Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Sound Card Problem

- - - - -

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
Sysdll

Sysdll

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 139 posts
  • Joined 22-December 07
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
I’m having a problem with a Creative Sound Blaster XtremeGamer SB0730. It randomly causes system slowdown and slow booting in Windows XP, Windows 7 and Ubuntu.

It’s not software because the problem was fixed by swapping it with an identical card and the card caused the same problem in 3 different motherboards.

Nothing appears wrong, no bulging capacitors or burn marks.

If anyone has any ideas as to what is causing this or a way to fix it, I’d like to hear about it.

Thanks in advance.


How to remove advertisement from MSFN

#2
ChiefZeke

ChiefZeke

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 133 posts
  • Joined 11-April 09

Donator

Creative forums: http://forums.creati...m/creativelabs/

#3
puntoMX

puntoMX

    n00b of Masters and Vice Versa

  • Super Moderator
  • 4,851 posts
  • Joined 28-June 04
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
Only thing you can do is to clean the contacts, other than that nothing.

#4
Sysdll

Sysdll

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 139 posts
  • Joined 22-December 07
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
Thanks for the replies. Experience has taught me that if the problem can't be solved on this forum then it's time to replace the hardware and that's what I did.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users