• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
bigmuscle

Aero Glass for Win8 RC4

2,631 posts in this topic

Bigmuscle...

I hope you don't think that I meant any criticism. Reading my last post back, it might come across that way.

What I meant was that I am more than happy to change or configure my laptop to help you get this working the way you want - I have plenty of free time and I'm genuinely blown away by how much time and effort you are putting into this. If I can help by mucking about with a few registry values, you only have to ask - the worst that can possibly happen is that I reinstall Windows on this laptop and that just doesn't bother me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTX 650 Ti - once I changed reg to 9100 or 9200 or 9300 it worked fine with your changed files.

I notice NO slow downs. It works flawlessly. I also have dual monitors. Minimizing windows, no problems. Everything is super fast with it on and off.

Thanks for all your work! I look forward to a finished product.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh another thing I am noticing on my nVidia card. I get the best results with the 0.4v and the private hook dll when I use D2D mode.

While in D2D mode with transparent window frames, my GPU correctly clocks down to the lower speeds like it did in Windows 7. DWM in Windows 8 keeps the GPU running at full clock speeds. It was never an issue in terms of idle temps but as a strange side effect to the DWM Loader, I get maybe 7 or 8c cooler temps.

Ok its not directly related to this software as such but it can be a nice "feature" if it still happens in the final builds.

Edit: Just to clarify, I get better GPU activity using DWMLoader than I get with it off. Windows 8, by default, does not correctly clock down my GPU like it would in Windows 7. However, with DWMLoader, it works as it did in Windows 7.

Edited by drakenabarion
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need some help. I don't know how you all got v0.4 to work. When I load it up its opaque, SO I go to the regestry editor to look for the registries. I didint find them there. So I made them and set the values like in the picture drakenabarion posted. Still I get no results, as of now I deleted what I entered in the registry editor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it works but there is considerable amount of lag when minimizing windows.

In 0.4 or in that private build?

In all versions dude, all versions have lag, I don't care if you fix it or not, but just give me an explanation. I told you, to fix the lag I have to make the GPU gaming profile fixed, but who want 50+C GPU temp in idle/desktop mode... This tells me that your pretty app is hunger for GPU resources, I understand, debug version, alpha, etc. but I still want some answers. Thank you.

Sounds more like your drivers aren't properly adjusting power states for the workload. Even if his implementation required 10x the resources and workload of MS's it should not produce a noticeable effect with a GTX 670 - it should be more than powerful enough to run dozens of fullscreen sheets of solid glass on top of each other without a hiccup. The problem is very likely on your end (drivers or profiles you made) since very few others seem to have the issue on what I would imagine to be less powerful hardware, unless everyone in this thread has a GTX680. I had no problem running his glass implementation from 0.3 on my 6950 and it showed almost no GPU utilization and near idle temperatures. And your GTX 670 should be faster than my 6950.

I have the latest drivers, clean installation, no GPU custom profiles as I already said, the lag occur only with the low profiles, idle/dekstop... Forcing a higher profile will fix the problem but I don't like the idea of running a high profile in idle/desktop... I have no idea why I want so much the Aero but after a few weeks of using Win8 I couldn't find anything special so I'm thinking about going back to Win7, idk.

Edited by Tusticles
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.3 works just fine 0.4 just freezes my computer (after registry edits)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

With all these updates I think it would help everyone if you could add your updated versions to the console.

When I launch DWMLoader.exe it reads Win8 v0.3 not v0.4

and then to dwm.exe to - THIS IS PREVIEW VERSION ONLY!!! v.04

Thanks, yes.gif

Edited by DosProbie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just noticed in Vista & 7 the back & forward buttons and some other stuff are transparent

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need some help. I don't know how you all got v0.4 to work. When I load it up its opaque, SO I go to the regestry editor to look for the registries. I didint find them there. So I made them and set the values like in the picture drakenabarion posted. Still I get no results, as of now I deleted what I entered in the registry editor.

Did you check the colour intensity setting in the Windows' "Personalisation" settings? If that's set to maximum, you get solid borders - it needs to be lowered a bit for transparency to start showing up. Set the slider to about halfway and then play around with it until you get the right balance of colour and transparency.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doesn't work on my Windows 8 64bit system, tried running it in administrative mode but still no luck, the window pops up saying Close this window to exit aero glass effect. Yet there is no Aero glass effect. Will attach screenshot.

post-374943-0-46426200-1362224928_thumb.

