Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Aero Glass for Win8 1.3

Final release for WIN8 ONLY!!!

  • Please log in to reply
576 replies to this topic

#51
Blackbird256

Blackbird256

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 01-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
You should really make a readme with all the options currently available in 1.0 like RoundRectRadius(which isn't in the installer) and where are they supposed to be. Even the ones that are "unused"


How to remove advertisement from MSFN

#52
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

There are currently no official options except of inactive colorization settings which are described on the website. Other options (such as round rect radius) are, as I wrote in the past, only the unofficial thing.


Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#53
blak24

blak24

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 15-April 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Ok thank you for your reply Big. Now just a last question: I donated 3€ and generated the license key from your website. Email and ZIP code are the ones associated on PayPal.

 

1) I copied the license.key to the main AeroGlass folder, but even if it's so, after some minutes a notification pop-us always appears asking me to copy the machine code...

2) Can I use my email and zip code for my laptop too generating a second license?

 

Thank you!



#54
Blackbird256

Blackbird256

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 01-February 13
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

There are currently no official options except of inactive colorization settings which are described on the website. Other options (such as round rect radius) are, as I wrote in the past, only the unofficial thing.


Then you should at least ship the old readme from 0.95 with 1.0 changelog added to it. Would be much more tidier.

Edited by Blackbird256, 01 September 2013 - 11:19 AM.


#55
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Ok thank you for your reply Big. Now just a last question: I donated 3€ and generated the license key from your website. Email and ZIP code are the ones associated on PayPal.

 

1) I copied the license.key to the main AeroGlass folder, but even if it's so, after some minutes a notification pop-us always appears asking me to copy the machine code...

2) Can I use my email and zip code for my laptop too generating a second license?

 

Thank you!

1) You must restart dwm.exe process (or your computer) after storing your license file. Also ensure that you store license in correct folder. I have some reports that user installs AeroGlass correctly, downloads license file and put it in the correct folder. But then he uses AGTweaker which messes up the folder (i.e. copies DLL to different location) which makes license key non-loadable. So pay attention at this.

2) Yes, you can generate 2 licenses per each 3€. You use the same mail+zip, just different machine code.

 

There are currently no official options except of inactive colorization settings which are described on the website. Other options (such as round rect radius) are, as I wrote in the past, only the unofficial thing.


Then you should at least ship the old readme from 0.95 with 1.0 changelog added to it. Would be much more tidier.

 

I don't see it as a good idea. Version 1.0 is intended as final version, the first release of Aero Glass for regular users - and for such users there is no "versions before 1.0" or similar.


Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#56
Vlad2989

Vlad2989

    Newbie

  • Member
  • 32 posts
  • Joined 19-October 12
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Made my donation $ :angel $, Bigmuscle Thank you for the release and hoping to see version for 8.1 soon, was a bit confused by wtf is machine code, I guess its generated by the AeroGlass app (im on Win7 machine at the moment so no need to download it)  but will give it a try soon. thanks again.

 

Maybe it would be a good idea to mention on the site donation page where to get the Machine code.

 

Thanks again.



#57
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

1.Plz, answer - if i change my CPU (just thinking about upgrade) and maybe videocard, i will need new license file? I donate 3€ and i don't want to use 2nd license for 1 computer.
2.On the site you wrote "As a bonus, all donators automatically gets an unlimited access to any beta of upcoming versions and to any possible secret features." in donation page. What secret features do you mean? Is there are any already exists?
3.I think it must be additional function in control panel or some kind of gui etc. to change inactive border color. I change him by AGTweaker and now it don't changes when i change color. Even in autocolor mode it's the same. It is passible to make inactive color automatically change with active when autocolor selected?


Edited by CKyHC, 01 September 2013 - 12:52 PM.


#58
servidor

servidor
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 01-July 13
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

where you see the machine code to donate?. thanks



#59
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

where you see the machine code to donate?. thanks

Install, reboot and wait until popup appears - on this you'll see machine code, even pressing on "Yes" you can copy in clipboard him.



#60
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Made my donation $ :angel $, Bigmuscle Thank you for the release and hoping to see version for 8.1 soon, was a bit confused by wtf is machine code, I guess its generated by the AeroGlass app (im on Win7 machine at the moment so no need to download it)  but will give it a try soon. thanks again.

 

Maybe it would be a good idea to mention on the site donation page where to get the Machine code.

 

Thanks again.

Yes, it is true that I should add some more information about it. I just expected that no-one don't want to donate before trying Aero Glass first - it shows the messagebox with machine code then (+ it is written into debug log).

