• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
JFX

WinNTSetup v3.8.6

1,518 posts in this topic

hmm, there should be success or failed message for every *.inf file found in L:\ and it's subfolders.

like this:

Integrate Drivers using DISM from: L:\drv_test

1.inf: The driver package was successfully installed.

2.inf: Error - An error occurred. The driver package could not be installed.

EDIT: Okay there is a bug, the trailing \ cause the trouble

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Part of the log (note the *two* empty lines)

Start applying WIM
Applying WIM finished successfully
Applying took: 03:43

Integrate Drivers using DISM from: L:\


using user defined unattend.xml: q:\winntsetup\autounattend_w8.xml

loading offline registry: C:\Windows\System32\config

It's a Windows 7 driver, don't know if that's of any influence. But as I said, it works perfectly as a "manual" install.

Weird...?

[EDIT: Okay, I read *your* edit about the trailing backslash]

Edited by Atari800XL
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

*From translator*

How cancel installation process? For example I chose not that edition Win7... If that is impossible, it is possible to add the button "Cancel"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Scampy82,

currently it's not possible, but I add a Cancel Button in the next version.

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

error occurs when creat VHD,win8 enterprise x64.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

error occurs when creat VHD,win8 enterprise x64.

That's too much informations. ;)

The VHD creation is just a wrapper for windows' diskpart.exe.

Anyway there should be some error printed in the black window.

Also WinNTSetup should give back the error code and it's description.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

error occurs when creat VHD,win8 enterprise x64.

That's too much informations. ;)

The VHD creation is just a wrapper for windows' diskpart.exe.

Anyway there should be some error printed in the black window.

Also WinNTSetup should give back the error code and it's description.

Sorry,my OS is win8 enterprise x64 Chinese (Simplified).

when creat VHD ,this error pop-up.

post-362530-0-72491100-1348666130_thumb.

If I switch display language to english(I install english language pack just now for creating a bug report in english :D ), But creat VHD ok,no error. :o

so,the bug report is still in chinese. :wub:

Edited by adef
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks,

it seem this only occurs with some unicode languages. It's properly a bug in the text formating.

I'll download the 90 days win8 ZH-CN trail version and take a look at it.

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, strange either Chinese ANSI and OEM codepage can have different amount of characters or Stringlen() eats some :blink:

Please try v 2.3.0.2

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, strange either Chinese ANSI and OEM codepage can have different amount of characters or Stringlen() eats some :blink:

Please try v 2.3.0.2

cheers.gif

2.3.0.2 works ok,thank you man :thumbup

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the "driver-trailing-backslash" also fixed in 2.3.0.2? (No hurry.....)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the "driver-trailing-backslash" also fixed in 2.3.0.2? (No hurry.....)

Yes, forgot to mention that :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, JFX!

Whether the program correctly works in WinPE? If yes that why isn't created the file bootmgr? I can incorrectly that that I do? :blink:

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

When installed SATA disk with active partition (first boot priority in bios) & ide disk with active partition WinNTSetup defaultly detects IDE active partition as a boot drive. Not issue, but it will be ideally if it detect boot drive right

sorry, i'm russian

Edited by Smokie BlahBlah
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whether the program correctly works in WinPE?

Yes, it is designed to work under WinPE.

If yes that why isn't created the file bootmgr?

No idea yet, at least an error message should be displayed, if there is any problem with bootmgr or Boot\*.* files creation.

I can incorrectly that that I do? :blink:

actually not, bootmgr should be created on the partition you selected.

When installed SATA disk with active partition (first boot priority in bios) & ide disk with active partition WinNTSetup defaultly detects IDE active partition as a boot drive. Not issue, but it will be ideally if it detect boot drive right

It's difficult to say, which disk is the "wanted" boot disk as the program is mostly use from WinPE or Portable Windows.

Also as you noticed Windows detects different between IDE, SATA, USB, ...

I'll try to improve it.

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi JFX!

I don't have a mistake that bootmgr and Boot\*.* aren't created, and from all the same isn't present. May be you to try to make of my assembly of WinPE? *.wim image = 30Mb

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

May be you to try to make of my assembly of WinPE? *.wim image = 30Mb

Yes, that could help. Please sent me details via PM.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Scampy82,

I found it! Your WinPE is missing ntmarta.dll in \Windows\system32 folder

Also your WinPE don't show hidden and supper hidden files.

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, JFX!

:w00t: :w00t: :w00t: very big thanks for you!!! Everything works! The reason means was in only missing ntmarta.dll???

And for what there are so much folders (cs-CZ, da-DK........) in \Boot\

I think that it is connected with languages but I do not understand for what them so much if Windows7 Russian or English or any other.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The reason means was in only missing ntmarta.dll???

Yes only this missing file was cause all trouble :)

And for what there are so much folders (cs-CZ, da-DK........) in \Boot\

I think that it is connected with languages but I do not understand for what them so much if Windows7 Russian or English or any other.

I wonder about that, too.

Well, only Microsoft knows the reason

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi JFX!

When there is a new version with the button "Cancel"? :rolleyes:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: Version 2.3.1.0

- added "Cancel Button" :rolleyes:

- XP Setup now faster, due to new file copy engine

- added tweak to avoid silly Windows 8 first logon animation

- fixed vhd creation (crash on Chinese Windows 8)

- fixed driver integration with trailing back slash

- slightly adjusted active primary detecting

cheers.gif

Edited by JFX
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks JFX!!! Nice going on the Windows 8 animation tweak :sneaky:

Could you please elaborate a little on the new XP file copy engine? Is it really much faster? I'm already looking forward to more testing!! :yes:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.