Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



Orsi

Im starting to hate spwizimg.dll!

Recommended Posts

Orsi    0

Ok guys... I edited every spwizimg.dll a thousand time. Everything always worked perfectly - until now.

The problem is with the Win7 SP1 - boot.wim #2 > sources\spwizimg.dll file

I replaced 517-518 files with Restorator 2009 and got this:

5sHGD.jpg

Why the window background is changed? As far as I knew the 517-518 entries should change the whole setup background, not the windows' one

Share this post


Link to post
Share on other sites

myselfidem    5

You need also to check your images located inside:

C:\%DVD%\sources\background_cli.bmp and spwizimg.dll

Also inside boot.wim 2 and install.wim mounted images (example: Temp folder: Mount):

boot.wim 2

C:\Mount\sources\spwizimg.dll

C:\Mount\sources\background.bmp

C:\Mount\Windows\System32\setup.bmp

install.wim

C:\Mount\Windows\System32\spwizimg.dll

C:\Mount\Windows\System32\oobe\background.bmp

With Windows 7 64-bit, check also inside:

C:\Mount\Windows\SysWOW64\spwizimg.dll

There is two differents process, using differents images: Manual Setup and Unattended Setup!

Edited by myselfidem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tripredacus    286

Hope you've noticed all your customizing topics get moved to the Customizing sub-forum. Post these questions there. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Orsi    0

Sorry Tripedacus

Guess I found where my problem was, but got a new one

I cant find where to change the background in the sysprep phase...

I read that I also need to change install.wim > Windows\System32\oobe\ooberesource.dll but I cant find this file anywhere, not even in the SysWOW64 folder (im using Win7 x64)

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Orsi    0

Im using Restorator 2009, the problem is that I cant find where those last images r stored

Share this post


Link to post
Share on other sites
myselfidem    5

Im using Restorator 2009, the problem is that I cant find where those last images r stored

Where did you find a valid download link for Restorator 2009 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Orsi    0

I got it from the official site a long time ago. Looks like its removed - at least from its site

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×