Sign in to follow this  
Followers 0
koolx

Error 5 - Please Help!

4 posts in this topic

i got xp pro sp3. after installing the free version of avast antivrus, i found that it was disabled. i found that the service was not running. when i try to start it, i get this error:

"could not start avast antivirus service on local computer error 5 access is denied"

i also get the following error when i try to start the service in safe mode:

"error 1068: the dependency service or group failed to start."

i tried using the special uninstall utlility to uninstall completely. but that didnt work. what do i do to fix this??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you installing with an Administrator account or a Limited account? Safe Mode won't allow starting any services.

P.S. - read the Forum Rules (link at top). The Topic words you used needs improvement.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you installing with an Administrator account or a Limited account? Safe Mode won't allow starting any services.

i'm sure i'm using fuill admin rights. is there a way to check for this? so what do you suggest i do? i really want this specific antivirus working.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tell ya what (since you're still waiting...)

For any given Service, you can Right-Click, select "Properties", then click "Dependencies"... are ANY of the services listed NOT exist?

edit - and your Topic Title still stinks - please fix it (read MSFN Rules - link at top)...

Edited by submix8c
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.