Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Installing the .NET Framework 3.5 on Windows 8


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Require to run an old program that requires Dotnet 2.
Have tried the following:
1. Enable through prog/features, errors out, says it cannot connect to WU to download files! WU works fine otherwise though!
2. Tried enabling with dism gets to 66% & errors also!
3. Tried changing Gpedit enable the policy to use Windows Update instead of WSUS, still no good.

I have a fully up to date install & no Lang packs were installed.

Have followed MS examples on this page : here

Any advice is appreciated?

Edited by MAVERICKS CHOICE, 29 December 2012 - 01:50 PM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 5,942 posts
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

run the DISM command with the LimitAccess flag. If this doesn't fix it, copy the folder C:\Windows\logs\CBS to the desktop, zip it and upload it.
Posted Image

#3
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

run the DISM command with the LimitAccess flag. If this doesn't fix it, copy the folder C:\Windows\logs\CBS to the desktop, zip it and upload it.


Thanks, just tried it again using:

dism /online /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /All /Source:C:\SxS /LimitAccess


Errors out approx 66.5%!
Checked the sxs dir & verified this on my original setup disk ok.
Please see CBS log attached.

Edited by MAVERICKS CHOICE, 29 December 2012 - 05:17 PM.


#4
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 5,942 posts
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

Windows can't find the required data:

Failed to process single phase execution. [HRESULT = 0x800f081f - CBS_E_SOURCE_MISSING]

have you copied the data from the DVD to C:\SxS?
Posted Image

#5
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Hi
Have copied the entire SxS dir 274mb to the root of C. Checked off the install media & removed all read only attributes too.
Checked the script & paths also!
It still gives the missing source error?
Screen capture below confirms the log.

If I drop the "/LimitAccess" from the script dism complains it cannot download the files.

Attached Files


Edited by MAVERICKS CHOICE, 30 December 2012 - 01:55 AM.


#6
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 5,942 posts
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

Run it directly from the DVD:

dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:d:\sources\sxs /LimitAccess
(replace D: with your DVD drive)
Posted Image

#7
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Just ran directly from install media & dism ran up the drive took it's time & eventually error ed out again!
Don't see why this is so difficult!

#8
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 5,942 posts
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

Is the ISO ok? Where did you get the ISO from?

Can you please share the latest log files?
Posted Image

#9
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Original media is a legal OEM W8 Prof 64 bit disk.
I read all over the net how to install this offline but the only way to install with Dism is apparently online!
I have fully updated my source & have removed some features, though haven't removed net.
Log attached.

Attached Files

  • Attached File  CBS.rar   93.79KB   14 downloads


#10
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 5,942 posts
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

I can see it copies the files but next it fails. I have no real idea. Download the Enterprise Eval DVD and mount the ISO and point to this SxS folder. Does this work?
Posted Image

#11
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

I can see it copies the files but next it fails. I have no real idea. Download the Enterprise Eval DVD and mount the ISO and point to this SxS folder. Does this work?


Thanks M for your time, I read all over the net some get it to work others like me don't. Will keep plugging away.

#12
tomasz86

tomasz86

    www.windows2000.tk

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,510 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
I think that it's impossible to install .NET Framework 3.5 in Windows 8 once you've installed language packs. Have you installed any of them in your system?
post-47483-1123010975.png
Unofficial Service Pack 5.2 for MS Windows 2000 <- use this topic if you need help with UURollup, Update Rollup 2 and other unofficial packages

#13
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

I think that it's impossible to install .NET Framework 3.5 in Windows 8 once you've installed language packs. Have you installed any of them in your system?

Hi
I have an english en-gb OEM disk, obviously with en-us lang files built in. I did however remove all traces of the en-gb files from the source & boot.wim.
Remember no Lang packs were installed whatsoever!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN