Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

WPI 8.6 and beyond bug\bugfix thread

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked
142 replies to this topic

#1
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Last couple of versions this issue kinda bleed all over the place!

Lets please keep the bugs and fixes here please!

Edited by Kelsenellenelvian, 05 September 2012 - 05:42 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Thanks Kelsenellenelvian for the new release!

Could you add with WPI_v8.6.1, inside information.js:

MyComputerGrid.addRow(gId++,getText(lblOSBuild)+','+getOSBuildID()+'');

Thanks and regards
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#3
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Added for next version.

#4
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Could you also change inside installer_log.js (line 99):

Replace:
WriteLogLinePlain("   "+getText(lblArchType)+"="+sysArch);

With:
WriteLogLinePlain("   "+getText(lblArchType)+"="+getArch());

Regards
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#5
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Got it.

#6
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Inside WPI_v8.6.2 it's needed to remove (function getArchNumProcs() is writed twice and give a wrong result):

wmi.js (line 461)

Remove:
function getArchNumProcs()
{
 position="wmi.js";
 whatfunc="getArchNumProcs()";

 return WshShell.ExpandEnvironmentStrings("%NUMBER_OF_PROCESSORS%");
}
Because this function is already changed!

Regards

Edited by myselfidem, 12 September 2012 - 12:47 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#7
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yeah I was just looking at that.

#8
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Also missing inside information.js (line 135):

VariablesGrid.addRow(gId++,'USB,'+usbdrv+'');

Regards

Edited by myselfidem, 12 September 2012 - 01:25 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#9
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
That was added. (look further down)

#10
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Oh, sorry...You are right! Thanks :)
Regards
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#11
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
You seem to have the wmi crap figured out.

Please look at the following screen shot.

I do have a dvd burner and a keyboard.

Is there some missing code for this too?

Attached Files



#12
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I have no wmi crap figured out!!

The result on my computer amd64 HP is:
Audio, Keyboard and mouse not detected!

Edited by myselfidem, 18 September 2012 - 05:49 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#13
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Then I obviously have some checking to do.

#14
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
On my computer x86 I have all the result with wmi.

WMI may not work the same way on a amd64 computer based!

Requesting WMI Data on a 64-bit Platform

Maybe that can help to use WMI Diagnosis Utility:

WMI Diagnosis Utility

I hope that can help!

Regards

Edited by myselfidem, 18 September 2012 - 05:49 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#15
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
However, I can see only one CD\DVD is detected and I have two CD\DVD Burner on each computer (HP x86 and HP amd64):

On HP amd64 only this one is detected:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GH24NS50________________XP01____\4&2a750ea6&0&0.2.0\Device Parameters]

And this one isn't detected:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE\CdRomhp_CDDVDW_TS-H653R______________________0E00____\4&2a750ea6&0&0.1.0]

Same result with one CD\DVD not detected inside HP x86 computer (two CD\DVD installed)!

Note: Each time we install a new CD\DVD we must update the firmware to have a CD\DVD to run properly!

Regards
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#16
SunLion

SunLion

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 56 posts
  • Joined 22-October 07
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
Hi all,
I upgraded the WPI following guidelines of Kel and, in the test, appears this message below:
http://www.mediafire...9orv1ix9hpdoqdi

What is missing?

Thanks for your excelent work

#17
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
The error is in your lang file it has ALOT of old entries and missing entries.

I have updated the file and attached it here.

PLEASE when you get a few translate it and upload it in the lang section.

Attached Files



#18
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
About Keyboard and PointingDevice. Making some changes inside wmi.js works fine for me on Computers x86 and amd64.

function getKeyboardID()

Line 886:
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("ACPI\\PNP")==0 || objItem.PNPDeviceID.indexOf("HID\\VID_")==0)

Replace with:
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("ACPI\\PNP") != 0 || objItem.PNPDeviceID.indexOf("HID\\VID_") != 0)

function getPointingDeviceID()

Line 920:
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("ACPI\\PNP")==0 || objItem.PNPDeviceID.indexOf("HID\\VID_")==0)

Replace with:
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("ACPI\\PNP") != 0 || objItem.PNPDeviceID.indexOf("HID\\VID_") != 0)

Thanks to check if it's OK.

