Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Aero Glass for Win8 RC4


  • This topic is locked This topic is locked
2630 replies to this topic

#401
Tusticles

Tusticles

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 229 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Please, could you test this version http://leteckaposta.cz/327417155 ? I need to verify whether the problem is what I think.

P.S. This version just a private debug build with some unfinished stuff so it can freeze on startup. If it happens, just try again ;-)


Same, no errors and no aero, why the f**k is lag if no aero is enabled? :unsure:


How to remove advertisement from MSFN

#402
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Could you try setting DeviceFeatureLevel to 0x9300 ?
Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#403
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
no different

#404
Tusticles

Tusticles

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 229 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Could you try setting DeviceFeatureLevel to 0x9300 ?


Posted Image
It works. :rolleyes:

But please give me some answers about the lag, win 7 aero runs fine with GPU desktop clock profile... After closing the loader the windows are still laggy :blink:

Edited by Tusticles, 26 February 2013 - 04:09 PM.


#405
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag


Could you try setting DeviceFeatureLevel to 0x9300 ?


It works. :rolleyes:



#406
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
give more details - which files did you use the origin 0.4 files or with the 2 modified ones - what were your other registry settings - can you post a reg file for dwn

off to try again

#407
Tusticles

Tusticles

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 229 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

give more details - which files did you use the origin 0.4 files or with the 2 modified ones - what were your other registry settings - can you post a reg file for dwn

off to try again


Read the posts dude

Please, could you test this version http://leteckaposta.cz/327417155 ? I need to verify whether the problem is what I think.

P.S. This version just a private debug build with some unfinished stuff so it can freeze on startup. If it happens, just try again ;-)



#408
evilpro

evilpro

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
  • Joined 29-October 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Changing the DeviceFeatureLevel helped.
Thanks :)

#409
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
thanks for the help - we may not all have your insight - i certainly dont -

so humour me - are you adding those 2 files to version 0.3 or 0.4 - from there i understand - i believe i have tried every combination but may not have done

EDIT

i believe i have tried all combinations - i have added the reg key and i do not see aero - happy to be told i am doing it wrong but at this moment cannot see how

Edited by adacom, 26 February 2013 - 04:43 PM.


#410
Tusticles

Tusticles

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 229 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

thanks for the help - we may not all have your insight - i certainly dont -

so humour me - are you adding those 2 files to version 0.3 or 0.4 - from there i understand - i believe i have tried every combination but may not have done


Use those files with 0.4 and that registry entry.

#411
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Those modified files are 0.4 (with a few changes) so it does not depend where you use it.
Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#412
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag


thanks for the help - we may not all have your insight - i certainly dont -

so humour me - are you adding those 2 files to version 0.3 or 0.4 - from there i understand - i believe i have tried every combination but may not have done


Use those files with 0.4 and that registry entry.



thanks - have just edited post above and for me it does not work - again point me in the right direction - there are more reg entry files from 0.3 - should those remain or be deleted - all stupid questions maybe but this is new to me

my dwn reg entry

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\DWM]
"Composition"=dword:00000001
"GlassTransparency"=dword:0000005a
"BlurDeviation"=dword:00000023
"DisableDebugLog"=dword:00000001
"IsOnStartup"=dword:00000001
"DeviceFeatureLevel"=dword:00009300

#413
vjott

vjott

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 59 posts
  • Joined 25-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
Adding that registry key and value does not work for me. Everything opaque.

Edited by vjott, 26 February 2013 - 07:29 PM.


#414
inighthawki

inighthawki

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 61 posts
  • Joined 02-February 13
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag


Could you try setting DeviceFeatureLevel to 0x9300 ?


Posted Image
It works. :rolleyes:

But please give me some answers about the lag, win 7 aero runs fine with GPU desktop clock profile... After closing the loader the windows are still laggy :blink:

Because this isn't the native implementation, and is probably slightly less efficient because he has to use workarounds to achieve a similar result. Relax and give him some time to get it to beta stage before you start complaining. You should be grateful that the person doing all the (extremely difficult) work got it to work at all ;)

#415
HydroHusky

HydroHusky

    Ace Detective

  • Member
  • 47 posts
  • Joined 31-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag



Could you try setting DeviceFeatureLevel to 0x9300 ?


