• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
bigmuscle

Aero Glass for Win8 RC4

2,631 posts in this topic

How exactly can I change the inactive window color? I tried messing with ColorizationColorInactive, but they are always black which looks ugly and StartIsBack loses its colorization.

Nevermind some leftover registry entries but the SIB thing still applies.

And yeah no more crashes on the 7 theme so far. Good job!

Edited by Blackbird256
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

StartIsBack loses its colorization when you apply ColorizationColorInactive?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ColorizationColorInactive does nothing with SIB. I tried changing values, delete it, but SIB is still fully transparent, no blur and no color.

http://i.imgur.com/BORMyLk.jpg

Turning off SIB's built-in transparency for itself and taskbar does nothing, too.

Edited by Blackbird256
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, yeah. This is my problem - I completely disabled colorization for DX11 objects because I though it applies for taskbar only (because taskbar is colorized by different method now). I will try to fix it. This problem should not appear in D2D mode.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see this resolved. Another thing that might not be importnant, but when I start the loader it makes everything very dark and then leaves black artifacts on start button image and tray bar.

http://i.imgur.com/0Ug2D5r.png

When I click the OK button everything is normal again, but I find it odd it does that.

Edited by Blackbird256
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, this is normal. The message dialog runs in the context of DWM message queue and therefore all messages (including colorization settings etc.) are blocked until the dialog is closed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see this resolved. Another thing that might not be importnant, but when I start the loader it makes everything very dark and then leaves black artifacts on start button image and tray bar.

http://i.imgur.com/0Ug2D5r.png

When I click the OK button everything is normal again, but I find it odd it does that.

Hey, could you tell me what theme you are using? Thank you!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see this resolved. Another thing that might not be importnant, but when I start the loader it makes everything very dark and then leaves black artifacts on start button image and tray bar.

http://i.imgur.com/0Ug2D5r.png

When I click the OK button everything is normal again, but I find it odd it does that.

Hey, could you tell me what theme you are using? Thank you!

It's the Win7Theme that was discussed in the last pages

http://xxinightxx.deviantart.com/art/Windows-7-Vs-REV-D-350491112

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bigmuscle Hmm.. can you make a script that will replace the explorer with that from windows 7? (x64)

I really need DWM disabled to use flash in Windows 8. I suppose I will have to do without Metro!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

(accidental duplicate post)

Edited by AlexKven
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preview 6 works great, but there is a problem with the charms bar and settings pane.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preview 6 works great, but there is a problem with the charms bar and settings pane.

What is the problem? Mine seems to work just fine. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worked for me until version 0.3, what happened that version 0.4 and 0.5 doesn't work for me anymore? I'm using with ORelio GUI also and all the options don't seem to work.

I am still using 0.3 as that's the latest one that works for me. Will test each update until it works again :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post debug.log/crash.log if it does not work for you. We must find solution for the non-working cases.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same for me, I have random freezes with 0.4 & 0.5 so I stayed with preview 3 ... I'll try 0.6 as soon as I have some free time !

(Also ... I don't see the point of putting a nag screen every hour unless ... are you plannig to provide the final version as a shareware ? :( )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok tested this all day. I understand the reason for the popup every hour. But I would be very interested to see how the boot up works without it. Perhaps still activate, but delay the popup for 3 minutes or something. I have an auto login setup, and it just ocmpletely bypasses the login screen... not that I need to see it :) (on a black screen the popup appears then the desktop appears - actually that might be even quicker than the usual welcome screen to get to desktop so perhaps its an advantage in disguise :D )

As far as the glass effect goes, it is very nice. There are no artifacts 90% of the time. Only apps I've seen any artifact is paint.net and 3dmark, but, thats almost nothing really. And does it seem even glassier in this version? I think its looking very nice indeed :D

I think that the border of the windows looks better now. The defined black line is a nice touch. I did not notice it in previous versions, so now its just more obvious. Of course it was always there.

Oh, and I know there is some demand for rounded windows. Personally, I like the square windows. See, the Aerolite visual theme in Windows 8 is nice apart from the default colours and lack of transparency. Or perhaps I've grown accustomed to the square windows. Either way, the current setup is how I like it. (I guess I am ok moving away form the Windows 7 theme).

And I see that the Win7 Theme previously posted had the square windows too. It looks very nice in the screenshots with the transparency. I still dont trust UXTheme enough to keep it always installed so do people using it every have problems booting these days?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use UxStyles personally I had only one problem with it when one of the updates broke it, but after that it's working really good altough I wish the author would release new version already :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see this resolved. Another thing that might not be importnant, but when I start the loader it makes everything very dark and then leaves black artifacts on start button image and tray bar.

http://i.imgur.com/0Ug2D5r.png

When I click the OK button everything is normal again, but I find it odd it does that.

Hey, could you tell me what theme you are using? Thank you!

It's the Win7Theme that was discussed in the last pages

http://xxinightxx.deviantart.com/art/Windows-7-Vs-REV-D-350491112

Ohh, thank you! (Sorry for being too dumb to make proper researches ;3)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

V0.6...

Caused black screen - but that's cured by deleting the DeviceFeatureLevel key from the registry.

The transparency is fine but...

The "metro" screen has now become transparent - the centre section where the tiles appear is now "see-through" and displays the desktop.

Anything showing in charm bar - settings, wi-fi etc - is completely transparent - only the white text and the outine of the bar is visible. In fact, the charm bar itself is transparent when it opens and only becomes solid when you move the pointer over it.

Dragging windows is very jerky.

StartIsBack start menu becomes almost totally transparent - that's cured by disabling transparency in SiB's settings.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-373773-0-60041800-1364442898_thumb.

Post debug.log/crash.log if it does not work for you. We must find solution for the non-working cases.

Here you go, and here's a bonus screenshot of the search page.

debug.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

AERO GLASS FOR WIN8 PREVIEW 6

It works great but the app still don't like my GPU idle clock profiles, it lags. Forcing a fixed gpu profile and ignoring the idle clocks is not a good option but the lag will disappear, for now.

If you open more than ten windows in explorer, then you grab a window and move it over the other windows you will notice a big lag, but this can be fixed by closing some windows. Btw, loaded the glass with the system.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The "metro" screen has now become transparent - the centre section where the tiles appear is now "see-through" and displays the desktop.

Anything showing in charm bar - settings, wi-fi etc - is completely transparent - only the white text and the outine of the bar is visible. In fact, the charm bar itself is transparent when it opens and only becomes solid when you move the pointer over it.

post-373773-0-60041800-1364442898_thumb.

Here you go, and here's a bonus screenshot of the search page.

Do you use any special settings for your Start screen? I have default settings and have no problems.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

No patches, hacks or themes here. The only application I have that in any way interacts with "metro" is StartIsBack and I've disabled and uninstalled that to check - made no difference.

Another odd effect...

On the metro sceen, open the charm bar then open settings - I can see the white icons but everything else is blank. If I then point to the top right of the screen - the charm bar opens over the top of part of the area where the settings options bar should be (that's normal) but when I move the pointer away from it, it remains visible - not selectable but visible - (as if it becomes part of the backdrop but hard to say because the settings "charm bar" is 100% transparent anyway)

Aside from deleting the DeviceFeatureLevel key, I've made no other changes to the registry since V0.5.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

And default start screen background ? I know why thic problem can happen but I don't know why it does not happen for me :-/ Don't you use plain colour background for Start screen? It would make sense then.

EDIT: is it ok in Direct2D mode?

Edited by bigmuscle
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.