Regards

Edited by myselfidem, 18 September 2012 - 05:49 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#19
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yup works fine now, thanks

#20
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Inside informations.js (return= true or false):

Replace:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'ConnectedToInternet()');

With:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'ConnectedToInternet('+ConnToNet+')');

Replace:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'isDesktopLoaded()');

With:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'isDesktopLoaded('+DesktopLoaded+')');

Replace:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDROM()');
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDBurner()');
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDDrive()');

With:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDBurner('+hasDVDBurnerDrive+')');
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDDrive('+hasDVDROMDrive+')');

However, I think we can remove this line because it's a duplicated value:
ConditionsGrid.addRow(gId++,'hasDVDROM()');

Thanks to check if it's OK!

Regards

Edited by myselfidem, 18 September 2012 - 06:03 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#21
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
About SoundDevice on x64 computers - works now fine for me on x86 and amd64 computers - , we can change inside wmi.js:

Replace:
function getSoundDeviceID()
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("PCI\\VEN_")==0)

With:
if (objItem.PNPDeviceID.indexOf("PCI\\VEN_") != 0)

Thanks to check if it's OK!

Edited by myselfidem, 23 January 2013 - 03:49 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#22
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,869 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Hey thats AWESOME!

#23
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Thanks Kels! ;)

Edited by myselfidem, 18 September 2012 - 08:25 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#24
TerryInWales

TerryInWales
  • Member
  • 6 posts
  • Joined 07-February 10
  • OS:Windows 7 x64
I thought this command would be very useful:

Example
{OS=Win7,Vista} "%WpiPath%\Install\MyApplication\MyApplicationSetup.exe" will execute the command only on Windows 7 and Vista (no XP, 2000 and previous).

I went to config. In commands, went to condition/operating system and it gave me {OS=Win8,Win7,Vista,XP} .
Being a bit of a simpleton I just backspaced over the OSes I didn't want.

Examples:
{OS=XP,Vista} "%root%\Install\AV CoDecs\VistaCodecs_v641.exe"
{OS=Win7} "%root%\Install\AV CoDecs\Win7codecs_v390.exe"
{OS=Win8} "%root%\Install\AV CoDecs\win8codecs_v132.exe"

This did not work as expected. I'm using windows 8 pro x64. WPI version 8.6.3
I can't remember now if it failed or skipped.

The first one is not that important to me because I don't have Vista anyway. It would be nice to know if it works though.

However:
{OS=Win7,} "%root%\Install\AV CoDecs\Win7codecs_v390.exe"
{OS=Win8,} "%root%\Install\AV CoDecs\win8codecs_v132.exe"

Notice, I left commas in. This does seem to work.

From config.js:

prog[pn]=['CoDecs etc XP Vista 7 8, 32 and 64 bit'];
uid[pn]=['CODECSQUICKTIMEFFDSHOW'];
ordr[pn]=[1250];
dflt[pn]=['no'];
forc[pn]=['no'];
bit64[pn]=['yes'];
cat[pn]=['Multimedia'];
pfro[pn]=['no'];
cmds[pn]=[''{OS=XP%comma%Vista} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\VistaCodecs_v641.exe"','{OS=Win7%comma%} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\Win7codecs_v390.exe"','{OS=Win8%comma%} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\win8codecs_v132.exe"','{x64} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\x64Components_v390.exe"','{x86} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\MPC-HC.1.6.4.6052.x86.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-','{x64} "%root%\\Install\\AV CoDecs\\MPC-HC.1.6.4.6052.x64.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-'];
gcond[pn]=['FileExists("%programfiles%\\MPC-HC\\mpc-hc64.exe")'];
desc[pn]=['Video Codecs];
pn++;

Notice how it has replaced the commas with %comma%.
It seems to work OK, but I'm not sure if I have to leave the comma in for multiple OS choices and I can't find any documentation that seems to help.

If you were here is SW Wales in the UK I would come round and fix mritters main computer for free.
Please continue with the WPI. I really do appreciate it.

Terry

Edited by TerryInWales, 02 December 2012 - 05:54 AM.


#25
vahe91

vahe91
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 17-November 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Please fix this bug :whistle:

Posted Image

WPI language: Russian
WPI 8.6.3
OS language: English
OS: Windows 7 SP1 32 bit, IE 9

Edited by vahe91, 09 December 2012 - 05:21 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users