• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
bapt

[SOLVED] problem with Vlite 1.2 and Win7 SP1 (MSDN)

189 posts in this topic

Update: I got it work using dead0 procedure. I only removed the languages so far. For some reason I was getting errors that a component couldn't be installed and I was being very conservative on my vlite removal.

Dead0, have you tried installing the RegTweak for package removal and remove any packages yet? Also, your procedure of switching back and for the wimfltr and wimmount doesn't make sense. Doesn't the win7 version that we got the wimmount from used with imagex not the wimfltr. I have both in the driver folder. You are just switching the vlite version when you swap them right?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I got it work using dead0 procedure. I only removed the languages so far. For some reason I was getting errors that a component couldn't be installed and I was being very conservative on my vlite removal.

Dead0, have you tried installing the RegTweak for package removal and remove any packages yet? Also, your procedure of switching back and for the wimfltr and wimmount doesn't make sense. Doesn't the win7 version that we got the wimmount from used with imagex not the wimfltr. I have both in the driver folder. You are just switching the vlite version when you swap them right?

7 x86 of dead0 take 5GB of disk space, it does not remove many component

unless it has installed software or other

Edited by bapt
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

could not remove the components without using Vlite?

with imagex or dism, directly

the problem will be the same?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I got it work using dead0 procedure. I only removed the languages so far. For some reason I was getting errors that a component couldn't be installed and I was being very conservative on my vlite removal.

Dead0, have you tried installing the RegTweak for package removal and remove any packages yet? Also, your procedure of switching back and for the wimfltr and wimmount doesn't make sense. Doesn't the win7 version that we got the wimmount from used with imagex not the wimfltr. I have both in the driver folder. You are just switching the vlite version when you swap them right?

7 x86 of dead0 take 5GB of disk space, it does not remove many component

unless it has installed software or other

could not remove the components without using Vlite?

with imagex or dism, directly

the problem will be the same?

I dont understand what you are saying. I got a 6.3GB install with x64 Ultimate and removing languages with vlite. I was asking what his session was because you have to select something as far as I know to get vlite to do something. When I tried a selecting a few things to remove I got an error when installing saying not all components could be installed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

WAIK 2 is for 7 I thought. 1.1 is for vista. 1.1 was released in 2008, 2 was released in 2009 and 3 this month. WAIK 2 should have the wimmount.sys, that is what I have.

bapt

Sorry to say that you are wrong and xpJohnson is right instead. Quoted from Wikipedia:

1. WAIK 1.0—Released with Vista

2. WAIK 1.1—v6.0.6001.18000—Released with Vista SP1 and Windows Server 2008

Filename: 6001.18000.080118-1840-kb3aikl_en.iso

Version: v936330AIK – Released: 4/9/2008–1375.9 MB

3. WAIK 2.0 - v6.1.7000.0—Released with Windows 7

Filename: KB3AIK_en.ISO

4. WAIK 2.0 RC: 6.1.7100.0—Released with Windows Vista

Filename: KB3AIK_en.ISO

5. Win7 WAIK / WAIK 3.0: 6.1.7600.16385 Includes DISM.exe, same version number

Filename: KB3AIK_en.ISO

Version: v3.0—Released: 8/6/2009—1706.6 MB

Windows AIK version 3.0 is the exact same as 2.0. The hash values of the ISO images are exactly the same.

Edited by alvinkhorfire
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont understand what you are saying. I got a 6.3GB install with x64 Ultimate and removing languages with vlite. I was asking what his session was because you have to select something as far as I know to get vlite to do something. When I tried a selecting a few things to remove I got an error when installing saying not all components could be installed.

