Sign in to follow this  
Followers 0
mdnchauhan

Wake On LAN

3 posts in this topic

Hi

WOL is nicely working on win2003 server.

But when I try to wake the client's machine from win2008serverR2 (sending magic packets from 2008Server to other machine) its not waking up.

I did some research on that and got to know-

-> before installing Active Dir on 2008server it is waking up other machine nicely.

-> As I install AD on it, WOL got failed.

Is there some policy needed to be set or any other setting to be done to solve the problem?

Thanks & Regards

Madan

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure the windows 2008 R2 firewall is configured properly to allow sending WOL packet (i.e: allow sending udp packet on port 7/9) ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure the windows 2008 R2 firewall is configured properly to allow sending WOL packet (i.e: allow sending udp packet on port 7/9) ?

Hi,

The problem is not due to firewall.

I see there are two n/w adapters in my server machine and both are enable. I disable one (which is not in use) and try WOL again... Its working now.

But this is not a permanent solution and there may be need to enable it in future.

Can I modify magic packet in such a way so that the problem get resolved?

Any idea?

Thanks

Madan

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.