blue4603

7Customizer components XML

41 posts in this topic

How am I supposed to get this to work? It runs now, but I type in a search such as "HomePremium" and it just prints a **** log, then sometimes I run the same command and it creates an XML, other times nothing. what's going on here?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works when I run it is a regular user, but says it can't find that dll that's right next to it when I run it as admin. :confused:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not every keyword works.

What xml creator does is search through all manifest files in Windows\winsxs\Manifests and select the ones that have your keyword in the first <assemblyIdentity> tag (in the name attribute).

Have you extracted a WIM file to some folder and pointed settings.ini to it? Otherwise it will give a warning.

You need to run create.exe from an elevated command promt because it needs to load the registry hives from the extracted WIM file into the registry. That only works with administrative rights.

If you give me the command line you use, the version of create (create.exe -v) and paste the contents of your settings.ini into a code tag here, I can look into what's not working.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've actually just mounted the Ultimate wim, as it's less messy than extracting hundreds of files, here's my create.exe version and settings.ini contents.

Create.exe version 1.0 copyright 2012 Daniel Just.

; This file is absolutely needed! Do not delete it!
; Adjust the paths below to their correct location
[paths]
; path where the windows installation source manifest files can be found
; path must be absolute; no backslash at the end
manifestPath=D:\Users\Marcus\Desktop\Remove_Componets\mount\Windows\winsxs\Manifests\

; path where output xml and log file should be saved
; path can be relative to this dir or absolute
outputDir=D:\Users\Marcus\Desktop\Remove_Componets\Logs\

; path to registry hives
; path must be absolute; keep last backslash
regHivePath=D:\Users\Marcus\Desktop\Remove_Componets\mount\Windows\System32\config\

; path to installation sources
; path must be absolute; keep last backslash
sources=D:\Users\Marcus\Desktop\Remove_Componets\mount\

Edited by marcusj0015
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, your setup looks good. What command line do you use?

Edited by justibus
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create.exe -k and either Premium or "Premium" (when searching for Home Premium stuff lol)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

"make sure settings.ini exists" is all I'm getting, it exists, the paths are correct, I even took ownership of the **** thing, it's in the same folder as create along with everything else. WTF IS GOING ON?!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After a reboot it's working... but still only generating XMLs every other time...? and can I use this to search for say Shell32, and delete all of the old versions of Shell32? How do I go about doing that?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, my Windows 7 partition crashed and I'm on Windows 8 CP right now (I hardly ever use it) but it's saying that It has to run on Windows 7, and I'd like to strip Win7 before I reinstall, is there anyway to run it on Win8?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After a reboot it's working... but still only generating XMLs every other time...? and can I use this to search for say Shell32, and delete all of the old versions of Shell32? How do I go about doing that?

With Shell32, you mean the shell32.dll? As long as you can find manifest files in Windows\winsxs\Manifests, you can create an xml with create.exe. Otherwise you have to construct an xml manually.

But why it creates xmls only every other time, I can't say why this happens without a bit more info. When using the same keyword, does it work one time and not the next? Could you attach a log file of a successful run and an unsuccessful run (if there is one)? I can only do guesswork if you don't give me a little more information.

Well, my Windows 7 partition crashed and I'm on Windows 8 CP right now (I hardly ever use it) but it's saying that It has to run on Windows 7, and I'd like to strip Win7 before I reinstall, is there anyway to run it on Win8?

Hmm, I haven't thought about Windows 8. I'll fix it in the next version. Unfortunately, I can't say when I'll be able to release it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I'll run it a few more times, sometimes I'll run it twice, and it doesn't make an XML file either time, other times on the first run, and other times it works the second time. I'll delete and redo the log files so it's all clean and easier to check. give me a couple days.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.