Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

WinNTSetup v3.7.2 / 3.7.5 Beta 3


  • Please log in to reply
1082 replies to this topic

#1076
Atari800XL

Atari800XL

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 221 posts
  • Joined 10-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Well, that's just prime!
So it was wimgapi.dll which wants to load that file.
Fixing one rare occurring problem to rise an regular occurring one.

 

 

Almost missed this edit... Sorry, I'm confused (again), did you change something in b3, if so: what exactly?




How to remove advertisement from MSFN

#1077
click-click

click-click

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 108 posts
  • Joined 08-October 09

I recently installed Win7 with 3.7.2 and after the installation, I notice the following error in setuperr.log

 

2014-12-24 12:29:36, Error                 CSI    00000001 (F) E_INVALIDARG #2# from UnloadStore(target = NULL)
[gle=0x80004005]
 

Anyone know what might be causing this?



#1078
JFX

JFX

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 499 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
@Atari800XL
Instead of the the api-set folder there now one called DISM.
You can still put only the api downlevel dll inside,
to trigger the offline dism to do driver injection.
 
It should work now, the tools folder wimgapi.dll is copied next to dism.
Don't really know why it refused to load it from tools folder, it even searched there. 
 
However you can now copy the complete dism from latest ADK in the tools folders.
This should avoid trouble with new Windows releases.
 
 
@click-click
it's a normal error, there no need to pay attention to it.


#1079
Atari800XL

Atari800XL

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 221 posts
  • Joined 10-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Instead of the the api-set folder there now one called DISM.
You can still put only the api downlevel dll inside,
to trigger the offline dism to do driver injection.
 
It should work now, the tools folder wimgapi.dll is copied next to dism.
Don't really know why it refused to load it from tools folder, it even searched there. 
 
However you can now copy the complete dism from latest ADK in the tools folders.
This should avoid trouble with new Windows releases.
 

This all sounds really good. I'm not sure I understand the first paragraph completely, but for now I will just try downloading the latest beta, letting it download the tools, and testing it. Otherwise, please tell me one more time if I should put something into the new DISM folder myself, and if so, what exactly.

 

Couldn't test just yet though, the installer crashes right at the end of the first "grow bar" of downloading the tools. Tested with XP, 8.1-64, 8.1-32 (first thought it might be a XP problem at first).



#1080
JFX

JFX

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 499 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

You download Dism 8.1 with GWT and put the DISM folder inside the Tools\x?? folder, there should already be a folder called DISM.

If you want to save space, the api-ms-win-downlevel-*.dll should be enough actually.

 

I check the download problem, when I back home.



#1081
Atari800XL

Atari800XL

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 221 posts
  • Joined 10-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Thanks for being patient with me (again), JFX. I have successfully downloaded the files you described with GWT (brilliant job on that one, as well...!), all files in DISM folder are present.

I hope the WinNTSetup download (or other) error can be solved, I tried it again just now and had the same result.



#1082
JFX

JFX

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 499 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Patient? Well, I don't know, but I would call it grateful.
You found 4 bugs in a couple of days.
That more than most other report in a whole year.
 
Anyway download problem should be solved.
 
Was a quite evil bug, that corrupted a value, this time it lead to crash.
Happy it's found and fixed now.

Edited by JFX, Today, 05:08 AM.


#1083
Atari800XL

Atari800XL

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 221 posts
  • Joined 10-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

:thumbup JFX, it WORKS!!! I'm very very very happy!!! Have a beer on me!!!

 

Well, you ARE patient, because you always respond to questions, and even though I've told you countless times to "shut me up" if you get bored, you never have. I really appreciate that!

 

Now I can go back to my preferred method of leaving the original wim files as original as I can (only add NetFX3, remove appx and let update), then in PESE I check which machine I'm on, mount the correct driver iso (if needed), then integrate drivers with WinNTSetup. Very nice and very clean.

I've learned a lot this week about DISM, so that's an added bonus.

 

Just wondering about one thing: why did the download fail? (See, I'm never satisfied...)

 

No kidding, you have my deepest respect, sir, and I wish I could buy you your preferred beverage right now. Cheers!!!


  • devdevadev likes this




8 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users


    Sogou (1)