Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

win6x_registry_tweak

- - - - -

  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#26
ricktendo

ricktendo

    Group: Banned Members

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,310 posts
  • Joined 06-June 06
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag


If you use v1.4.4, and then after run it again with /h command it will restore all values (Visibility) to default.



This issue was caused because PackagePending subkey could not be found, in v1.4.4 it will just skip this and continue if not found.

I tried to remove packages from my syspreped image, so it must have something to do with that. But I didn't remove anything there so I see no reason why should it not work.

Yer, they are no longer pending they installed already


How to remove advertisement from MSFN

#27
Legolash2o

Legolash2o

    Win Toolkit Programmer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,131 posts
  • Joined 09-February 07
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
Yeah there's a bug in v1.4.4, i'll upload the latest version.

#28
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

version 1.4.4 doesn't work. I removed the hyper-v drivers and integration service packages but the files are still in the WinSxS folder :blink:
Posted Image

#29
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

version 1.4.4 doesn't work. I removed the hyper-v drivers and integration service packages but the files are still in the WinSxS folder :blink:

You can try the new version 1.4.6 available and bug solved.
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#30
ricktendo

ricktendo

    Group: Banned Members

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,310 posts
  • Joined 06-June 06
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

version 1.4.4 doesn't work. I removed the hyper-v drivers and integration service packages but the files are still in the WinSxS folder :blink:

I think files are left behind until you rebuild the wim

imagex /compress maximum /export <path_to_folder>\install.wim * <new_existing_path>\install.wim /check

Edited by ricktendo64, 15 August 2011 - 08:58 AM.


#31
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

@ricktendo64

I tried it Online inside a VM

install_wim_tweak.exe /o /c Microsoft-Hyper-V  /r

the package was removed, but the VM addition drivers are still in the WinSxS folder. I also tried it with the message queuing client and the files are also in the WinSxs folder.

@myselfidem

it is the same with 1.4.6
Posted Image

#32
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I tried OffLine with an mounted image with install_wim_tweak.exe 1.4.6 and even if the Packages are removed OK there is always the cat and mum files inside:

Mounted_Folder\Windows\servicing\

But I must use with quotes like this:
Microsoft Windows [version 6.1.7601]
Copyright © 2009 Microsoft Corporation. Tous droits réservés.

C:\Users\Antoine>C:\7elite32\wtools\install_wim_tweak.exe /p C:\7elite32\mount /c "Microsoft-Hyper-V-Common-Drivers-Package" /r
-------------------------------------------
--------Registry Tweak Tool v1.4.6.0-------
---------------for Windows 6.x-------------
---------Created by Michal Wnuowski--------
-----------Modified by Legolash2o----------
-------------------------------------------

MountPath : "C:\7elite32\mount"
Component : "Microsoft-Hyper-V-Common-Drivers-Package"

------------------Starting-----------------
Creating BKP of registry file... OK
Mounting registry file... OK
Taking Ownership... OK
Editing 'Packages' subkeys 2/2OK
Editing 'PackagesPending' subkeys 2/2OK
Modifying registry completed sucessfully.
Unmounting key... OK
Removing 'Packages'... 2/2OK
Removed packages successfully.
Removing 'PackagesPending'... 2/2OK
Removed packages successfully.

-------------------Ending------------------

etc...

MountPath : "C:\7elite32\mount"
Component : "Microsoft-Hyper-V-Guest-Integration-Drivers-Package"

------------------Starting-----------------
Creating BKP of registry file... OK
Mounting registry file... OK
Taking Ownership... OK
Editing 'Packages' subkeys 2/2OK
Editing 'PackagesPending' subkeys 2/2OK
Modifying registry completed sucessfully.
Unmounting key... OK
Removing 'Packages'... 2/2OK
Removed packages successfully.
Removing 'PackagesPending'... 2/2OK
Removed packages successfully.

-------------------Ending------------------

C:\Program Files\Windows AIK\Tools\PETools>



For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#33
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
@Legolash

If I use install_wim_tweak.exe /o to takewoner ship on my computer... How I can restore the default permissions?

Now I can't remove WAIK 3.0 for windows 7!!! :wacko:

I must retore manually the permissions for system :blink:

Edited by myselfidem, 15 August 2011 - 11:25 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#34
Legolash2o

Legolash2o

    Win Toolkit Programmer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,131 posts
  • Joined 09-February 07
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
It used pkgmgr to remove the packages, it's that program that decides to leave the .mum/.cat files in there.

@Legolash

If I use install_wim_tweak.exe /o to takewoner ship on my computer... How I can restore the default permissions?

Now I can't remove WAIK 3.0 for windows 7!!! :wacko:

I must retore manually the permissions for system :blink:


It automatically restores default permissions after its made the packages visible. Your problem may be because the 'Owners' key might have been deleted, there is a switch that prevents that but i cant remember what it is.

#35
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,876 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
*/d will not delete owners keys.

#36
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I haven't remove users (TrustedInstaller or System)! Weird :blink:

But I found an issue to restore the owners:

http://technet.micro...e/ff404240.aspx

http://www.vistax64....tore-owner.html

Thanks Kels...Next time I will try with */d

Edited by myselfidem, 16 August 2011 - 02:00 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#37
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

ok, the files are now gone from the WinSxS folder. It took over 1 day :blink:

I'll test it with a new VM again.
Posted Image

#38
rorygilmore

rorygilmore
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 13-January 11
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
so if I use this to remove a package on an image, will it remove the corresponding files from the WinSxS folder?

#39
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

the files are not removed from the image. This is done after the installation
Posted Image

#40
rorygilmore

rorygilmore
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 13-January 11
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

the files are not removed from the image. This is done after the installation


So if I do it with the /o command, it will remove them?

Edited by rorygilmore, 18 August 2011 - 02:48 PM.


#41
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

/o means online. The files are deleted if the PC is idle.
Posted Image

#42
GrofLuigi

GrofLuigi

    GroupPolicy Tattoo Artist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,365 posts
  • Joined 21-April 05
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
OK, a stupid newbie here. :blushing:

Removed too many of things on 7 SP1 online with install_wim_tweak.exe /o /c "packagename" /r

Now there is BSOD on boot 0x12a - it cannot find licensed language packs.

Of course, I suspect the following packages:

Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package-wrapper~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.1.7601.17514
Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.1.7601.17514
Microsoft-Windows-Client-Refresh-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.1.7601.17514

I don't know if I removed all of them. I was so frustrated it didn't work (see observation below) that I tried multiple times with multiple things.

What can I do to arrive to a desktop? System Restore is and was turned off.

And an observation: This program didn't work until the services Volume Shadow Copy and MS Shadow Copy provider were started. For some reason, they couldn't start themselves. I waited for 16 hours. :whistle: :angel

GL

#43
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

I tried it Online inside a VM

install_wim_tweak.exe /o /c Microsoft-Hyper-V  /r

the package was removed, but the VM addition drivers are still in the WinSxS folder. I also tried it with the message queuing client and the files are also in the WinSxs folder.


Interesting post about Winsxs folders:

Should you delete files in the \WinSXS directory? And what’s the deal with VSS?

http://blogs.technet...l-with-vss.aspx
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#44
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

I know it the blog. I wrote their comments too. I was confused that it took 1 day to delete the files.
Posted Image

#45
GrofLuigi

GrofLuigi

    GroupPolicy Tattoo Artist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,365 posts
  • Joined 21-April 05
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Second try. :whistle:

Win7 Home Premium x86 SP1.

I came down to this...

Spoiler


It probably can be better, but for now it's pretty good for my needs. :angel

Haven't tested it much, this install also goes to scrap because of unrelated issue.

Multiple runs were needed, often with different chronological order of retries. And some restaring of VSS service and the computer.

IE9 added some packages. Didn't touch them.

Initial pre-install slimming was done with Windows 7 Toolkit 130-19A, but it also failed to remove some (many?) packages. I didn't count how many.

GL

#46
ricktendo

ricktendo

    Group: Banned Members

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,310 posts
  • Joined 06-June 06
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Just want to point out you should only unhide components you want to remove, unhiding ALL might break add/remove windows features

#47
GrofLuigi

GrofLuigi

    GroupPolicy Tattoo Artist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,365 posts
  • Joined 21-April 05
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Just want to point out you should only unhide components you want to remove, unhiding ALL might break add/remove windows features


I did only this, Sir:

install_wim_tweak.exe /o /l

install_wim_tweak.exe /o /c PACKAGENAME /r

because I'm a stoopid noob when it comes to Win7 and I don't know anything more. :angel

But thank you, Sir. :hello:

GL

#48
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

have you tested it with Vista? For me it doesn't work.

Component : "Microsoft-Windows-DFSR-ClientEdition-Package"

------------------Starting-----------------
Creating BKP of registry file...         OK
Mounting registry file...                OK
Taking Ownership...                      OK
Editing 'Packages' subkeys            3/3OK
Editing 'PackagesPending' subkeys     2/2OK
Modifying registry completed sucessfully.
Unmounting key...                        OK
Removing 'Packages'...                FAIL
Unhandled error occured.
Die Länge darf nicht kleiner als 0 (null) sein.
Parametername: length

Posted Image

#49
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,163 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

ok, it works with Vista, too. I don't know what went wrong yesterday :unsure:

Btw, I have an idea. It would be cool if we can have a text file with all package names which we want to remove. Now we should only specify a parameter and your tool reads the text file and removes all the listed packages.
Posted Image

#50
marcusj0015

marcusj0015

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 05-July 09
What command do we use to Log Install WIM Tweak?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users