Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



Sign in to follow this  
My2GirlsDad

There is a problem with this Windows Installer Package during Unattend

Recommended Posts

I am attempting an unattended XP install using Yumeyao's latest DotNetFXAIO_40F_20111019_Addon_ENU.cab using HFSLIP putting the extracted dotnetfx.exe in the HFSVCPACK folder.

When running XP SP3 setup I receive the following error when processing .Net 2.0SP2 portion:

"There is a problem with this Windows Installer Package. Please refer to the setup log for more information."

From then on all subsquent "installs" are broken, including Net 4.

After running a few tests I've found the problem. When I include the line "FileSystem=convertNTFS" in the [unattended] section then the error occurs but if I remove that line then no error.

I have no idea why this happens and if someone could enlighten me it would be much appreciated.

My2GirlsDad

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have nearly the same problem in my latest una xp installation.

I dont know what hotfix using hfslip has broken msiserver (windows installer) but after 1st logon i've fix it using this:

1. Reinstalling Windows installer 4.5 from here (in XP normal boot mode without using F8): http://www.microsoft...ls.aspx?id=8483

switch used: WindowsXP-KB942288-v3-x86.exe /overwriteoem

2. Restarting XP in Safe Mode

3. In Safe mode, Start menu > Run > this command: msiexec /regserver

then reboot in normal mode (without using F8)

then Windows installer was working fine as usual ;)

Another bug i had, "my documents" was popping up each time after user logon, i've fix this with modifying a reg key:

IN: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon>Userinit

Replace your actual value with this: C:/windows/system32/userinit.exe

(note: without comma at the end! And dont forget to change drive letter if using other than C drive...)

Rebooted & My doc didnt poppedt again.

Hope this help !

PS: for the 1st time i've used HfSlip from W7-86 >> maybe there's a problem using hfslip under W7 ?

HFSLIP.7z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×