asdfg

Windows 98 on a usb

18 posts in this topic

It didn't work (the system.cb) . I think my problem is i am at the part when the system install the drivers in the background that says something like "98 setup" on the top

The cause for the issue is to be detemined, but the actual effects can maybe be mitigated.

Right now the issues (effects) are that:

  1. you cannot boot win "normal" mode (because the system crashes)
  2. you can boot to safe mode BUT the shell doesn't load (fully), i.e. you get the desktop and Explorer is running BUT you have no Start button/tray

Your next attempt could be that of attempting to load an alternate shell (winfile) to see if you can boot in safe mode (and from it do what rloew suggested).

Try following this:

http://www.mombu.com/microsoft/windows-98-general/t-windows-starts-but-no-start-button-desktop-image-only-229791.html

jaclaz

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the "Shell=Winfile.exe" line must go into system.cb, too, to influence safe mode... dubbio.gif

BTW, "CB" means "clean boot", FTW.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I few month ago I successfully installed 98SE on a 2GB SD Card in a card reader according to these instructions

. If I remember correctly the SD Card worked in DOS comp. mode, anyway  windows was very slow. Then I tried to install 98SE on a 8GB Stick. The setup slowed down and seemed to hang. Maybe after two or three hours I cancelled it.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.