Posted Image
It works. :rolleyes:

But please give me some answers about the lag, win 7 aero runs fine with GPU desktop clock profile... After closing the loader the windows are still laggy :blink:

Because this isn't the native implementation, and is probably slightly less efficient because he has to use workarounds to achieve a similar result. Relax and give him some time to get it to beta stage before you start complaining. You should be grateful that the person doing all the (extremely difficult) work got it to work at all ;)

I agree 100%. If it wasn't for bigmuscle we would still be crying over how we miss aero!

#416
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Adding that registry key and value does not work for me. Everything opaque.

you could try also different values - e.g. 0x9100 or 0x9200.
Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#417
k53eintel

k53eintel

    Newbie

  • Banned
  • 16 posts
  • Joined 13-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag


Adding that registry key and value does not work for me. Everything opaque.

you could try also different values - e.g. 0x9100 or 0x9200.


yes works

Posted Image



0x9100 or 0x9200 or 0x9300 works

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\DWM]
"Composition"=dword:00000001
"GlassTransparency"=dword:0000002e
"BlurDeviation"=dword:00000018
"DeviceFeatureLevel"=dword:00009300

DeviceFeatureLevel

#418
kyolic

kyolic

    Newbie

  • Member
  • 16 posts
  • Joined 20-February 13
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
I added this:

"DeviceFeatureLevel"=dword:00009300

and now it works.

-----edit-----

Yes it works but there is considerable amount of lag when minimizing windows.

Edited by kyolic, 27 February 2013 - 06:18 AM.


#419
adacom

adacom

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 27-January 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag


Adding that registry key and value does not work for me. Everything opaque.

you could try also different values - e.g. 0x9100 or 0x9200.



0x9100 works for me - other 2 values do not

#420
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Yes it works but there is considerable amount of lag when minimizing windows.


In 0.4 or in that private build?
Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#421
Tusticles

Tusticles

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 229 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag


Yes it works but there is considerable amount of lag when minimizing windows.


In 0.4 or in that private build?


In all versions dude, all versions have lag, I don't care if you fix it or not, but just give me an explanation. I told you, to fix the lag I have to make the GPU gaming profile fixed, but who want 50+C GPU temp in idle/desktop mode... This tells me that your pretty app is hunger for GPU resources, I understand, debug version, alpha, etc. but I still want some answers. Thank you.

#422
pengipete

pengipete

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 70 posts
  • Joined 05-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
V04 working with DeviceFeatureLevel set to 9100

Odd effect though - if UseDirect2DRendering is set to 0 - inactive borders are transparent & blurred but active window border remains opaque. In addition, immediately after running the app using D3D set, one previously opened but inactive window also appears "active" - i.e. two windows then have solid, active coloured borders.

#423
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Tusticles: look, I have not solution for you yet. But since you said that the problem stays even after DWM hook shutdown, it means that your computer/GPU has poor performance to handle layered windows correctly. I have implemented a small thing to not blend certain layered windows and I am not going to fix it more, because the layered windows are not the priority.

pengipete: it only seems that active borders are opaque, they are still transparent but not much. In Direct3D mode, it uses native DWM shaders which have its own colorization/transparency settings. Therefore I would recommend to set GlassTransparency registry settings to zero or small value else both transparency settings (shader native + GlassTransparency) will be summed up.
Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#424
AlexKven

AlexKven

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 94 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
For me, 9300 doesn't work, 9200 doesn't work, but 9100 works great! I am loving this new version (Preview 4, not the private build, which I will refer to as "preview 4.1'). Performance is the same as the Windows 7 OS I had previously on my computer. Thank you!

#425
AlexKven

AlexKven

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 94 posts
  • Joined 03-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
This still doesn't work for WPF applications, and based on my knowledge of WPF, I don't think this will ever work until you can ditch layered windows. Until then, could you make this program detect if a particular window is a WPF window, and if it is, render it normally?




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users