Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Unattended multipe x64 windows


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
buffstuffmedia

buffstuffmedia
  • Member
  • 7 posts
  • Joined 17-January 10
hi i have an image containing 1 32 bit windows 7 ultimate and 3 different 64 bit versions in one install.wim for my laptops and pcs , is there a way to create multiple autounattended.xml that i can swap over to root of usb and get it to install the appropriate windows 7 x64 image to whichever pc , ive tried renaming the windows images to all different names and putting these names into the unattended but it still asks me which image do i want to install

Edited by buffstuffmedia, 03 January 2013 - 06:53 PM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,909 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

Post the WinPE section of your XML file.
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#3
buffstuffmedia

buffstuffmedia
  • Member
  • 7 posts
  • Joined 17-January 10
I have one wim image which contains


1 x 32 bit windows 7 ultimate
labelled Joanne Desktop

3 x 64 bit windows 7 ultimate
labelled Joanne Laptop Full
labelled Darren Laptop Full
labelled Alex Laptop Full


here is the post from both my 32 bit xml which works flawlessly and one of the 64 bit xmls which stop at the select operating system screen


32 Bit Autounattended.xml

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>0809:00000452</InputLocale>
<UserLocale>en-GB</UserLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<SystemLocale>en-GB</SystemLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<DiskConfiguration>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<Disk wcm:action="add">
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
<!--System partition-->
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
<Size>100</Size>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>2</Order>
<Type>Primary</Type>
<Size>204800</Size>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>3</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>true</Extend>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System Reserved</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
<!--Windows partition-->
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>Windows 7</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
<!--Data partition-->
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>Back Up</Label>
<Letter>D</Letter>
<Order>3</Order>
<PartitionID>3</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
</Disk>
</DiskConfiguration>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallFrom>
<Path>install.wim</Path>
<MetaData wcm:action="add">
<Key>/IMAGE/NAME</Key>
<Value>Joanne Desktop Full</Value>
</MetaData>
</InstallFrom>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>2</PartitionID>
</InstallTo>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<ProductKey>
<Key>My Product Key</Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
<Organization>End User</Organization>
<FullName>Joanne</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
</UserData>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Name>Joanne</Name>
<Group>Administrators</Group>
<Password>
<PlainText>false</PlainText>
<Value>UABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
</Password>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
<AutoLogon>
<Password>
<Value>UABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
<PlainText>false</PlainText>
</Password>
<Enabled>true</Enabled>
<LogonCount>999999</LogonCount>
<Username>Joanne</Username>
</AutoLogon>
<OOBE>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
</OOBE>
<DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
<TimeZone>GMT Standard Time</TimeZone>
<OEMInformation>
<Manufacturer>M.S.I</Manufacturer>
<SupportHours>17:00 - 23:00</SupportHours>
<SupportPhone>0203 002 7799</SupportPhone>
<SupportURL>http://www.msi.com/p...32</SupportURL>
<Model>P31-Neo</Model>
<Logo>%systemroot%\system32\OOBE\msi.bmp</Logo>
</OEMInformation>
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
<RefreshRate>60</RefreshRate>
</Display>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<ComputerName>Joanne-Desktop</ComputerName>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="catalog:e:/new folder/sources/install_joanne desktop full.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>




64 Bit Autounattended.xml


<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>0809:00000452</InputLocale>
<UserLocale>en-GB</UserLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<SystemLocale>en-GB</SystemLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<DiskConfiguration>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<Disk wcm:action="add">
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
<!--System partition-->
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
<Size>100</Size>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>2</Order>
<Type>Primary</Type>
<Size>204800</Size>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>3</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>true</Extend>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System Reserved</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
<!--Windows partition-->
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>Windows 7</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
<!--Data partition-->
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Format>NTFS</Format>
<Label>Back Up</Label>
<Letter>D</Letter>
<Order>3</Order>
<PartitionID>3</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
</Disk>
</DiskConfiguration>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallFrom>
<Path>install.wim</Path>
<MetaData wcm:action="add">
<Key>/IMAGE/NAME</Key>
<Value>Joanne Laptop Full</Value>
</MetaData>
</InstallFrom>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>2</PartitionID>
</InstallTo>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<ProductKey>
<Key>Different Product Key from 32 bit </Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
<Organization>End User</Organization>
<FullName>Joanne</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
</UserData>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Name>Joanne</Name>
<Group>Administrators</Group>
<Password>
<PlainText>false</PlainText>
<Value>UABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
</Password>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
<AutoLogon>
<Password>
<Value>UABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
<PlainText>false</PlainText>
</Password>
<Enabled>true</Enabled>
<LogonCount>999999</LogonCount>
<Username>Joanne</Username>
</AutoLogon>
<OOBE>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
</OOBE>
<DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
<TimeZone>GMT Standard Time</TimeZone>
<OEMInformation>
<Manufacturer>Samsung</Manufacturer>
<SupportHours>17:00 - 23:00</SupportHours>
<SupportPhone>0203 002 7799</SupportPhone>
<SupportURL>http://www.samsung.c...DX</SupportURL>
<Model>Samsung NP3530EC-A0DDX</Model>
<Logo>%systemroot%\system32\OOBE\Samsung.bmp</Logo>
</OEMInformation>
<Display>
<ColorDepth>32</ColorDepth>
<HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>768</VerticalResolution>
<RefreshRate>60</RefreshRate>
</Display>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<ComputerName>Joanne-Laptop</ComputerName>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="catalog:m:/sources/install_joanne laptop full.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Edited by buffstuffmedia, 04 January 2013 - 05:35 PM.


#4
buffstuffmedia

buffstuffmedia
  • Member
  • 7 posts
  • Joined 17-January 10
sorry my own mistake i've solved it by simply changing the windows pe from amd64 to x86 on the 64 bit txt and looks like its being accepted , thanks anyway guys




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users