bigmuscle

Aero Glass for Win8 RC4

2,631 posts in this topic

ok, But I already have symbol sever configured. Can you get the matching PDB from the symbol cache folder?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I already wrote about it some time ago and I'm afraid that I am not able to do anything with this. I noticed that this happen for me only if you have two or more occluded windows and drag with another window over them. The problem is that it does not have the data for generating blur effect at the edge of the clip region.

If you did I missed it, I'm sorry. Please keep it in the back of your mind; maybe you'll think of an innovative way to work around it..

By the way, I seem to have minimized the artifacts to where they're almost invisible now, by tweaking the color intensity in the Windows personalization UI and also setting ColorizationColorInactive to a dark color (0x40181818).

post-376593-0-86170200-1366135678_thumb.

post-376593-0-63801300-1366136712_thumb.

-Noel

Edited by NoelC
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Big Muscle,

I changed around versions of your DMWGlass.dll between 0.7 and 0.8 a few times today to test differences. For that reason Debug.log and Crash.log may contain information from both versions.

So before I provide these logs, I'm going to run for a few hours on v0.8 after deleting the log files (Well, after moving them to a backup folder).

Edit: I will run in the non native blur as I will guess that would be of most help for now.

Edit: A pleasant effect I was not expecting - my Chrome tabs have a nice transparency (approx 80%) in my inactive tabs. I think its not apart of the Chrome theme I was using, as this is the first time I saw it.

Edited by drakenabarion
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tested this before and from my tests Windows 7 did not do that. The fade in animation did not have glass, it's just very difficult to tell due to the extra layers of sheen and shine from the visual style.

I managed to catch one each and you're absolutely right. The fade in/out in Windows 7 colorizes but does not blur the title bar. I guess it's just too quick to notice.

Windows 7:

Window7Fade.jpg

The fade in Windows 8 is close, but no colorization of the title bar occurs at all:

Window8Fade.jpg

I'm not seeing this as a fundamental problem with the animation, but perhaps with different color schemes (I like a dark background) it would look worse.

-Noel

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I know Win7 colorizes it and I will put it here too but it was just some additional work which is not so important.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For anyone who has problems with 0.8 and gets only full transparency without blur effect - could you try this debug version? I've added a few things which could help. It does not give you anything if you have no problems (except message boxes informing you about incompatible DLLs if you have such)

http://leteckaposta.cz/306250185

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
For anyone who has problems with 0.8 and gets only full transparency without blur effect - could you try this debug version?

notcompatible.png

With the debug version I get this popup and it works as expected, blur is drawn. :)

Edited by ORelio
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice, yes.. the dialog informs about wrong UDWM.dll or DWMCORE.dll. I could use MS symbol server to download matching PDB file and automatically find required offset, but currently I don't want my application to connect to any remote server.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For anyone who has problems with 0.8 and gets only full transparency without blur effect - could you try this debug version? I've added a few things which could help. It does not give you anything if you have no problems (except message boxes informing you about incompatible DLLs if you have such)

http://leteckaposta.cz/306250185

With this version, I do not get a popup and blur worked for me. However, there are some artefacts, but that could be due to force exiting the DWM process so that it would reload the new dll. (That happened to me when I was testing out different png themes.)

Also, new windows initially popup opaque, but in white which is acceptable and not distracting, so this is good behaviours :)

Edit: I got the normal popup after a few minutes. Oh cool, version 0.85 ;)

Edited by drakenabarion
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blur still not working with beta 0,85

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those who have problems with native blur, make sure 'UseNativeBlur' have this value 0x10000000 and not 0x00000001.

* added option to render blur completely NATIVELY

--> HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\DWM:UseNativeBlur (DWORD values 0x0 (default) / 0x1)

DWM Glass AGTweaker context menu for if anyone is interested...

dwmcontextmenu.png

AGTweaker must be in "C:\AGTweaker", if you don't want it in C:\ add your own path.

Create a batch file with this content and run it as an administrator.

@echo off
echo Windows Registry Editor Version 5.00 > .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\Background\shell\DWM Menu] >> .DWMINS.reg
echo "MUIVerb"="DWM Glass" >> .DWMINS.reg
echo "SubCommands"="ON;OFF" >> .DWMINS.reg
echo "Icon"="shell32.dll,240" >> .DWMINS.reg
echo "Position"="bottom" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\ON] >> .DWMINS.reg
echo @="Enable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\ON\command] >> .DWMINS.reg
echo @="[color="C:\\AGTweaker\\AGTweaker.exe -enable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\OFF] >> .DWMINS.reg
echo @="Disable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\OFF\command] >> .DWMINS.reg
echo @="C:\\AGTweaker\\AGTweaker.exe -disable" >> .DWMINS.reg
call regedit /s .DWMINS.reg
del .DWMINS.reg

Edited by Tusticles
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you bigmuscle... it's wunderfull! :-D

(still with v. 07... no bugs so far for me)

post-376684-0-35890700-1366152474_thumb.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interestingly with 0.85 I get the following two pop-ups when I start Windows, then again if I start an Explorer window...

post-376593-0-75281700-1366153016_thumb.

post-376593-0-86374000-1366153035_thumb.

I've dropped back to 0.8, since it seems to work fine, but if there's other info you need, just say so, BigMuscle.

Here's my latest debug.log:

http://Noel.ProDigitalSoftware.com/temp/debug.log

-Noel

Edited by NoelC
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice, Clean and Simple but if you change to HKLM you can improve the access to dual functionality (desktop and directory) from inside any directory context menu like so..

@echo off
echo Windows Registry Editor Version 5.00 > .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\Background\shell\DWM Menu] >> .DWMINS.reg
echo "MUIVerb"="DWM Glass" >> .DWMINS.reg
echo "SubCommands"="ON;OFF" >> .DWMINS.reg
echo "Icon"="shell32.dll,240" >> .DWMINS.reg
echo "Position"="bottom" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\ON] >> .DWMINS.reg
echo @="Enable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\ON\command] >> .DWMINS.reg
echo @="C:\\AGTweaker\\AGTweaker.exe -enable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\OFF] >> .DWMINS.reg
echo @="Disable" >> .DWMINS.reg
echo [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\OFF\command] >> .DWMINS.reg
echo @="C:\\AGTweaker\\AGTweaker.exe -disable" >> .DWMINS.reg
call regedit /s .DWMINS.reg
[size=2]del .DWMINS.reg[/size]

For those who have problems with native blur, make sure 'UseNativeBlur' have this value 0x10000000 and not 0x00000001.

* added option to render blur completely NATIVELY

--> HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\DWM:UseNativeBlur (DWORD values 0x0 (default) / 0x1)

DWM Glass Context menu if anyone is interested...

dwmcontextmenu.png

Extract DWMGlass folder in C:\, install it using the batch files x64 or x86, depends on your system. Launch the installation batch files as an administrator else it won't work. (same when uninstalling)

If you don't want the DWMGlass folder in C:\, open the installation batch files and "x64\GlassON.bat" or "x86\GlassON.bat" in notepad and add your own path.

Download

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.