Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 

cardude

Vista x64 unattended.xml Error

Recommended Posts

cardude    0

I am working on an oobe.xml file that gets copied to unattended.xml when installing Windows Vista x64, but it always stops with the error, "Windows could not parse or process unattend answer file [C:\Windows\Panther\unattend.xml] for pass [oobeSystem]. The answer file is invalid."

After looking at "C:\Windows\Panther\UnattendGC\setuperr.log" for my error, it all seems to start from an invalid processorArchitecture. So, what should my processor architecture be? Right now I have it set to x64 - see below.

setuperr.log


2011-05-09 18:39:24, Error [oobeldr.exe] SMI data results dump: Source = Name: Microsoft-Windows-Shell-Setup, Language: neutral
2011-05-09 18:39:24, Error [oobeldr.exe] SMI data results dump: Description = The processorArchitecture attribute has an has an invalid value.
2011-05-09 18:39:26, Error [oobeldr.exe] User input error was detected in unattend file. Error: [0x0]
2011-05-09 18:40:51, Error [windeploy.exe] Command [%windir%\system32\oobe\oobeldr.exe /system] failed with exit code [0x8022002a]
2011-05-09 18:40:51, Error [windeploy.exe] Failure occured during online installation. Online installation cannot complete at this time.; hr = 0x80004005
2011-05-09 18:42:06, Error [oobeldr.exe] Pass has failed status; system is in an invalid state.
2011-05-09 18:42:10, Error [oobeldr.exe] Failed to complete RunSMIPass for oobeSystem. Error: [0x8030000C]
2011-05-09 18:42:10, Error [oobeldr.exe] There was an error while processing oobeSystem. Error: [0x8030000C]
2011-05-09 18:42:17, Error [windeploy.exe] Command [%windir%\system32\oobe\oobeldr.exe /system] failed with exit code [0x8030000c]
2011-05-09 18:42:17, Error [windeploy.exe] Failure occured during online installation. Online installation cannot complete at this time.; hr = 0x80004005
2011-05-09 18:43:33, Error [oobeldr.exe] Pass has failed status; system is in an invalid state.
2011-05-09 18:43:37, Error [oobeldr.exe] Failed to complete RunSMIPass for oobeSystem. Error: [0x8030000C]
2011-05-09 18:43:37, Error [oobeldr.exe] There was an error while processing oobeSystem. Error: [0x8030000C]
2011-05-09 18:43:41, Error [windeploy.exe] Command [%windir%\system32\oobe\oobeldr.exe /system] failed with exit code [0x8030000c]
2011-05-09 18:43:41, Error [windeploy.exe] Failure occured during online installation. Online installation cannot complete at this time.; hr = 0x80004005


<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OEMInformation>
<Manufacturer>Toshiba</Manufacturer>
<SupportURL>http://pcsupport.toshiba.com</SupportURL>
<Logo>c:\Windows\System32\oobe\TOSHIBA_BADGE.BMP</Logo>
<wallpaper>
<path>c:\Windows\System32\oobe\msoobe.jpg</path>
</wallpaper>
</OEMInformation>
</component>
</settings>
</unattend>

I know I have an x64 disk. setupact.log confirms it - "2011-05-09 18:15:09, Info IBS InstallWindows:Setup architecture is [x64]"

Share this post


Link to post
Share on other sites
leen2    0

the correct value for ProcessorArchitecture for the x64 platform is "amd64". You should replace x64 with amd64 in your xml file and try again.

e.g. the corrected line in your example would be:

<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×