Welcome to MSFN

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


MAVERICKS CHOICE

Installing the .NET Framework 3.5 on Windows 8

13 posts in this topic

Require to run an old program that requires Dotnet 2.

Have tried the following:

1. Enable through prog/features, errors out, says it cannot connect to WU to download files! WU works fine otherwise though!

2. Tried enabling with dism gets to 66% & errors also!

3. Tried changing Gpedit enable the policy to use Windows Update instead of WSUS, still no good.

I have a fully up to date install & no Lang packs were installed.

Have followed MS examples on this page : here

Any advice is appreciated?

Edited by MAVERICKS CHOICE
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

run the DISM command with the LimitAccess flag. If this doesn't fix it, copy the folder C:\Windows\logs\CBS to the desktop, zip it and upload it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

run the DISM command with the LimitAccess flag. If this doesn't fix it, copy the folder C:\Windows\logs\CBS to the desktop, zip it and upload it.

Thanks, just tried it again using:

dism /online /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /All /Source:C:\SxS /LimitAccess

Errors out approx 66.5%!

Checked the sxs dir & verified this on my original setup disk ok.

Please see CBS log attached.

Edited by MAVERICKS CHOICE
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows can't find the required data:


Failed to process single phase execution. [HRESULT = 0x800f081f - CBS_E_SOURCE_MISSING]

have you copied the data from the DVD to C:\SxS?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Have copied the entire SxS dir 274mb to the root of C. Checked off the install media & removed all read only attributes too.

Checked the script & paths also!

It still gives the missing source error?

Screen capture below confirms the log.

If I drop the "/LimitAccess" from the script dism complains it cannot download the files.

post-9474-0-44281100-1356853643_thumb.jp

Edited by MAVERICKS CHOICE
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Run it directly from the DVD:


dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:d:\sources\sxs /LimitAccess

(replace D: with your DVD drive)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just ran directly from install media & dism ran up the drive took it's time & eventually error ed out again!

Don't see why this is so difficult!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the ISO ok? Where did you get the ISO from?

Can you please share the latest log files?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Original media is a legal OEM W8 Prof 64 bit disk.

I read all over the net how to install this offline but the only way to install with Dism is apparently online!

I have fully updated my source & have removed some features, though haven't removed net.

Log attached.

CBS.rar

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can see it copies the files but next it fails. I have no real idea. Download the Enterprise Eval DVD and mount the ISO and point to this SxS folder. Does this work?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can see it copies the files but next it fails. I have no real idea. Download the Enterprise Eval DVD and mount the ISO and point to this SxS folder. Does this work?

Thanks M for your time, I read all over the net some get it to work others like me don't. Will keep plugging away.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that it's impossible to install .NET Framework 3.5 in Windows 8 once you've installed language packs. Have you installed any of them in your system?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that it's impossible to install .NET Framework 3.5 in Windows 8 once you've installed language packs. Have you installed any of them in your system?

Hi

I have an english en-gb OEM disk, obviously with en-us lang files built in. I did however remove all traces of the en-gb files from the source & boot.wim.

Remember no Lang packs were installed whatsoever!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.