• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
Sign in to follow this  
Followers 0
stetro

Barracuda ES.2 Spin but make 2 clicks and urresponsibe, terminal is no

1 post in this topic

I have this drive as you can see on the picture:

post-372760-0-62153300-1358187477_thumb.

And the manufacturer data:

ST31000340NS

FW:MA08

P/N: 9CA158-053

post-372760-0-13467400-1358187487_thumb.

Completely dead for the sata controller, and sata controller takes a lot to give up on reading.

Seeing this forum and threads for the LBA0 and BSY error, I'll try to do such thing thinking I could be lucky.

But the serial terminal is not locked, I can press CTRL+Z any time and put commands and they look like responding.

Trying with another drive (different model and firmware) it shows on the screen RST, (P) SATA, ® SATA etc. etc. while plugging and unplugging, so if I can see it on my ES.2 it means something went wrong.

How it sound when spins up? well, spins normal but in the time the heads make a glitch and has to make a pretty vibration, instead you ear 2 glitches one followed to another and there is no access from the computer, not even showing debug on the serial terminal.

Follow the link to ear the noise:

http://documentos.compunauta.net/tmp/st31000_startupnoise.mp3

Sometime I've got this error when one of my SATA controllers try to read again the drive:

TDRERR F 46 S 50
TDRERR F 46 S 50
TDRERR F 46 S 50
TDRERR F 46 S 50
F3 T>

F3 T>

F3 T>

F3 T>/1

F3 1>N1

F3 1>/T

F3 T>i4,1,22

F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22
Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 00, Max Certify Rewr
ite Retries = 0000

User Partition Format 5% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 0000002C, ErrCode 431
10081, Elapsed Time 0 mins 30 secs
User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 30 secs

And turning off/on makes no difference.

Any tips that I could doing wrong, or any other tip on what can be happening?-.

Best regards in advance.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.