Welcome to MSFN

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Sign in to follow this  
Followers 0
huguia

Windows 98 SE doesn't let remove safely

6 posts in this topic

I have Windows 98 SE installed in my PC with Wupg98. When I connect a usb pen drive it openss almost instantly, but when i put to remove safely, nothing happens and I wait a loooong time! It's really boring this.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the activity light on the pen drive on during the delay? Something is probably writing to the drive, causing the delay. A faster pen drive should have less delay.

ResourceMeter can show you how much (and how fast) data is being written to the drive.

Use a process viewer to determine what program is most active during the delay. If it is a virus scanner, disable scanning on that drive letter.

You may also be able to enable (or disable) caching of removable drives to improve performance:

->Control Panel->System->Performance->File System->Removable Disk

Edited by jumper
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I disable caching on removable drives so when I see progress indicator gone when copying files etc. I can just unplug the drive. When some program complains then it did something it should not have...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I disable caching on removable drives so when I see progress indicator gone when copying files etc. I can just unplug the drive. When some program complains then it did something it should not have...

Can this be a solution for this issue here?

SETUPAPI:

http://www.mdgx.com/web.htm#MEU

and:

http://www.mdgx.com/web.htm#9SU

* Unofficial Windows 98/98 SP1/98 SE/ME SETUPAPI.DLL 5.1.2600.2180 Update [442 KB]:

http://www.mdgx.com/files/SETUPAPI.EXE

This patch breaks NUSB 2.4 and 3.0. With updated file, when I clicked on the NUSB icon in the system tray, it did not respond. When I restored the original setupapi.dll everything worked fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think it will help with that problem...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check which vwesion of SETUPAPI.DLL you have on the machine. If it turns out to be 5.1.2600.2180, follow the links PROBLEMCHYLD provided some posts above, to solve the issue. If that's not the case, then update NUSB to version 3.5, using the link below to get it.

NUSB35e :)

MD5: 86073921EBDAB9B75F4F50847E85CEFE CRC32: 6CA5320E

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.