Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

WinNTSetup v3.7.9 / v3.8 RC1


  • Please log in to reply
1210 replies to this topic

#1201
JFX

JFX

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 532 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

It's Indeed the disableUAC tweak that cause the reboot problem.

Never noticed this, cause it does not happens with fully unattended setups.




How to remove advertisement from MSFN

#1202
Atari800XL

Atari800XL

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 246 posts
  • Joined 10-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Never noticed this, cause it does not happens with fully unattended setups.

Aah, there's the reason I haven't noticed it, I do fully unattended setups (including noUAC) normally...


Edited by Atari800XL, 22 May 2015 - 10:35 AM.


#1203
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

hey body. Please help. For Command Line 

WinNTSetup.exe nt6 -cfg:"win81.ini" -reboot -setup

This is what i typed. But i will not automatily Start up the process

If My Command is 

WinNTSetup.exe nt6 -cfg:"win81.ini" -reboot -setupwait

it will bring me to Ready? Page. I still need to press enter or click ok to start it.

 

Could you help me? Why when im using -setup. program will not start auto?

I am using verison 3.7.9. 

Thank you very much,



#1204
JFX

JFX

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 532 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

The "-setup" switch requires critical things like source, syspart and tempdrive to be passed by command line.


  • goulaobangzi likes this

#1205
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

The "-setup" switch requires critical things like source, syspart and tempdrive to be passed by command line.

Thank you for your reply.

I see now.

New problem.

I am using it under PE

When I do

WinNTSetup.exe nt6 -source:install.wim -syspart:C: -tempdrive:C: -reboot -setup

install.wim is same folder as WinNTSetup.

There is error says:

The instruction at "0x0041971e" referenced memory at "0x00000000". The memory could not be "read".

Please help.



#1206
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 15,472 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Try using a fully qualified PATH (and not just the filename) to the directory where the install.wim is for the -source: value.

I.e. (example given in post #1)

 

WinNTSetup2_x86.exe NT6 -source:G:\sources\install.wim -WimIndex:5 -syspart:C: -tempdrive:C: -unattend:"unattend\Win7x86_Ultimate_en.xml"
-ForceUnsigned -drivers:"D:\driver_Win7x86" -Sysletter:C -RunAfter:"set_7_usb_boot.cmd C:\windows" -setup -reboot

 

 

jaclaz



#1207
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Try using a fully qualified PATH (and not just the filename) to the directory where the install.wim is for the -source: value.

I.e. (example given in post #1)

 

WinNTSetup2_x86.exe NT6 -source:G:\sources\install.wim -WimIndex:5 -syspart:C: -tempdrive:C: -unattend:"unattend\Win7x86_Ultimate_en.xml"
-ForceUnsigned -drivers:"D:\driver_Win7x86" -Sysletter:C -RunAfter:"set_7_usb_boot.cmd C:\windows" -setup -reboot

 

 

jaclaz

Thanks. Ive tried. But Same thing here. Used different wim files but same happen.



#1208
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Update:

I put

WinNTSetup.exe nt6 -source:install.wim -WimIndex:3 -syspart:C: -tempdrive:C: -reboot -setup

Program will show that error.

But I can see all the drag down menu has the right option.



#1209
JFX

JFX

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 532 posts
  • Joined 17-January 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Hmm, I could reproduce an app crash on the RC version but not on the final.

 

PureBasic's string management looks a bit strange to me,

Sometimes an empty string is an address to and 0 terminated string, ok, but sometimes it's a 0 pointer

That explains the error you get.

 

I'll try to fix this with the next version and also make command line setup identical to the normal GUI.



#1210
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Hmm, I could reproduce an app crash on the RC version but not on the final.

 

PureBasic's string management looks a bit strange to me,

Sometimes an empty string is an address to and 0 terminated string, ok, but sometimes it's a 0 pointer

That explains the error you get.

 

I'll try to fix this with the next version and also make command line setup identical to the normal GUI.

Sure. Since I was using the 3.7.9.

I would like to try some older version. Aslo 3.8RC

And I will give you feedback.

Thank you for the information.



#1211
goulaobangzi

goulaobangzi
  • Member
  • 6 posts
  • Joined Yesterday, 12:20 AM
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Hmm, I could reproduce an app crash on the RC version but not on the final.

 

PureBasic's string management looks a bit strange to me,

Sometimes an empty string is an address to and 0 terminated string, ok, but sometimes it's a 0 pointer

That explains the error you get.

 

I'll try to fix this with the next version and also make command line setup identical to the normal GUI.

checked 3.7.7 works....


  • JFX likes this




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users