I was talking about the OS de dead0 ;)

WAIK 2 is for 7 I thought. 1.1 is for vista. 1.1 was released in 2008, 2 was released in 2009 and 3 this month. WAIK 2 should have the wimmount.sys, that is what I have.

bapt

Sorry to say that you are wrong and xpJohnson is right instead. Quoted from Wikipedia:

1. WAIK 1.0—Released with Vista

2. WAIK 1.1—v6.0.6001.18000—Released with Vista SP1 and Windows Server 2008

Filename: 6001.18000.080118-1840-kb3aikl_en.iso

Version: v936330AIK – Released: 4/9/2008–1375.9 MB

3. WAIK 2.0 - v6.1.7000.0—Released with Windows 7

Filename: KB3AIK_en.ISO

4. WAIK 2.0 RC: 6.1.7100.0—Released with Windows Vista

Filename: KB3AIK_en.ISO

5. Win7 WAIK / WAIK 3.0: 6.1.7600.16385 Includes DISM.exe, same version number

Filename: KB3AIK_en.ISO

Version: v3.0—Released: 8/6/2009—1706.6 MB

Windows AIK version 3.0 is the exact same as 2.0. The hash values of the ISO images are exactly the same.

ok I had seen this for the WAIK 2

WAIK 2 => 6001.18000.080118-1840-kb3aikl_en.iso (4/9/2008)

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=94bb6e34-d890-4932-81a5-5b50c657de08

Edited by bapt
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there another topic named "Safe WinSxS Removal With Vlite and RT Lite". Posters complains about same problem with Windows 7 SP1 RTM. But, look at these :

"""http://www.autoitscr...-tools/gimagex/

download it from there

choose the apply tab choose the install.wim that already lited with rt lite

and choose empty dir for destination

after it done choose capture tab

use maximum compressing and ultimate edition and fill up it with name """

and the replay :

"""Thanks, applying right now, will come back to update if it works!

*UPDATE: this works. Install finished with no errors. Tried first method: apply and capture from gimagex

Thanks again aviv00! """

Yes, is about Windows 7 SP1 image !!! . Read that topic ... From what I understand , FIRST is RTLite and THEN is mount/commit with GImageX v2.0.17 (dead0 wrote - FIRST mount/commit with imagex and THEN VLite, reverse order, if consider VLite instead RTLite ) . I will try with VLite . Maybe is working that way !

In fact is about apply/capture image ...

Forget about this ! Doesn't work ! Sorry !

Edited by romantiq
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there another topic named "Safe WinSxS Removal With Vlite and RT Lite". Posters complains about same problem with Windows 7 SP1 RTM. But, look at these :

"""http://www.autoitscr...-tools/gimagex/

download it from there

choose the apply tab choose the install.wim that already lited with rt lite

and choose empty dir for destination

after it done choose capture tab

use maximum compressing and ultimate edition and fill up it with name """

you're tested? it's good?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried but after vlite operation , gimagex don't recognize the image. This metod works with RTLite, not with VLite :wacko:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

with rt7lite, there is no problem ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just try dead0 procedure. It works and I am doing my 4th install right now. The last 3 worked. You just don't need to switch back and forth the filters.

I can see where rtlite then vlite might work because rtlite only works with waik2 so it might be the same as using imagex to commit then switch over to vlite. not going to try though when this works as it is. My last test was x64 ultimate and a 6.14GB install.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well done, bapt ! It works indeed ... We are greatiful to dead0 - in special, and then to all those who gave as the ideas.. I am shure that, one day, , an another Dino Nuhagic will follow the excellent work of vlite creator !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i may have found another way to delete files from the wim. it involves using vista imagex and seven imagex. if you use seven imagex, u cant remove files from the winsxs due to file ownership restrictions whereas if you use vista imagex, you can

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. then vlite. thats it. make sure you use waik2 with gimagex.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i may have found another way to delete files from the wim. it involves using vista imagex and seven imagex. if you use seven imagex, u cant remove files from the winsxs due to file ownership restrictions whereas if you use vista imagex, you can

I think this is the same problem I was having. For the last week I was using vista imagex and was removing packages get it wont install then. With seven imagex I am can't remove packages or even mount the registry.

Are you doing this before or after vlite?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i may have found another way to delete files from the wim. it involves using vista imagex and seven imagex. if you use seven imagex, u cant remove files from the winsxs due to file ownership restrictions whereas if you use vista imagex, you can

I think this is the same problem I was having. For the last week I was using vista imagex and was removing packages get it wont install then. With seven imagex I am can't remove packages or even mount the registry.

Are you doing this before or after vlite?

the reg wim tweak and package removal can be done using seven imagex but it takes a long time to complete. ths must all be done before vlite. im testin now to see if this can be done with vista imagex instead

ps i would recommed to install waik 1.1 and 2.0, copy over imagex then uninstall both from your system such as

C:\ImageX\seven\amd64 <------ this folder is from windows aik\tools folder (waik 2.0)

C:\ImageX\vista\amd64 <------- this folder is from windows aik\tools folder (waik 1.1)

place a copy of gimagex into each amd64 folder where imagex resides and then test this way

Edited by dead0
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The package removal works perfect with vista imagex (and more quickly, is true). And imagex removal works fine with vlite for Windows 7 images.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. then vlite. thats it. make sure you use waik2 with gimagex.

Sorry but i still dont understand.

What to mount?Its asking for wim file but i have W7 iso file and there is 4-5 columns,what i must mount and where?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i may have found another way to delete files from the wim. it involves using vista imagex and seven imagex. if you use seven imagex, u cant remove files from the winsxs due to file ownership restrictions whereas if you use vista imagex, you can

I think this is the same problem I was having. For the last week I was using vista imagex and was removing packages get it wont install then. With seven imagex I am can't remove packages or even mount the registry.

Are you doing this before or after vlite?

the reg wim tweak and package removal can be done using seven imagex but it takes a long time to complete. ths must all be done before vlite. im testin now to see if this can be done with vista imagex instead

ps i would recommed to install waik 1.1 and 2.0, copy over imagex then uninstall both from your system such as

C:\ImageX\seven\amd64 <------ this folder is from windows aik\tools folder (waik 2.0)

C:\ImageX\vista\amd64 <------- this folder is from windows aik\tools folder (waik 1.1)

place a copy of gimagex into each amd64 folder where imagex resides and then test this way

I just tried and the wim tweak went through with vista imagex. I tried my own wim tweak but it is not working because of permissions. I think the first commit with seven imagex puts different permissions on files.

Your suggestion of the 2 imagex is what I have been doing. I will try to vlite now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. then vlite. thats it. make sure you use waik2 with gimagex.

Sorry but i still dont understand.

What to mount?Its asking for wim file but i have W7 iso file and there is 4-5 columns,what i must mount and where?

Extract ISO to a folder then mount the [extracted folder]\sources\install.wim

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The content of ISO must be extracted (WinRAR, UltraISO,...) into a folder. Then you can see a folder named "sources" where exists a file named install.wim. With Gimagex , mount that file in an empty folder, then unmount with commit changes (check this option in gimagex). Then you can use vlite. I hope that is clear.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. then vlite. thats it. make sure you use waik2 with gimagex.

Sorry but i still dont understand.

What to mount?Its asking for wim file but i have W7 iso file and there is 4-5 columns,what i must mount and where?

Extract ISO to a folder then mount the [extracted folder]\sources\install.wim

Tnx :)

In what column i have to mount,Capture,Apply,Mount?

And you wrote this Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. What i have to commit?And mountrw is a writing mistake or that rw means something?

Thanks in advance :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works very well, just using first Gimagex and after Vlite :thumbup

I tested a second time to be sure

Can you please explain in more precision way this part just using first Gimagex ?

What i have to do in Gimagex?

And are you talking about MSDN W7+SP1 integrated or W7+SP1 intergrated with RT7 Lite?

Thanks and sorry for my bad english :)

Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. then vlite. thats it. make sure you use waik2 with gimagex.

Sorry but i still dont understand.

What to mount?Its asking for wim file but i have W7 iso file and there is 4-5 columns,what i must mount and where?

Extract ISO to a folder then mount the [extracted folder]\sources\install.wim

Tnx :)

In what column i have to mount,Capture,Apply,Mount?

And you wrote this Use Gimagex to mountrw then commit and unmount. What i have to commit?And mountrw is a writing mistake or that rw means something?

Thanks in advance :)

make some folders like c:\7iso for your extracted iso and c:\7mount for your gimagex to mount to. if you open gimagex and go to the mount tab you will see the options for read write and commit. select them both and point the gimagx to the folders you just made

Edited by xpJohnson
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.