Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Make_PE3 Program to Create Portable Windows 7 PE

- - - - -

  • Please log in to reply
379 replies to this topic

#151
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

Please check version of used Dism.exe and wimgapi.dll in folder Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism

it copy by itself. wrong copy? it is not.

i checked
C:\Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism\wimgapi.dll 6.1.7600.16385
C:\Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism\Dism.exe 6.1.7600.16385

why it complain about C:\windows\system32\wimgapi.dll in error if it uses C:\Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism\wimgapi.dll ?

I don't know why you get this error.
I developed the program in XP and can run Make_PE3.exe quite well in XP without using AIK.
Dism.exe and wimgapi.dll will be used from folder Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism

Can you try to make pe3_x86.iso using second radio button in Make_PE3.exe
Hopefully that is working for you.


How to remove advertisement from MSFN

#152
carenot

carenot
  • Member
  • 4 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag


Can you give me any advise on getting audio working the audio fix script gets the volume control working but I still have no sound

In Windows 7 with working soundcard collect the registry key
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\MMDevices\Audio\Render\{f36cd2e2-2a57-4081-a8d2-2064695810bc}\Properties]
(your guid will differ from mine {f36cd2e2-2a57-4081-a8d2-2064695810bc})
Use these values as described in
http://www.boot-land...pic=11081&st=17


thanks for the info got sound now
has anyone got aero theme working?

Edited by carenot, 03 July 2010 - 02:25 PM.


#153
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts
*** Update of Make_PE3 package to Create Portable Windows 7 PE ***

  • Changed - X:\Program Files in Links was changed to %programfiles% or %programfiles(x86)%
    Thanks to Lancelot for giving this solution to have correct Links fot IE8 and PENetwork
  • Changed - imagex parameters in Make_PE3.exe are now absolute path with surrounding double quotes
    Hopefully this helps to solve problem in x64 environment in some cases
  • Changed - Setting Locale TimeZone is removed in case of winre.wim ,because of long timeout delay
  • Added - Program Version is now visible in running program - latest version is 1.0


#154
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
Edit: This one seems to work at dism part.

i think i found the problem.

when i put boot.wim from directly setup dvd it works at dism part builts ok.
but when i test iso and wim size ok but no shell inside wim and other files.
starts setup. maybe same language fixes need in add_files.txt to change en-us to tr-tr. will try that. there is C:\Make_PE3\PE3_mod\WIN7_add\x86\Windows\explorer.exe. it collects ok. but not explorer.exe inside boot.wim

when i export boot.wim 2 with boot flag only one image inside wim it gives same error.

Edited by Kullenen_Ask, 05 July 2010 - 04:29 AM.


#155
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

Edit: This one seems to work at dism part.

i think i found the problem.

when i put boot.wim from directly setup dvd it works at dism part builts ok.
but when i test iso and wim size ok but no shell inside wim and other files.
starts setup. maybe same language fixes need in add_files.txt to change en-us to tr-tr. will try that.

when i export boot.wim 2 with boot flag only one image inside wim it gives same error.

Strange ....
I assume you are using Make_PE3.exe
Can you test also with Make_PE3.cmd to see if you have the same problem.

And can you test with DVD or Win7 drive as source instead of your mounted install.wim

#156
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
And can you test with DVD or Win7 drive as source instead of your mounted install.wim

how will it be? i don't see such option. i am used to foreign language issues. you always say it will detect language and copy right files but i never get it work without modify changing en-us values to tr-tr values inside txt files.

If you can help me one time me to built it in xp without waik without problem. i will give you are prize and will work on a feature you want to integrate to your build with files and registry settings :) i cant work on a built that i cant build.

testing cmd. first select 1 and selected source after selected 2

it takes very long time with cmd. had C:\Make_PE3\PE3_mod\WIN7_add\x86\Windows\System32\wlansvc.dll Not Found error. selected continue to build. base is turkish setup dvd.

Error: Unknown Return Code 317
PE3-SOFTWARE_CUSTOM.reg added to HKLM\PE3-SOFTWARE

and lots of from that 317 return codes.

Error DISM DISM Manager: PID=2184 Failed to create unique image session lock name for DISM located at 'C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism\dismprov.dll'. - CDISMManager::CheckSessionAndLock(hr:0x8007013d)
Error DISM DISM Manager: PID=2184 Failed to create the image session lock for location: C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism - CDISMManager::CreateImageSession(hr:0x8007013d)
Error DISM DISM.EXE: Could not load the image session. HRESULT=8007013D
Error DISM DISM.EXE: Unable to start the servicing process for the image at 'C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount'. HRESULT=8007013D

Warning DISM DISM Provider Store: PID=536 Failed to Load the provider: J:\sources\WimProvider.dll. - CDISMProviderStore::Internal_GetProvider(hr:0x8007007e)

Edited by Kullenen_Ask, 06 July 2010 - 12:27 AM.


