Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



Sign in to follow this  
crowe80

MySysPrep Question

Recommended Posts

I have a sysprep file set up to work with Mysysprep.exe, basically what it does is it reboots the PC after I have the image I want and prompts me for a few things such as domain, domain password, domain username and then domain again. I have everything set up to autofill except the password. I want only the admin people to be able to put the password in but when I type it, it shows what I'm typing. Is there a way using mysysprep to prompt me for this to allow me to type in a password but it types asteriks instead of showing what I'm typing? Below is how I have my sysprep file set up.

component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

- <Identification>

- <Credentials>

<Domain>%Enter A domain {THIS IS MY DOMAIN ACCOUNT}%</Domain>

<Password>%Enter Password%</Password>

<Username>%Enter Username {ADMIN DOMAIN USERNAME}%</Username>

</Credentials>

<JoinDomain>%Enter A Domain To Join {DOMAIN NAME}%</JoinDomain>

</Identification>

</component>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had not seen that link where there was a contact. So thanks for sending that my way. I will contact the developer to see if this is possible. Thanks for pointing me in the right direction.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you notice this about halfway through ?

Another feature is designed specially for password fields. If you put the attribute [password] right after the first % mark, the dialog will mask user input and the user needs to type the password twice to confirm. For example,

<Password>%[password]Please input Admin password%</Password>

So change your snip to this and it should work

<Password>%[password]Enter Password%</Password>

All you were missing was the '[password]'

Edited by MrJinje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you are correct, that worked. Totally overlooked that. Thank you so much! I wish every fix was that easy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×