Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



srgwidowmaker

windows 7 aio unattended

Recommended Posts

Ok so I made some custom install images with rt7 lite, i've integrated windows 7 pro 32 bit and 64 bit and windows 7 home premium 64 bit all in to one iso. it works great, I made a answer file and it works great but for some reason it only shows windows 7 pro, but when i remove the answer file and boot it shows it perfectly fine. the answer file works great other then the fact the it hides home prem, can anyone help me figure out what is going on here. im so close.....

thanks

here is my anwer file

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<InputLocale>en-us</InputLocale>
<SystemLocale>en-us</SystemLocale>
<UILanguage>en-us</UILanguage>
<UserLocale>en-us</UserLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<ImageInstall>
<OSImage>
<WillShowUI>Always</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<ProductKey>
<Key>HYF8J-CVRMY-CM74G-RPHKF-PW487</Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
<FullName>user</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
</UserData>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<ImageInstall>
<OSImage>
<WillShowUI>Always</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<ProductKey>
<Key>HYF8J-CVRMY-CM74G-RPHKF-PW487</Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
<FullName>user</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
</UserData>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
<SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
</OOBE>
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<Value></Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<Name>user</Name>
<Group>Administrators</Group>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
<TimeZone wcm:action="modify">Eastern Time</TimeZone>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
<SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
</OOBE>
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<Value></Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<Name>user</Name>
<Group>Administrators</Group>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
<TimeZone>Eastern Time</TimeZone>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:/sources/install.wim#Windows 7 ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Autounattend.xml

Edited by Yzöwl
code tags added

Share this post


Link to post
Share on other sites

myselfidem    5

Because you have only one product key matching the Windows 7 Professional to install inside your Autounattend.xml file!

However you can try to integrate default keys inside your images using SetProductKey.rar on my signature below and you will be able to choose the Edition you want install with your customized Autounattend.xml removing the sting for the key; and the last line about Windows 7 Ultimate:

<cpi:offlineImage cpi:source="wim:/sources/install.wim#Windows 7 ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

Edited by myselfidem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×