Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



ghines

WinPE Drive missing

Recommended Posts

ghines    0

Hi all,

I'm using WinPE 3.0 to boot my USB 3.0 1TB HDD. The HDD has 2 primary partitions with the System Partition, containing WinPE, 2GB and the other partition the remainder. I use this HDD to boot various models of laptops and apply an image using imagex to a new HDD. Sometimes I've noticed that WinPE will boot correctly to X Drive but the 2 partitions on the HDD are not visible and therefore don't have a drive letter assigned.

What could be causing the partitions not to be visible?

TIA

Greg

Share this post


Link to post
Share on other sites

cdob    11

Which hardware do you use?

Which USB port do you use?

Does diskpart list the disk itself?

Do you boot from a USB 3 port?

There are no USB 3 drvers included by default.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ghines    0

Which hardware do you use?

Which USB port do you use?

Does diskpart list the disk itself?

Do you boot from a USB 3 port?

There are no USB 3 drvers included by default.

What hardware do you want to know about?

Diskpart does not show USB HDD.

Use USB2 or USB3 port to boot from depending on laptop model. Have had it working from both USB 2 and USB 3 on various models. It is just some models that this happens.

Have added USB3 drivers to WinPE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaclaz    943

What hardware do you want to know about?

BOTH your oven and dishwasher, of course. :whistle:

(releases 3.11c and 3.24b of some Whirlpool dishwashers are known to be buggy :angel )

Diskpart does not show USB HDD.

Use USB2 or USB3 port to boot from depending on laptop model. Have had it working from both USB 2 and USB 3 on various models. It is just some models that this happens.

Then maybe the specs/data of the "some models that this happens" and of some of the laptop models that do work.

Have added USB3 drivers to WinPE.

There aren't "universal" USB 3 drivers, WHICH specific ones have you added to your WinPE and HOW exactly you "added" them?

jaclaz

Share this post


Link to post
Share on other sites
cdob    11
What hardware do you want to know about?

Used external USB drive. Name the manufacturer and model name

Used desktop machine or motherboard or laptop. Name the manufactuer and model name

Have had it working from both USB 2 and USB 3 on various models. It is just some models that this happens.

Name the exceptions.

Can be energy saving.

Try disconnect and reconnect the USB cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×