• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
ORelio

Aero Glass Tweaker GUI for Win8 v1.3.2

319 posts in this topic

There's already a changelog in the first post but why not ;)

Great! Sounds like a plan..BTW If you need me to update the version number on my installer let me know and I will send it over to you..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the archive you provided and replacing AGTweaker + Readme.txt for each update, currently.

If you want to change something in the installer, just provide the updated one and I'll use it for the next release !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autostart function in versions later 1.0.2 work for me strange: computer starts, in metro ui i press 'Enter' to load desktop (desktop link 1st on metro ui), after autorun of AGTweaker desktop switch to metro ui ((((. In version 1.0.2 all was fine with it. I've tried to not press 'Enter' on metro ui and after boot i wait in metri ui, but nothing happens. Press 'Enter' and in desktop was dialog from DWMLoader (where 'Ok' need to press), agtweaker continue to load dwm (press 'ok', enable sound etc.) and after loading DWM i switched to metro ui again :(.

P.S. Sorry for my english )

P.P.S. Thanks for your work!

Edited by CKyHC
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you trying to explain that the Metro UI does not work when using the last version of AGTweaker ? Or Metro UI automatically re-open itself after loading Aero ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

2nd, after loading aero Metro UI re-opens.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you enable the HideCMD workaround ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so I'm releasing a new version with a box "Use mouse dialog skipping method (recommended)".

If you uncheck it, AGTweaker will use the 1.0.2 dialog skipping method which use keypresses instead of mouse.

agtweaker114.png

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! When I uncheck box "Use mouse...", autostart became normal for me. Maybe Start 8 causes my problem. Or my mouse (A4Tech X-750F) with installed drivers and panel for additional mause keys. Anyway, i think this can be usefull for anyone else. Thank you again!

Edited by CKyHC
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see that your problem is solved :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version 0.5 is out. Please make gui for new version.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version 0.5 is out. Please make gui for new version.

It does not work with the new version got some weird artifacts

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version 0.5 is out. Please make gui for new version.

It does not work with the new version got some weird artifacts

0.5 Preview With Tweaker are Working Great on my System! No Problems ..

Must be a end user issue..B)

Edited by DosProbie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.5 Preview With Tweaker are Working Great on my System! No Problems ..

Must be a end user issue..B)

Practically, it can't work, because 0.5 uses different registry keys than any previous version.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.5 Preview With Tweaker are Working Great on my System! No Problems ..

Must be a end user issue..B)

Practically, it can't work, because 0.5 uses different registry keys than any previous version.

It's true, but autostart is working )))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Practically, it can't work, because 0.5 uses different registry keys than any previous version.

OK so I updated the registry keys to fit the new preview in AGTweaker 1.1.5. Thanks for your work bigbuscle :)

Edited by ORelio
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Practically, it can't work, because 0.5 uses different registry keys than any previous version.

OK so I updated the registry keys to fit the new preview in AGTweaker 1.1.5. Thanks for your work bigbuscle :)

Thanks for Tweaker Update ORelio..

Still works fine for me with either version 1.1.3 or 1.1.5! B)

Edited by DosProbie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

the tool has an issue, when you start it the first time. It fails to read the required config values and displays an unhandled exception.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, I saw this error, but as the issue was gone when restarting, I thought it was specific to my computer.

I have an idea of how the issue appears: the application tries to open the DWM registry key for reading, and for writing. If the key does not exist, then it will cause an error while trying to open it for reading, but the next statement creates the key and then the error should disappear on next launch...

So if I open the key for writing first and reading next, the issue should disappear. I made the change on the source code so it should be solved on next release :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I just subscribe for feedback.

AGT doesn't work for me. It crashes and I have many difficulties to remove the pop up of Aero Glass whic says we use this software at own risk (I click on Ok again and again and again... to finally have Win7 interface or nothing, just a PC who lose half of functionalities because they have been shutted down, normally ten about applications are in taskbar, after AGT, 2 remains).

Ex7ForW8 crashed too : I can only unlog but not rebbot or stop the computer.

Finally, it dosn't start with Windows (I bypass Metro and go directly to the desktop)

I joined the crash and debug logs taken from DWM folder if it can help...

crash.log.txt

debug.log.txt

Edited by MarcOo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, first of all, have you tried to use the Aero Glass Preview without AGTweaker ?

If so, does it work without AGTweaker ? If not, please report the crash & debug log to bigmuscle (not me)

If it works without AGTweaker, try to use the old dialog skipping method and disable the HideCMD workaround.

If you cannot shutdown your computer that's because the provided password was incorrect, so explorer.exe could not be restarted under your own credentials and has limited capabilities.

Note that the Start With Windows setting need administrator rights to be enabled, and the limited explorer cannot launch admin apps (UAC Prompt is not displayed and the app is launched as normal user)

To regain full explorer.exe capabilities, please log off and log back to your windows account.

... I Hope that this has helped you to find the issue.

Edited by ORelio
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orelio...

I believe there's a bug in V1.1.5.

The Aero Glass values that belong in HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\DWM are being created in and read from HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\DWM by AGTweaker - so they are actually NOT being applied to Aero Glass. As far as I can see, that means that AG is always running in D2Dmode regardless of what AGTWeaker says (or "thinks") it is doing.

I've also found that - on my laptop, at least - the HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\DWM "folder" was completely missing - which I have reported to BigMuscle as a possible bug in his application.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, first of all, have you tried to use the Aero Glass Preview without AGTweaker ?

If so, does it work without AGTweaker ? If not, please report the crash & debug log to bigmuscle (not me)

If it works without AGTweaker, try to use the old dialog skipping method and disable the HideCMD workaround.

If you cannot shutdown your computer that's because the provided password was incorrect, so explorer.exe could not be restarted under your own credentials and has limited capabilities.

Note that the Start With Windows setting need administrator rights to be enabled, and the limited explorer cannot launch admin apps (UAC Prompt is not displayed and the app is launched as normal user)

To regain full explorer.exe capabilities, please log off and log back to your windows account.

... I Hope that this has helped you to find the issue.

Hi,

Aero glass works without AGT. I disabled HIDECMD and used the old dialog skipping method : it works. No problems.

If I enabled the HideCMD, I have the problems of log off whereas my account has administrator's rights and i don't have password (i never configure any password on my computer)

It stills doesn't start with windows. I think it is because the key is not in the good place in registry, I am under x64 and startup keys are in Wow6432Node (of HKLM or HKCU)

Edited by MarcOo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, 1.15 works normal, at least autostart function.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.