Welcome to MSFN

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


qzack96

Winsetupfromusb completely skips text mode

5 posts in this topic

I copy the XP CD onto the flash drive using winsetupfromusb, and boot up from the flash drive. But all I get is the choices to begin the GUI part of the install, which obviously fails because the first text mode installation hasn't been completely obviously. Any ideas?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please post your winsetupfromusb log. When your setup screen shows up, do you have options such as First and Second part of setup?

Cheers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

Really sorry to open this again but it's driving me crazy already. I have installed XP once in a machine and all worked fine. Then, installed Vista but it doesn't suit me so I want to go back to XP. The first screen that should appear is "Select First part, second part, etc" but it does not. It goes straight to the Second Part" where it cannot proceed!

Heeeeeeelp please................. :no:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstall grub4dos in MBR or PBR. There is grubinst_GUI.exe tool included in the package. Or use BootIce.

I guess Vista setup, or some other program later on put back regular NT MBR or PBR, wiping out the grub4dos one.

If you are using the old 0.2.3 version, I'd highly recommend you to redo the USB disk with the latest version announced:

http://www.msfn.org/board/topic/120444-how-to-install-windows-from-usb-winsetupfromusb-with-gui/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstall grub4dos in MBR or PBR. There is grubinst_GUI.exe tool included in the package. Or use BootIce.

I guess Vista setup, or some other program later on put back regular NT MBR or PBR, wiping out the grub4dos one.

If you are using the old 0.2.3 version, I'd highly recommend you to redo the USB disk with the latest version announced:

http://www.msfn.org/board/topic/120444-how-to-install-windows-from-usb-winsetupfromusb-with-gui/

Thank you so much for your valuable help!!!

Works like a charm!!!!!!!!!!!!!! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.