Edited by Reddax
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Doesn't work on my Windows 8 64bit system, tried running it in administrative mode but still no luck, the window pops up saying Close this window to exit aero glass effect. Yet there is no Aero glass effect. Will attach screenshot

Try to change the DeviceFeatureLevel registry key to 9100 (DirectX 9.1)

You can do this either with regedit or with the GUI (link in my signature)

Edited by ORelio
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Doesn't work on my Windows 8 64bit system, tried running it in administrative mode but still no luck, the window pops up saying Close this window to exit aero glass effect. Yet there is no Aero glass effect. Will attach screenshot

Try to change the DeviceFeatureLevel registry key to 9100 (DirectX 9.1)

You can do this either with regedit or with the GUI (link in my signature)

I was having similar issue til I added the .reg file before install..biggrin.gif

Windows Registry Editor Version 5.00
;DWM AERO SETTINGS - Sets Device Feature Level to DirectX 9.3
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\DWM]
"BlurDeviation"=dword:00000014
"Composition"=dword:00000001
"DeviceFeatureLevel"=dword:00009300
"DisableDebugLog"=dword:00000000
"GlassTransparency"=dword:0000006a
"IsOnStartup"=dword:00000001
"UseDirect2DRendering"=dword:00000001

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working great for me and seems better with direct 3D, not sure what everyone else is complaining about but it worked for me right off the bat, using VM Ware, not sure if that makes any difference or not.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reg values did it, working perfectly now

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just noticed in Vista & 7 the back & forward buttons and some other stuff are transparent

The addition of the ribbon changed the layout of explorer windows so they had to change the blurred area back to just the area on top. Kind of a shame that the glass doesn't at least extend to the ribbon menu buttons like it does in office 2010. That would've been cool.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question: When I use 0.3 version, new windows appears with aero effect, after install 0.4 (and use registry 0x9300 fix, not work without him), new windows appears simple and after some milliseconds became aero. Why?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

new windows appears simple and after some milliseconds became aero. Why?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've read this, but i don't understand: why in 0.3 windows became aero in creation. For me 0.3 better and look faster then 0.4 and no registry dancing needed :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because previous builds had direct3d debug flag (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ff476881(v=vs.85).aspx#Debug) set which probably automatically enabled that compatibility mode. I have not found a proper solution for native feature levels yet but I don't want to publish versions with D3D11_CREATE_DEVICE_DEBUG.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I never thought I'd see the day!

It works lovely on Windows 8 (after adding some registry entries), so thank you!

I cannot wait for the first release without the command prompt always being open. =D

I also really hope this continues to work in Windows 8 Blue.

EDIT: I am using this in conjunction with Ex7forW8 and when I activate it, after the first black flash all windows look like Windows 7 (rounded corners and all the other looks) without transparency enabled, which makes me wonder if there is a way to make them look like this permanently

EDIT2: Here is a screenshot of what I mean: https://dl.dropbox.com/u/28476963/AeroGlassWindows7.png

I will try to release it in a few days including the source code.
Will you be releasing the source code soon? ^^

I doubt I can be of any help at all, but I'd love to read it (I'm fascinated by DLL injections and Windows behaviour modifications).

Edited by ElvenSpellmaker
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay where is my C:\DWM folder?

Edited by Tubbsmcfat
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to create it in the C:\ drive

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I never thought I'd see the day!

It works lovely on Windows 8 (after adding some registry entries), so thank you!

I cannot wait for the first release without the command prompt always being open. =D

I also really hope this continues to work in Windows 8 Blue.

EDIT: I am using this in conjunction with Ex7forW8 and when I activate it, after the first black flash all windows look like Windows 7 (rounded corners and all the other looks) without transparency enabled, which makes me wonder if there is a way to make them look like this permanently

EDIT2: Here is a screenshot of what I mean: https://dl.dropbox.com/u/28476963/AeroGlassWindows7.png

I will try to release it in a few days including the source code.
Will you be releasing the source code soon? ^^

I doubt I can be of any help at all, but I'd love to read it (I'm fascinated by DLL injections and Windows behaviour modifications).

this theme may be similar to what your looking for:

http://gsw953onda.deviantart.com/art/Chameleon-for-8-v1-352577762

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi! Version 4 is very nice and fast in direc3d mode, but sometimes it just simple crashes. I was moving a window last time when crash occured.

My crash log:

Writing crash log...
uDWM: 0x17D27692: ?
uDWM: 0x17D41366: ?
uDWM: 0x17D41A9D: ?
uDWM: 0x17D26869: ?
uDWM: 0x17D267F5: ?
uDWM: 0x17D0EC3C: ?
KERNEL32: 0x2588167E: ?
ntdll: 0x28233501: ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.