Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

IPB Update July 2013 (to version 3.4.5) - BUGS Only

- - - - -

  • Please log in to reply
245 replies to this topic

#26
tomasz86

tomasz86

    www.windows2000.tk

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,520 posts
  • Joined 27-November 10
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

I will do this later this month because i'm on 3G/HDSPA limited connection right now.


No problem.

I'll let you know if I manage to figure out what exactly is broken and whether there's an easy fix for it.

Edited by tomasz86, 16 July 2013 - 05:04 AM.

Posted Image
Unofficial Service Pack 5.2 for MS Windows 2000 <- use this topic if you need help with UURollup, Update Rollup 2 and other unofficial packages


How to remove advertisement from MSFN

#27
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,414 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

nm, cleared my cookies and it went away.


Edited by -X-, 17 July 2013 - 05:23 AM.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#28
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Two more:

  1. Unless I am mistaken (and please consider this as "to be confirmed" :unsure: :ph34r:) there is not anymore a "visible" or "highlighted" or "obvious" notification of PM received.
  2. Once you have read a PM, if you click on "View New Content" the board decides on it's own will that I am interested to "new content" in section "Members".

This should be easily repeatable:

  • Click on "View new Content when on *any* page of the Forum
  • Make sure that you have checked "Forums " in "by content type" and "past 24 hours" in "by time period"
  • Click again on "View new content"
  • Click on the "envelope like" icon top left (which BTW senselessly provides a help tip of "messenger"* - see note below) and click on (say) "View all messages"
  • Click again on "View new Content"
  • The result is you that you have the list of "Members" and actually those that are "New since my last visit"

 

Note (OT but not much):

I do know how picky I am, and sometimes I also overdo it, but the old board (in the old version) had something that made sense, i.e. things were named with their proper names, a PM was a PM there were an Inbox and Sent Items folder, etc.

Now the two have been migrated/merged into one only (since a few releases) called  "my conversations".

So we have something that is called "messenger" that does not contain "messages" but rather conversations" (but you still "Search messages" and have a "messenger quota" containing "messages").

Your messenger storage

33% of your quota (500 messages)

When you filter them (to have something like it was before) you filter messages as "All conversations", "Conversations I started" or as "Conversations other started".

I don't know if anyone can understand the kind of difficulties a new user not particularly familiar with English might find in the above.

 

BTW a conversation - by definition - is oral or through spoken words:

http://dictionary.re...se/conversation


Edited by jaclaz, 18 July 2013 - 05:20 AM.


#29
bphlpt

bphlpt

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,798 posts
  • Joined 12-May 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
  1. Unless I am mistaken (and please consider this as "to be confirmed" :unsure: :ph34r:) there is not anymore a "visible" or "highlighted" or "obvious" notification of PM received.

 

I think there is an indicator.  I sent you a test PM so that you can verify it.

 

Cheers and Regards


Posted Image


#30
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

 

  1. Unless I am mistaken (and please consider this as "to be confirmed" :unsure: :ph34r:) there is not anymore a "visible" or "highlighted" or "obvious" notification of PM received.

 

I think there is an indicator.  I sent you a test PM so that you can verify it.

 

Cheers and Regards

 

We (thanks bhlpt :)) made a few tests.

His first message did not "trigger" anything (but since I had a tab opened on my messenger this, though stupid, may be considered "normal").

I replied to his message and he replied to mine with a message that appears in my messenger as:

Sent Today, 12:14 AM

(please take note of the date/time)

Since I was offline, I didn't saw that/replied to it.

So bhplt sent me another message, that appears in my messenger as:

Sent Today, 10:20 AM

This morning when I accessed the board forum homepage I had:

You have 1 new conversations in your inbox

and I had a small red square with a 1 in it just over the "envelop icon".

 

I replied to bhlpt with a message that appears as:

Sent Today, 10:57 AM

 

Unless something was fixed in the non-existing time between Today, 12:14 AM and Today, 10:20 AM, there is still something "queer" going on.

 

jaclaz



#31
bphlpt

bphlpt

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,798 posts
  • Joined 12-May 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Unless something was fixed in the non-existing time between Today, 12:14 AM and Today, 10:20 AM, there is still something "queer" going on.

 
I'm not sure what you mean by non-existing time.  Isn't that referring to 14 minutes after midnight and 10:20 AM the same morning, ie a 10 hour and 6 minute time period? :)

 

EDIT:  I had 1 new conversation in my inbox just now, ie your response, so for me at least, it seems to working correctly.  But apparently from your experience, not consistently.

 

Cheers and Regards


Edited by bphlpt, 19 July 2013 - 04:07 AM.

Posted Image


#32
xper

xper

    Insane Clown

  • Administrator
  • 20,151 posts
  • Joined 16-August 01
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Everything works just fine here. Remember to clear temp files, browser cache and try Ctrl+F5 because I still do some site changes.


--------------------------------------------------------------------------------------------

Become an MSFN Sponsor Now! Keep Up MSFN Running

Read MSFN Forum Rules
Not a member? Donate here!


#33
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

 

Unless something was fixed in the non-existing time between Today, 12:14 AM and Today, 10:20 AM, there is still something "queer" going on.

 
I'm not sure what you mean by non-existing time.  Isn't that referring to 14 minutes after midnight and 10:20 AM the same morning, ie a 10 hour and 6 minute time period? :)

 

EDIT:  I had 1 new conversation in my inbox just now, ie your response, so for me at least, it seems to working correctly.  But apparently from your experience, not consistently.

 

Cheers and Regards

 

Ooops, sorry, I thought you sent the two messages within a short delay (one or two hours at the most) and that there were issues with times. My bad  :blushing: .

I take it back.

 

Maybe this only happens if you get TWO messages by the SAME person (and thus going into the same "conversation")?

 

I will try to send you TWO messages in short succession, please check if you get a notification with "2" or just 1.

 

jaclaz



#34
bphlpt

bphlpt

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,798 posts
  • Joined 12-May 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Just 1.

 

Now you'll need to get two different people to both send you messages and see what happens.

 

Cheers and Regards


Posted Image


#35
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Just 1.

 

Now you'll need to get two different people to both send you messages and see what happens.

 

Cheers and Regards

Ah well, no.

Now that my "gut feeling" is confirmed (partially) the bug is described and Xper (when he has time as this is a very-non-relevant issue) may have a look abiut it.

As well the "View new Content" automagically going to "new members" is only a nuisance.

 

The botched post numbering/referencing (post #2  in this thread) has IMHO a much greater priority.

 

jaclaz



#36
Kurt_Aust

Kurt_Aust

    Master of trial, error & Google

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 555 posts
  • Joined 26-April 07
Size tags don't work properly, or at least they don't work like they used to, the old size 4 was a bit larger than the new size 5.

Size 1 Size 2 Size 3 Size 4

Size 5 Size 6 Size 7 Size 8

Size 9 Size 10 Size 11 Size 12

Size 13 Size 14 Size 15 Size 16

#37
CharlotteTheHarlot

CharlotteTheHarlot

    MSFN Master

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,054 posts
  • Joined 24-September 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Size tags don't work properly, or at least they don't work like they used to, the old size 4 was a bit larger than the new size 5.

Size 1 Size 2 Size 3 Size 4

Size 5 Size 6 Size 7 Size 8

Size 9 Size 10 Size 11 Size 12

Size 13 Size 14 Size 15 Size 16


I mentioned this bug and many others back in the original IPB Update thread. Since it is locked I cannot properly quote it, but I'll try to re-create it ...
 

I'll focus on this later when Xper is done tweaking. But for now there is still a problem with font sizes, and it appears as a rendering difference between the old boardware and the upgrade. The old method, e.g., SIZE=5 is now rendered at just a bit larger than SIZE=3 used to be. SIZE=7 is just a tad larger than what SIZE=5 used to be. In summary, SIZE=5 is too small, etc.

Secondarily, the editor now uses PT size in the dialog and then inserts a translated BBcode into the post. I'm not sure why they are using PT size in the dialog, but it is a disconnect from the old way so three mental calculations now must be done. First decide on the PT size, then use a table to decide what it will be inserted as in BB, and finally what it will look like in today's style.

Here is the Editor to BBcode Translation ...

Font Dialog - BBcode
... 08 pt ... size=1
... 10 pt ... size=2
... 12 pt ... size=3
... 14 pt ... size=4
... 18 pt ... size=5
... 24 pt ... size=6
... 36 pt ... size=7
... 48 pt ... size=8

Now this is hard to determine. Using a non-Scientific first glance it looks like an old SIZE=5 ( pre-upgrade ) would require a SIZE=6.5 today to appear the same. I already tried and that fractional will not work. This will need more research I'm afraid.

... Let him who hath understanding reckon the Number Of The Beast ...


#38
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,414 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

Sorry to post a question in a bug submission thread but any idea when emails will be fixed xper?


Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#39
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,845 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

 

As well the "View new Content" automagically going to "new members" is only a nuisance.

 

jaclaz

 

 

View New Content operates within the section you are currently located in. If you do this from your profile (being in the user section) you see new users. If you use it on the forum index (the topic section) you see new topic/replies. I'm not certain that it is a bug. In fact, all the IP.Boards I visit do this same thing, for example Reboot.pro and Tformers.com. ;)


MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#40
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

 

View New Content operates within the section you are currently located in. If you do this from your profile (being in the user section) you see new users. If you use it on the forum index (the topic section) you see new topic/replies. I'm not certain that it is a bug. In fact, all the IP.Boards I visit do this same thing, for example Reboot.pro and Tformers.com. ;)

 

Look, I don't want to be grumpier then usual, but if I am in my User (or member) view, or Control Panel, then I may be interested to new members :unsure:, but if I am in my §@ç#ing "My conversation" and click on "View New Content" it means that I went there to either write a new PM or read a received one, and once finished I want to see View what happened on the Board in the meantime, like if somethng New was posted to it (please read as added Content) hence I click on the "View New Content".

 

When you are in "My Conversations", you are in:

MSFN Forum ->Messenger->My Converstions

Now, if clicking on it would lead to New Content of the Inbox My Conversations, it would make (some) sense, but "members" and "PM's" have nothing in common.

 

In my day if I wanted to know what new members had joined, I would press a button labeled "View New Members" :whistle:.

This is like Rule #1 of ergonomics, NEVER have the same command do different things!

 

Please consider how this is also politically incorrect as it likens a human being (the new member) to Contents of the board. :ph34r:

 

I can say nothing about Tformers.com, but about reboot.pro it is OBVIOUSLY the SAME, WRONG, SENSELESS behaviour as that board uses the same software as this one with the further handicap of being managed by (IMHO) less expert Board Admins than Xper is.

At least, with the exception of a new little nuisances and a few bugs, each move on msfn.org to new software releases has - in some time - gone well, notwithstanding the stupidity of the Board Software programmers.

The same changes on Reboot.pro have EVERY TIME caused serious problems, some of which were NEVER fixed/repaired.

 

Maybe it is not a bug, it is just a senseless setting propagated by the IPB guys, i.e. it is "by (flawed) design"

 

BTW, if I am in:

MSFN Forum ->jaclaz's content

or:

MSFN Forum->My control panel->Settings->Profile Settings

 

The "View New Content" lists Board threads "normally".

 

jaclaz



#41
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,414 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

When you mark forums read and go back to http://www.msfn.org/...arch_app=forums it still shows the new content only the topic titles are lighter.

It should show no new content.


Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#42
dencorso

dencorso

    Adiuvat plus qui nihil obstat

  • Supervisor
  • 5,887 posts
  • Joined 07-April 07
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Donator

xper, please, do give this issue a look... I'm positive it didn't exist in the previous versions of IP.Board

 

We have a member who decided to use an username written in Katakana:  viz. ハイドン (strangely enough it means "Hydn", a European name).
There's no way to cause the forum to show his profile now (the error is different in FF and in Opera, but certainly is due to the strange characters used.).
Before the upgrade it used to work. Also some of the other members with odd names one can see in the 1st page one gets after clicking in the "Members" tab on the top row of the forum UI also do show the same issue... in fact, all usernames containing the hash (or sharp) character, as well as those containing "bigger than" and "less than", fail to be displayed. So, in other words, up to now I know that, besides Katakana characters, the presence of the following characters in the username do cause the issue I'm reporting here:
 

 # > < 


#43
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

xper, please, do give this issue a look... I'm positive it didn't exist in the previous versions of IP.Board

 

I presume it is to be intended as a "high priority" fix :unsure:, l can imagine the tens, hundreds, thousands of people that vainly attempt to view the profiles of members that use a Katakana nick :yes:.

I do feel for their huge delusion :(, and can understand how this needs to be fixed ASAP :unsure:, before the few trifling issues like links not working, CODE parser that parses "whatever it sees fit when it sees it fit" (and behaves differently if you are in "quick reply" or in "More reply options"), with line feeds inserted (or removed) on a totally random basis, external urls often parsed incorrectly, PM notifications "casual", etc.

 

jaclaz



#44
dencorso

dencorso

    Adiuvat plus qui nihil obstat

  • Supervisor
  • 5,887 posts
  • Joined 07-April 07
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Donator

I presume it is to be intended as a "high priority" fix :unsure:, l can imagine the [...] thousands of people that vainly attempt to view the profiles of members that use a Katakana nick :yes:.
I do feel for their huge delusion :(, and can understand how this needs to be fixed ASAP :unsure:, before the few trifling issues like <snikt>


No. Not high-priority. But simplicity. The point is Extended Unicode characters and special characters "<" ">" "#" are not being parsed correctly because a pair of quote marks (or maybe double-quote marks) is missing in presumably *one* script. So it should be terribly easy to fix. OTOH, the really high-priority fixes you're requesting appear to me to be much more complex to fix.

Then again, you shouldn't be so sure you'll never change yout nick to ヤクラツ :P

デ ン コ ル ソ

#45
jaclaz

jaclaz

    The Finder

  • Developer
  • 14,474 posts
  • Joined 23-July 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

So let's fix first something that causes no problems in not for anyone that needs/wants to see the profile of a single user out of what? 100,000 members profiles, just because it is "easy"?
Interesting approach. :yes:
 
If technology evolved like that we would be using a very nicely decorated set of 

Spoiler
 

jaclaz



#46
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,845 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

Its a minor inconvenience for standard users, however it could be a problem for the mods if we need to view such a profile for some reason. :ph34r:


MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#47
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,810 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Not sure if this is a bug or I leveled up  :angel

 

Somehow I have access to the mod panel and card warn members and some other mod abilities outside of my little corner.  :whistle:

 

If I did level up thank you and I will be on my best behavior  :ph34r:

 

If not just let me know please.


Edited by Kelsenellenelvian, 13 August 2013 - 06:05 AM.


#48
LoneCrusader

LoneCrusader

    Resistere pro causa resistentiam.

  • MSFN Sponsor
  • 812 posts
  • Joined 11-May 09
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Donator

I'm seeing a bug related to the Personal Messenger.

 

When a new reply is added to a conversation with two other participants, and I click on the Messenger button at the top of the forum, instead of showing the name and picture of the last person to reply, it shows the name and picture of the person who started the PM, along with the time of the last message added, regardless of who added it.

 

Rather confusing and I do not recall it behaving this way before...



#49
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,414 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

The editor broke. :(

 

You use to be able to right click a Firefox bookmark, copy and then paste it in the editor and it would paste the name of the bookmark as a hyperlink.

 

Editor options, paste as plain text is off.

 


Edited by -X-, 14 September 2013 - 11:31 AM.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#50
xper

xper

    Insane Clown

  • Administrator
  • 20,151 posts
  • Joined 16-August 01
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Try to preview post and you will see hyperlink. 

 

O.T. I'm finally back home and will try to fix different issues as much as i can.


--------------------------------------------------------------------------------------------

Become an MSFN Sponsor Now! Keep Up MSFN Running

Read MSFN Forum Rules
Not a member? Donate here!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users