tramtrist

Which chip?

33 posts in this topic

I have been running win2k on various (old) systems for a while. I'm considering building an ITX desktop and am wondering which chip(chipsets) you would all recommend starting out with.

I'm highly considering an AMD FM2 board or intel 1155. Anyone have experience on a newer board?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd suggest AMD at least for one reason which is K10stat. Neither AMD's Cool'n'Quiet nor Intel's SpeedStep work in Windows 2000 but you can use K10stat for power management of AMD CPUs. In case of the Intel processor it's going to run at full speed all the time.

My board is based on FM1 and AMD A55 chipset. Before buying a motherboard just make sure that everything will work in Windows 2000. I'm thinking specifically about the USB3.0 chip and the LAN card.

Edited by tomasz86
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks tomasz. I have used K10stat before on my netbook and it runs great. I'll shoot for an AMD FM2 board and see where I get with it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asrock FM2A75M-ITX R2.0 procured

Will give any feedback I have when I have it :whistle:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let's hope everything will work without too much hassle :sneaky: I'd suggest to use a fully updated Windows 2000 source for installation.

Edited by tomasz86
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think k10stat doesn't work with Family 15h CPUs.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've used Brazostweaker before. Is that the same codebase as k10stat or completely separate?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know Brazos, for 15h CPUs you can use AMD PSCheck for Windows, and there's a new Linux utility similar to k10ctl.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Phenomic. Will do. I have used k10ctl before as well.

Processor came today.. still waiting on the board. 4GB memory in hand. Should have pretty quick results as a I have a hard drive with win2k setup and dos ready to go.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

installation went flawlessly.

I cannot get any drivers to work for video however.. I've got everything else up except video. I've tried the stock AMD XP driver as well as Blackwingcat's driver (my card isnt listed so I forced some other ATI driver down its throat) but nothing is working yet... Will keep on trying...

Any help appreciated. A6-6400K HD8000 series

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I'm stumped. I can install BWC drivers with no exclamation mark as 7000 series and even the catalyst 8470 driver with no exclamation mark but the display doesnt get any better. Still 640x480. I even hacked up with win7 driver on a whim and it detected the 8470D as the correct driver but it wont load after install (exclamation mark there)

Kind of at a loss :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

What updates have you installed in your system? Is UURollup or BWC kernel installed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep BWC latest kernel and your latest uurollup daily (from June)

I made sure I got the latest versions of both.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, first of all, you should never install both of them :w00t: because BWC kernel is already included in UURollup... :ph34r: but at the end it shouldn't really matter in this particular case since you've just installed same files and registry settings twice.

I'd suggest you send a PM directly to blackwingcat and ask him whether he could modify the latest official AMD graphics drivers (which support your specific graphics card model) to make them work in Windows 2000.

Edit: Did you enable PAE by any chance?

Edited by tomasz86
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes on PAE. Actually I've tried enabling and disabling it to see what's up. The VESA/VBE universal SVGA driver is working ;p

Should I try turning off PAE and reloading the drivers?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.