Welcome to MSFN

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


forsberg94

netsh wlan issues

6 posts in this topic

Hi all,

I am having an issue with the netsh.exe utility in WinPE 3.0 that I was hoping you could shed some light on.

So by default, when I type

netsh wlan

it cannot find the 'wlan' switch.

I added the following .dll files and added an entry to the registry to utilize that dll in: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\NetSh

"dhcpclient"="dhcpcmonitor.dll"

"wshelper"="wshelper.dll"

"4"="rasmontr.dll"

"2"="ifmon.dll"

"netiohlp"="netiohlp.dll"

"wlan"="wlancfg.dll"

Above is what I now have in that NetSh folder in the registry.

Now when I type

netsh wlan

the command is found, but I am getting an error which I have never seen before.

The error I am seeing is as follows:

Error 15105 in FormatMessageW()

The linked image is a screenshot of just typing 'netsh wlan', and then below in the screen is where I type 'netsh wlan show profiles'

http://i.imgur.com/uItdv.jpg

I hope you can help me out. Thanks in advance!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

System Error Codes

ERROR_MUI_FILE_NOT_LOADED

15105 (0x3B01)

Do have added the respected .mui files for these dll's you added?

ex.

\Windows\system32\wlancfg.dll

does require

\Windows\system32\en-US\wlancfg.dll.mui

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

[sOLVED]

That worked like a charm!!

Thank you so much.

Been pulling my hair out thinking that it was another .dll file that i was missing.

I appreciate your help!

[sOLVED]

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to bump an old topic, but I have a Dell KACE K2000 box, which uses WinPE as the PXE Boot agent.

I've tried what you've suggested. I've mounted the boot.wim, put all those dll files in the system32 folder, unmounted and booted up. Upon boot, I run "regedit", and add the "wlan" to the registry.

But after adding the registry "wlan", when I do "netsh wlan", it shows:

The following helper DLL cannot be loaded: WLANCFG.DLL

When I do "netsh add helper wlancfg.dll", it shows the same error. I have wlancfg.dll in the system32 folder where I'm running this from.

Any ideas? We have a ton of computers that we just moved to wireless, and being able to image some over wireless is getting to be necessary for us.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which WinPE are you using? This was for WinPE 3.0 which didn't have wireless support. In the WAIK for Windows 7 SP1 you can get the WinPE 3.1 which has native support for wireless. I haven't gotten around to trying it yet tho.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.