#157
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

And can you test with DVD or Win7 drive as source instead of your mounted install.wim

how will it be? i don't see such option. i am used to foreign language issues. you always say it will detect language and copy right files but i never get it work without modify changing en-us values to tr-tr values inside txt files.

Option to Select DVD as source is there
Just in batch program Select 1 will give Drive selector
Or in exe use button to Select Windows 7 Source

You are right, tr-TR is missing in the list :w00t:
That is very strange, I have a lot of Distribution Languages but no Turkish.

Of course I will make adjustment. Thanks for the Info.
Thanks for half of the prize ....

Edited by wimb, 05 July 2010 - 05:12 AM.


#158
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,702 posts
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

wimb,

What are the limitations or license terms for the use of this software? For example, would it be possible to use this to create a thin client for use in a corporate environment?
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3.x | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#159
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
i think it means it is forbidden to share this program here. i don't know who decide what can be shared or not and in which criteriums that is decided. there is lots of same software around and they live for years. what should he wrote in his readme? it is for educations purposes only? it is same lie for every software. i don't know anybody care it. if anybody wants to use it commercial nothing can stop him. it is same for every software. crack tools writers write same too. if you have knife you can use it for to cut bread or to kill a person. it will be possible if the users conscience open license terms allow him to use also an internet explorer, a paint, a calculator will enough for his commercial desires. maybe we should stop developing that we are in the limit. i am already stopped :angel

Edited by Kullenen_Ask, 05 July 2010 - 12:33 PM.


#160
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

wimb,

What are the limitations or license terms for the use of this software? For example, would it be possible to use this to create a thin client for use in a corporate environment?

Make_PE3 is Freeware, which means it is free for private use,
but one may not sell it or use it for commercial purposes.

It is not for me to decide, whether the output e.g the 7PE or PE3 ISO Boot Images,
may be used as thin client in a corporate environment,
but it might be quite usefull for this purpose. :unsure:

Edited by wimb, 07 July 2010 - 03:04 AM.


#161
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,702 posts
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

I am only interested in it because it can add video and DirectX function. I currently use WinPE to run BurnInTest but the video tests do not work. I have been unsuccessful getting DirectX and even 2D acceleration to work. I am also looking at WEE7 but that looks to be a little more complicated.
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3.x | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#162
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

I am only interested in it because it can add video and DirectX function. I currently use WinPE to run BurnInTest but the video tests do not work. I have been unsuccessful getting DirectX and even 2D acceleration to work. I am also looking at WEE7 but that looks to be a little more complicated.


what is the connection of licensing issues and video functionality? if it be possible to use this to create a thin client for use in a corporate environment it will be illegal and need to be removed. looks more that you search for a way to block the content because of licensing issues :blushing: sorry if we understand your question wrong? maybe you should ask in a different way.

#163
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,702 posts
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator


I am only interested in it because it can add video and DirectX function. I currently use WinPE to run BurnInTest but the video tests do not work. I have been unsuccessful getting DirectX and even 2D acceleration to work. I am also looking at WEE7 but that looks to be a little more complicated.


what is the connection of licensing issues and video functionality? if it be possible to use this to create a thin client for use in a corporate environment it will be illegal and need to be removed. looks more that you search for a way to block the content because of licensing issues :blushing: sorry if we understand your question wrong? maybe you should ask in a different way.


No I am looking for a better way to use our current system. It is legal to use WinPE in corporate environment the way we do now. I asked because some people who make software have restrictions, like HFSLIP for example can't be used by a company. I was just asking if the same rules are for Make_PE3 as well. I am asking you because these rules are typically determined by the software author.
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3.x | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#164
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts
*** Update of Make_PE3 package to Create Portable Windows 7 PE ***


This update concerns mostly a lot of improvement for x64 support, especially for making 7pe_amd64.iso

  • Added - Turkish tr-TR as Distribution Language - Thanks to Kullenen_Ask for telling me Turkish was missing.
  • Changed - In Make_PE3.exe xcopy is used instead of DirCopy, needed for copying IE8 and other folders in x64 OS
  • Changed - latest AutoIt3 version 3.3.6.1 was used to compile Make_PE3.exe
  • Added - in Make_PE3.cmd one can Select now AIK Tools folder e.g. on drive not being C:
  • Added - Wireless Internet Support in 7pe_amd64.iso (seen for first time working ?)
  • Added - Wordpad, Paint and Photo Viewer working in 7pe_amd64.iso
  • Changed - x64 Shortcut Links e.g IE8 Icon on Desktop is now working in 7pe_amd64.iso
  • Changed - Program Version - latest version is now 1.1

Known issues in 7pe_amd64.iso and pe3_amd64.iso:
in pe3_amd64.iso only BS Explorer Shell is working selectable via PEShell
No wallpaper support yet in amd64 ISO versions
Audio Fix is not working yet in amd64 ISO versions
Setting Screen Resolution only works via PEShell for amd64 versions

Most interesting x64 build is 314 MB 7pe_amd64.iso made directly from winre.wim on Selected x64 Windows 7 drive
It has Wireless Internet with IE8 and Wordpad, Paint and Photo Viewer working :thumbup

Edited by wimb, 25 September 2010 - 03:04 AM.


#165
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
very close to a success build. tested under turkish xp with without waik and turkish mounted install.wim. gui used.

*dism looks like it works fully ok. it works more slower then other builds it probably mean it using new dism. no problem.
*looks like files copied in wim. didn't check every file but seems all there.

but

*again it opens setup as shell.
*no winpeshl.ini inside wim and only wpeutil in startnet.cmd.
*reg files didn't merged. i checked inside wim. classes not imported.

in cmd:

*it doesn't select setup dvd drive as source. it selects only mounted wim. it was selecting and try to build with setup dvd drive previous versions.

Posted Image

Posted Image

again reg file errors and 2 dism errors.

Error DISM DISM Manager: PID=1532 Failed to create unique image session lock name for DISM located at 'C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism\dismprov.dll'. - CDISMManager::CheckSessionAndLock(hr:0x8007013d)
Error DISM DISM Manager: PID=1532 Failed to create the image session lock for location: C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism - CDISMManager::CreateImageSession(hr:0x8007013d)
Error DISM DISM.EXE: Could not load the image session. HRESULT=8007013D
Error DISM DISM.EXE: Unable to start the servicing process for the image at 'C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount'. HRESULT=8007013D

i think it works ok with C:\Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism\ folder but not with C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism\

can not you automize copying of boot.wim, bootmgr, boot folder to makepe3 folder? is it difficult to put a copy command in a batch file?

Edited by Kullenen_Ask, 11 July 2010 - 04:22 AM.


#166
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

very close to a success build. tested under turkish xp with without waik and turkish mounted install.wim. gui used.

*dism looks like it works fully ok. it works more slower then other builds it probably mean it using new dism. no problem.
*looks like files copied in wim. didn't check every file but seems all there.

but

*again it opens setup as shell.
*no winpeshl.ini inside wim and only wpeutil in startnet.cmd.
*reg files didn't merged. i checked inside wim. classes not imported.

Thanks for testing.

I thinks I know what is causing the problem in Make_PE3.exe
There are still some more absolute path and surrounding double quotes needed.

Probably the Make_PE3.cmd program is working for you.
Please test Make_PE3.cmd batch program.

#167
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts
*** Update of Make_PE3 package to Create Portable Windows 7 PE ***

  • Added - SetACL.exe is used for amd64 ISO version to Set permission for import of CLSID registry in SOFTWARE hive
  • Added - IE8 custom registry settings added in PE3_CUSTOM.reg for amd64 ISO versions
  • Changed - In all Runwait and ShellExecuteWait of Make_PE3.exe
    now parameters have absolute path with surrounding double quotes,
    in order to solve path problem encounterd by Kullenen_Ask
  • Changed - Program Version - latest version is now 1.2

Most interesting x64 build is 312 MB 7pe_amd.iso made directly from winre.wim on Selected x64 Windows 7 drive
It has Wireless Internet with IE8 and Wordpad, Paint and Photo Viewer working


@Kullenen_Ask
Sorry, I did not notice that you changed your previous post.
So your addings have not yet been treated well may be .....

Edited by wimb, 25 September 2010 - 03:04 AM.


#168
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

in cmd:

*it doesn't select setup dvd drive as source. it selects only mounted wim. it was selecting and try to build with setup dvd drive previous versions.
.....
i think it works ok with C:\Make_PE3\AIK_Tools\x86\Dism\ folder but not with C:\Make_PE3\win7pe_x86\mount\Windows\System32\Dism\

There was no program change in Selecting setup dvd drive as source
Somehow your computer OS cannot deal with relative path,
so that vbs routines in Make_PE3\makebt\vbscr are not found.

Also Dism error apparently due to use of wrong Dism.exe is due to problem with relative path.

What is the location of Make_PE3 folder in your case (path and drive) ?
I will try to solve your path problems in Make_PE3.cmd program.
I think Make_PE3.exe will work now better for you. :thumbup


can not you automize copying of boot.wim, bootmgr, boot folder to makepe3 folder? is it difficult to put a copy command in a batch file?

boot.wim is copied for you if you select the Drive with Setup DVD as Source.
But when you select folder with mounted install.wim then I don't know where boot.wim is to be found. :rolleyes:

Edited by wimb, 12 July 2010 - 04:56 AM.


#169
Kullenen_Ask

Kullenen_Ask

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 326 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
path C:\Make_PE3

boot.wim is copied for you if you select the Drive with Setup DVD as Source.
maybe at cmd but not at gui. is it not possible if we select at gui setup dvd path. it mounts install.wim to a temporary location. copy needed files. unmounts. then it copy boot.wim from selected path. after mounts boot.wim again. add files.

Edited by Kullenen_Ask, 12 July 2010 - 05:03 AM.


#170
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

path C:\Make_PE3

boot.wim is copied for you if you select the Drive with Setup DVD as Source.
maybe at cmd but not at gui

Strange that relative path does not work in your case.
Is mounted install.wim located on same or on other (second) harddisk ?

Can you try with fresh install of XP ?
It seems your cmd processor is not doing well at the moment.

I think in gui that boot.wim is copied as well
on getting files from setup DVD

In that case install.wim is mounted in folder Make_PE3\mnt7_inst
and boot.wim is copied to folder Make_PE3\win7pe_x86
So that is taken care of already

Edited by wimb, 12 July 2010 - 05:48 AM.


#171
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts
*** Update of Make_PE3 package to Create Portable Windows 7 PE ***


  • Added - vwifibus.sys is copied to inf folder next to netvwifibus.inf which enables driver install needed for some WLAN - Ralink RT2860
  • Changed - Limited search for PStart and ASuite to avoid cardreader empty drive issue (press Continue)
  • Changed - Set system profile to X:\Users\Default instead of \system32\config\systemprofile
    This determines also the place for Desktop icons and will avoid x64 and x86 apps see a different profile.
  • Changed - Windows Explorer Shortcut such that USB-drives when connected after boot are recognised.
  • Changed - Program Version - latest version is now 1.4
Thanks to JFX for helpfull support. :thumbup
http://www.911cd.net...pic=23931&st=15

Most interesting x64 build is 312 MB 7pe_amd.iso made directly from winre.wim on Selected x64 Windows 7 drive
It has Wireless Internet with IE8 and Wordpad, Paint and Photo Viewer working

Edited by wimb, 25 September 2010 - 03:05 AM.


#172
aaaaalex1994

aaaaalex1994

    Newbie

  • Member
  • 17 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Hi everyone,

Any idea to add uxsms service in WinPE? I add all the files needed for the themes but "Themes" service doesn't appear.

Attached File  Themes1.tiff   103.56KB   11 downloads
Attached File  Themes2.tiff   98.4KB   10 downloads

Thanks in advance!

PD: Sorry for my bad English...

Edited by aaaaalex1994, 24 July 2010 - 09:01 AM.

Working on Utlimate XP (Windows XP with Windows 8 UI).....

#173
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,702 posts
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

I've been playing with this so I can learn how to do similar things. I have had a couple problems with it, maybe you can help.

1. The HD Audio drive installs and is not shown to have a problem in Device Manager but it cannot play any sounds.
2. When you plug in a USB drive after boot, you can see it with the command prompt but not from My Computer/Windows Explorer.
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3.x | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#174
wimb

wimb

    Senior Member

  • Developer
  • 677 posts

1. The HD Audio drive installs and is not shown to have a problem in Device Manager but it cannot play any sounds.
2. When you plug in a USB drive after boot, you can see it with the command prompt but not from My Computer/Windows Explorer.

Audio Fix works for some audio devices but NOT for all, and Audio Fix is not working yet for x64.
If yours is not working then you need to fix registry manually:

In Windows 7 with working soundcard collect the registry key
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\MMDevices\Audio\Render\{f36cd2e2-2a57-4081-a8d2-2064695810bc}\Properties]
(your guid will differ from mine {f36cd2e2-2a57-4081-a8d2-2064695810bc})
Use these values as described in
http://www.boot-land...pic=11081&st=17


You can also modify Make_PE3\PE3_mod\PE3_add\x86\Windows\System32\audio_fix.cmd


Latest version has Explorer Icon on Desktop with correct setting to see USB-drive connected after boot.
My Computer will not show USB-drive connected after boot, but Explorer will show your USB-drive. :thumbup

#175
Tefole

Tefole

    Newbie

  • Member
  • 20 posts
how can i delete all the 42521 files in \mnt7_inst after work?
whatever i am trying, its not posible to delete even one of them :blushing:
access denied.

i could do a safe boot mode, or an liveDistro, but interesting is, why i am not able
to delete anything. i am running win7x64, my files are in d:\make_p3\..

Edited by Tefole, 30 July 2010 - 02:23 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN