Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

WPI Bug Report Thread

- - - - -

  • Please log in to reply
209 replies to this topic

#101
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
There is an error with WPI v8.5.6 with our customized useroptions.js if the values for Window resolution are:

Size freeze
// Window tab
Resolution=0;
MainWindowWidth=;
MainWindowHeight=;

And we can't change the Window resolution values inside the box !

Regards

Edited by myselfidem, 16 August 2012 - 09:27 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).


How to remove advertisement from MSFN

#102
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Hmmm seems to me that due to increased error handling and code optimizations you CANNOT have nothing defined in the

MainWindowWidth=;
MainWindowHeight=;

So either change it to:

Resolution=0;
MainWindowWidth=800;
MainWindowHeight=600;

or completly REDO your options settings and resave.

(Resolution=0; is system defualt the other 2 are ignored when that is set.)

Also got the french lang file thanks.

Edited by Kelsenellenelvian, 16 August 2012 - 09:18 AM.


#103
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Thanks. Yes I solved the trouble using the values you said...But the Window resolution is frozen inside the option window resolution wizard!

Regards
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#104
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I see now.

#105
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
So let me tell you what i get:

The options to set the resolution MANUALLY (or CUSTOM)

Only become active when the very bottom option "Custom" is selected.

See pic 1&2

#106
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yes, it's like you said...But what about the other sizes we could select before?
Could you solve this touble, please?

Thanks

*Edit: there no resume text about installed programs indise WPI_Log.txt and WPI.exe try to start a new time after the installation is done!

Edited by myselfidem, 17 August 2012 - 01:28 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#107
ZEUS__

ZEUS__

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 193 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Thanks @Kel,
Now it's working good:) Here is new Turkish file for 8.5.6. Also I removed line 494 and line 532 after I read myselfidem's notice.

Attached Files


Champion

Posted Image


#108
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Yes, it's like you said...But what about the other sizes we could select before?
Could you solve this touble, please?

Thanks

*Edit: there no resume text about installed programs indise WPI_Log.txt and WPI.exe try to start a new time after the installation is done!


So you have 0 standard options to select from?

if not this file may fix it.

Will look into the reboot thing.

#109
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Thanks @Kel,
Now it's working good:) Here is new Turkish file for 8.5.6. Also I removed line 494 and line 532 after I read myselfidem's notice.



got it.

#110
Whatsup

Whatsup

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 53 posts
Hi..

Thanks Kelsenellenelvian for the very fast update^^.
Tomorrow I can say,if it all work as it should be.
I can't test it today.because my son and his m8's used all my computers.

Thanks also francesco,of course i try this to:
you have to use "start wpi.exe" or runonceex

Thanks alot for the quick response.tomorrow i can tell you more.

Thx guys^^

bye

#111
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

So you have 0 standard options to select from?

if not this file may fix it.

Will look into the reboot thing.


No, all selected programs are installed but there is no resume text value about the installed programs inside WPI_Log.txt, and WPI.exe is launched a new time, for any reason!

Tested the file you gave without success.

Thanks
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#112
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
About WPI_Log.txt it seems the trouble is inside: installer_log.js

At this line: function LogWPIInformation()

Removing:
WriteLogLinePlain("   "+getText(lblSysArch6432)+"="+sysArch6432);
WriteLogLinePlain("   "+getText(lblTrue64Bits)+"="+true64bits);

as those values have been removed inside lang_en.js, works and the WPI_Log.txt is writed completely!

However WPI.exe starts a new time at restart (using execute after) when the installation is done, for any reason!

Regards

Edited by myselfidem, 16 August 2012 - 01:08 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#113
Whatsup

Whatsup

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 53 posts
hi..

Missing the folder Codebase in WPI_v8.5.6???

Nothing read about??

Grt Whatsup

EDIT:now i read it in page 4 sorry^^

Edited by Whatsup, 16 August 2012 - 01:43 PM.


#114
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
workin g on the rest

whatsup =
v8.5.5 Updates - Released August 12th, 2012
====================================================
*** Relocated the Codebase folder into the Common folder.

#115
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
myselfdm = to rule out everything else try an untouched WPI 8.5.6 ans see if it is all there.

Then if it is you will need to redo\resave your options.

If still not working then send me your whole wpi folder minus the installs, audio and graphics.

#116
Whatsup

Whatsup

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 53 posts
Yep same as myselfidem here:Dutch

linw 469 lblSysArch6432[lang] = ['SysArch6432'];
line 470 lblTrue64Bits[lang] = ['True 64 Bits'];

Did remove to.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I read just your post Kel and follow your tip now...and start with clean WPI:

myselfdm = to rule out everything else try an untouched WPI 8.5.6 ans see if it is all there.

Test rolling again^^

-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -
myselfidem: same problem here.when software is installed wpi close and reopen again?
http://www.msfn.org/...ost__p__1007390

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I'am very sorry,but still same problem.
http://www.msfn.org/...ost__p__1007118

No music and WPI will still not start with loading screen?
I already use runonceex i see,like this.

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %%i:\Autounattend.xml SET CDROM=%%i:

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%CDROM%\WPI\WPI.exe" /f
---------------------------------------------------------------------------------------
I try this:
REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%CDROM%\WPI\start WPI.exe" /f but it does nothing...do you have a suggestion for me??

Grt Whatsup.

Edited by Whatsup, 16 August 2012 - 04:46 PM.


#117
fariq

fariq
  • Member
  • 2 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
just want to say up front that i've been using this software for a year, it has helped me ALOT. also this is my first post in a forum ever.

found 2 bugs in 8.5.6...tested with clean WPI also. did not have either of these in 8.5.

1. can't exit 'configuration' mode unless save is done first.
2. {EXTRACT} seems to be broken, some commands that contained it before aren't working anymore and when i try to add {EXTRACT} from the DOS menu, it does't put anything in the textbox below.

#118
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
fariq = WHat laguage are you using in WPI?

I cannot replicate your config error. I bet it is a error in your lang file.

I did change the 7z.exe file recently. Grab the one from the tools folder of wpi 8.5 and try it please.

Whatsup = Try this for a startup script

@ECHO OFF
SETLOCAL
(SET DRIVE=)
FOR /F "USEBACKQ TOKENS=2 DELIMS==" %%# IN (`WMIC DATAFILE WHERE^
 "PATH='\\WPI\\' AND FILENAME='WPI' AND EXTENSION='exe'"^
 GET Name /VALUE^|FIND "="`) DO SET "DRIVE=%%~d#"&SET "FPATH=%%#"

START "" "%DRIVE%\WPI\WPI.exe"
exit

Also what is the warning you get when the audio files are being deleted?

Edited by Kelsenellenelvian, 16 August 2012 - 08:19 PM.


#119
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

myselfdm = to rule out everything else try an untouched WPI 8.5.6 ans see if it is all there.

Then if it is you will need to redo\resave your options.

If still not working then send me your whole wpi folder minus the installs, audio and graphics.


After a new test with an WPI_v8.5.6 untouched I have the same trouble explained above.

I removed only the two unwanted lines inside lang_fr.js.

WPI starts with my customized Autounattend.xml file after Windows 7 is installed.

The WPI_Log.txt isn't writed completely. Programs installed, results, time start and time end, inside the log file are missing.

WPI restarts when the installation is done for unknow reason and installer Window size is bigger than normal and freeze.

About selection window resolution size, works but this is new that the values 800 x 600 are greyed. However I can select others size.

Regards

Edited by myselfidem, 18 August 2012 - 01:25 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#120
Whatsup

Whatsup

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 53 posts
Hi..

Whatsup = Try this for a startup script

Your script is working,Only WPI is running immediately.
To fix this,I made a StartWPI.cmd file with your script.
The runonceex activate the StartWPI.cmd after the restart from windows.

Like this:
-----------------------------------------------
cmdow @ /HID
@echo off
FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %%i:\Autounattend.xml SET CDROM=%%i:
SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx
REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "C:\StartWPI.cmd" /f
exit
-----------------------------------------------

Compleet selfinstaller look like this now:

;!@Install@!UTF-8!
Progress="yes"
RunProgram="StartWPI.exe /s"
RunProgram="RunOnceEx.cmd"
;!@InstallEnd@!

And this work for me^^ thank you thank you Xd.

-----------------------------------------------
Strange thing now:

mshta.exe starting him self after restart.

============================================================================

The Music is only runnig if i change %systemdrive%\Audio in C:\Audio.
The Waring only show up by this setting C:\Audio.

so if music been removed out wpi now warning [Big Warning,can't find it in lang_nl.js] came up,and not succes.
The files are been removed out the Audio folder,but not the Audio folder,it stay's visible in C.

================================================================================

I can confirm myselfidem results, same here!!!!!!..
[WPI restarts when the installation is done for unknow reason and installer Window size is bigger than normal and freeze.]

and also:

I can confirm fariq problem, same here!!!!!!..

================================================================================

Sorry for bad english^^

Grt Whatsup

Edited by Whatsup, 17 August 2012 - 02:17 AM.


#121
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
myselfdm =

About selection window resolution size, works but this is new that the values 800 x 600 are greyed. However I can select others size.


Select perso on the bottom and it ungreys the boxes for denoting "perso" resolutions.

I am doing my best to fix these tonight guys.

Edit = myselfdm The main issue(s) lay within your files. When I run your archive you uploaded i get them. HOWEVER if I copy ONLY the config file and run it all is good.

Now I am going to work on the reboot issue...

Reboot issue is fixed!

Now audio...

Edited by Kelsenellenelvian, 17 August 2012 - 03:21 AM.


#122
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Many thanks. :rolleyes:

Thanks to check also the trouble about WPI_Log.txt.

Maybe it would be useful to remove inside lang_en.js this value (line 709):

optFloat[lang]     = ['Float'];

As this value have been removed inside Themes.

Regards

Edited by myselfidem, 17 August 2012 - 05:23 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#123
fariq

fariq
  • Member
  • 2 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

fariq = WHat laguage are you using in WPI?

I cannot replicate your config error. I bet it is a error in your lang file.

I did change the 7z.exe file recently. Grab the one from the tools folder of wpi 8.5 and try it please.


i'm using english.

some experimenting has revealed that the 'config not exiting' situation AS WELL AS the not being able to add {EXTRACT} properly from the DOS menu are unique to my machine (works fine with 3 other machines)...will check some more and report back.

and thanks...my previously existing {EXTRACT} commands are working now, after i replaced the new 7z file with the old 7z file from 8.5 like you said.

#124
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,749 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Thanks to check also the trouble about WPI_Log.txt.



Same thing works fine using only your config

#125
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Sorry but like I said earlier, the problem is solved for me with WPI_Log.txt, if I remove two lines inside installer_log.js

http://www.msfn.org/...ost__p__1007423

It seems that some changes [BUG+FIX] getArch6432 and getmshtaBits don't work, are missing inside WPI_v8.5.6
http://www.msfn.org/...ost__p__1007109

Regards

Edited by myselfidem, 17 August 2012 - 04:58 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN