• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
Sign in to follow this  
Followers 0
gotenks98

Can no longer slipstream vista updates

6 posts in this topic

I am not sure whats going on with my machine. I keep getting an error 5 everytime I try to slipstream updates. Googling this it seems like an access denied error. But I have full control over the folder and I am running the command prompt as administrator. The machine I am on is on a domain, I am not sure if thats relevant or not because our IS department is constantly changing security policies and such. I am using a batch file that used to work sometime last week but now it just does not for some reason. I did a file system check to see if my hard drive where I work on this is corrupt but everything checked out fine. Here is the code. I cant make heads or tails out of the log file in terms of what the error actually is from.

for %g in (c:\cabs\*.cab) do dism /image:c:\mount /add-package /packagepath:%g /logpath:c:\wim2\slipstream.log

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you share the log file?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only error I am seeing is on KB2079403:

2011-10-26 14:58:32, Info                  DISM   Compatibility Manager: PID=3260 Processing the top level command token(add-package). - CCbsCliParser::Private_ValidateCmdLine
2011-10-26 14:58:32, Info DISM Compatibility Manager: PID=3260 PackageManager command is being executed: c:\mount\Windows\WinSxS\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6002.18005_none_676975d87cc9b6e6\pkgmgr.exe /l:"c:\wim2\slipstream.log.pkgmgr" /o:"c:\mount;c:\mount\Windows" /ip /m:"c:\cabs\Windows6.0-KB2079403-x64.cab" /s:"C:\Users\LPATTE~1\AppData\Local\Temp\92859898-98F2-4D36-9316-3678DE9FB403" - CCompatManager::InternalExecuteCommand
2011-10-26 14:59:29, Info DISM Compatibility Manager: PID=3260 PackageManager return code = 0x5 - CCompatManager::InternalExecuteCommand
2011-10-26 14:59:29, Error DISM Compatibility Manager: PID=3260 d:\w7rtm\base\ntsetup\opktools\dism\providers\compatprovider\dll\compatmanager.cpp:970 - CCompatManager::ProcessPackageList(hr:0x80070005)
2011-10-26 14:59:29, Error DISM Compatibility Manager: PID=3260 d:\w7rtm\base\ntsetup\opktools\dism\providers\compatprovider\dll\compatmanager.cpp:589 - CCompatManager::CompatExecuteCmdLine(hr:0x80070005)

The previous update to this, KB2505189, is successful. On additional runs of your script, it only tries KB2079403.

KB: http://support.microsoft.com/kb/2079403

Its typical to not use hotfixes unless it will fix something that you actually use.

Have you tried deploying your existing image and see if you can install this hotfix manually?

Do you have MSXML Core Services 3.0 installed in your image? Here is the security bulletin, check with the Non-Affected Software too.

http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/MS10-051

You can check your MSXML file version to see which you actually have:

http://support.microsoft.com/kb/269238

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well thats because I am getting the error 5, I usually just cancel the slipstream and discard the changes. Thats why you might see repeated entries of that specific kb number because I am trying different things but its using the same log file name. I am not sure if it was a hotfix or not. All I know is I wrote down all the needed patches from a sp2 install after running windows update several times and thats how I get which ones to install.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a follow and resolution to this thread. My problem grew to not being able to slipstream all updates. This was due to changes in the companies anti-virus settings. It was blocking me from integrating any kind of update no matter what OS. So basically I just need a way around this now. I started a new thread since its a new problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.