 

1.Plz, answer - if i change my CPU (just thinking about upgrade) and maybe videocard, i will need new license file? I donate 3€ and i don't want to use 2nd license for 1 computer.
2.On the site you wrote "As a bonus, all donators automatically gets an unlimited access to any beta of upcoming versions and to any possible secret features." in donation page. What secret features do you mean? Is there are any already exists?
3.I think it must be additional function in control panel or some kind of gui etc. to change inactive border color. I change him by AGTweaker and now it don't changes when i change color. Even in autocolor mode it's the same. It is passible to make inactive color automatically change with active when autocolor selected?

1) yes, if you upgrade HW, you will need new license file - that's the reason why everyone gets possibility to generate two license files.

2) currently, only automatic symbols downloading in the case that Windows update breaks something.

3) inactive border color is normally generated from active border color. If you change it, it will use your color regardless the colorization settings. You should revert AGTweaker changes back to defaults to make your Aero Glass work correctly.

 

where you see the machine code to donate?. thanks

It's either in donate request message box or written in debug.log (which is in the folder where you've installed Aero Glass to)


Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#61
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

1) yes, if you upgrade HW, you will need new license file - that's the reason why everyone gets possibility to generate two license files.

3) inactive border color is normally generated from active border color. If you change it, it will use your color regardless the colorization settings. You should revert AGTweaker changes back to defaults to make your Aero Glass work correctly.

1. You mean, that if i change my processor, then i must make new license? After some time i change videocard, after i plan to add some memory, hdd etc, I must to donate more to use your tool? Don't you think that it is not right? I can't upgrade my computer at one step, and i think many people upgrades step by step, and time between steps may be various. I want to use Aero Glass without any limitations - i donate as you want, but now i can't upgrade my computer slowly or i lost all privelegies for my donate. Maybe limit of 2 licenses is too small? Or another way?

3.What i must change in registry to make my Aero Glass work correctly? Please give me default registry values for normal work of Aero Glass tool.


Edited by CKyHC, 01 September 2013 - 04:24 PM.


#62
Vlad2989

Vlad2989

    Newbie

  • Member
  • 32 posts
  • Joined 19-October 12
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
1. You mean, that if i change my processor, then i must make new license? After some time i change videocard, after i plan to add some memory, hdd etc, I must to donate more to use your tool? Don't you think that it is not right? I can't upgrade my computer at one step, and i think many people upgrades step by step, and time between steps may be various. I want to use Aero Glass without any limitations - i donate as you want, but now i can't upgrade my computer slowly or i lost all privelegies for my donate. Maybe limit of 2 licenses is too small? Or another way?

 

That depends how machine code is generated, it doesn't have to be generated using all components HDD/RAM/CPU/Motherboard.  It could be just 2 elements. Eg like Motherboard+CPU   ....  if so u can swap HDD and RAM everyday .

 

Big Muscle could clarify what Machine Code based on for that.  

 

Also once licence been activated on a copy of Windows it doesn't mean it checks it again of hardware is modified.  again BigMuscle need to clarify this,   dose it check machine code once when activation or every launch ?   

 

Anyway, it same as StartIsBack  its just 3 Euros =~= 130 Rubles that's a price of a Burger in McDonald's,... I would understand if it was 15 Euros or 20 ...   then yeah ...     



#63
Aaaaa

Aaaaa

    Newbie

  • Member
  • 31 posts
  • Joined 02-November 12
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

 

1. You mean, that if i change my processor, then i must make new license? After some time i change videocard, after i plan to add some memory, hdd etc, I must to donate more to use your tool? Don't you think that it is not right? I can't upgrade my computer at one step, and i think many people upgrades step by step, and time between steps may be various. I want to use Aero Glass without any limitations - i donate as you want, but now i can't upgrade my computer slowly or i lost all privelegies for my donate. Maybe limit of 2 licenses is too small? Or another way?

 

That depends how machine code is generated, it doesn't have to be generated using all components HDD/RAM/CPU/Motherboard.  It could be just 2 elements. Eg like Motherboard+CPU   ....  if so u can swap HDD and RAM everyday .

 

Big Muscle could clarify what Machine Code based on for that.  

 

Also once licence been activated on a copy of Windows it doesn't mean it checks it again of hardware is modified.  again BigMuscle need to clarify this,   dose it check machine code once when activation or every launch ?   

 

Anyway, it same as StartIsBack  its just 3 Euros =~= 130 Rubles that's a price of a Burger in McDonald's,... I would understand if it was 15 Euros or 20 ...   then yeah ...     

 

I tested version 1.0 in a virtual machine and changed the BIOS UUID and hard drive UUID, and the machine code for Aero Glass stayed the same.


Edited by Aaaaa, 01 September 2013 - 10:19 PM.


#64
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

 

1. You mean, that if i change my processor, then i must make new license? After some time i change videocard, after i plan to add some memory, hdd etc, I must to donate more to use your tool? Don't you think that it is not right? I can't upgrade my computer at one step, and i think many people upgrades step by step, and time between steps may be various. I want to use Aero Glass without any limitations - i donate as you want, but now i can't upgrade my computer slowly or i lost all privelegies for my donate. Maybe limit of 2 licenses is too small? Or another way?

 

That depends how machine code is generated, it doesn't have to be generated using all components HDD/RAM/CPU/Motherboard.  It could be just 2 elements. Eg like Motherboard+CPU   ....  if so u can swap HDD and RAM everyday .

 

Big Muscle could clarify what Machine Code based on for that.  

 

Also once licence been activated on a copy of Windows it doesn't mean it checks it again of hardware is modified.  again BigMuscle need to clarify this,   dose it check machine code once when activation or every launch ?   

 

Anyway, it same as StartIsBack  its just 3 Euros =~= 130 Rubles that's a price of a Burger in McDonald's,... I would understand if it was 15 Euros or 20 ...   then yeah ...     

 

Yes, i must agree with you, but i don't know what i can upgrade without making new license. I upgraded my MB+memory and after maked donation to recieve license. Soon i want to upgrade my CPU (have Phenom II X4 945, want FX-8350) and 2 months later i'll change my videocard from Radeon HD6850 1Gb to HD7970 2Gb or better. 6 months later i think to add memory 8Gb to my 8Gb. At least one more donate? It's start to be some kind of tax for upgrade )))).

 

And again:

 

bigmuscle, on 02 Sept 2013 - 01:03 AM, said:

 

3) inactive border color is normally generated from active border color. If you change it, it will use your color regardless the colorization settings. You should revert AGTweaker changes back to defaults to make your Aero Glass work correctly.

 

What i must change in registry to make my Aero Glass work correctly? Please give me default registry values for normal work of Aero Glass tool.


Edited by CKyHC, 02 September 2013 - 05:30 AM.


#65
DosProbie

DosProbie

    Friend of MSFN

  • MSFN Sponsor
  • 747 posts
  • Joined 16-October 12
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Donator

@CKyHC

Just run this script file (right click as admin if a non-admin) and it will setup the correct registry settings to enable AeroGlass v1.0.. DP :yes:

Attached Files



#66
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

@CKyHC

Just run this script file (right click as admin if a non-admin) and it will setup the correct registry settings to enable AeroGlass v1.0.. DP :yes:

You don't understand my problem. Aero Glass tool works perfect for me. Only one trouble - some time i use AGTweaker by Orelio, and it change my registry and now when i change active border color, inactive border color don't changes.

 

Edit: Problem is solved. Thanks.


Edited by CKyHC, 02 September 2013 - 10:10 AM.


#67
servidor

servidor
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 01-July 13
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

thanks for answering my question anterior.El installer there on the main page is for 64-bit and you have to desistlar the rc verison 0.95?



#68
mara-

mara-

    Office Integrator Developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,181 posts
  • Joined 19-February 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

First, bigmuscle, thank you for this great tool!

 

Now, I'm little confused about the symbols. Do I need to download Windows 8 and Windows Server 2012 Symbol Package which is 500mb? What happens if I don't have them? I installed the tool, and it works, although I only sow the popup twice, not sure why, I thought I'll see it on every start-up.



#69
NoelC

NoelC

    Software Engineer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,204 posts
  • Joined 08-April 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Do I need to download Windows 8 and Windows Server 2012 Symbol Package...

 

The Aero Glass for Windows 8 software is supposed to self-load the symbols it needs.  I don't recall whether that works for Windows Server 2012 though; it was designed for Windows 8.

 

-Noel



#70
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Big Muscle could clarify what Machine Code based on for that.  

Generating machine code is very simple procedure. It is based on your CPU vendor+model and HDD, if one of this component is changed, your machine code will change too. Other hardware change does not influence it. Yes, it could be more robust but it is not necessary for this small utility. Everyone gets at least two licenses to be used either on two computers or in case of CPU/HDD change. If only CPU is changed, I have no problem to block old license and provide a new one. However, as I already stated, don't forget that by donation you don't buy the licenses - it is only a gift for the donation (Aero Glass is not regular paid application) and to be fair to all donators, licenses count depends on amount of donation.

 

 What i must change in registry to make my Aero Glass work correctly? Please give me default registry values for normal work of Aero Glass tool.

 

Sorry, but I cannot help you in this. I don't know what registry values AGTweaker changes so I don't know defaults for them.

 

First, bigmuscle, thank you for this great tool!

 

Now, I'm little confused about the symbols. Do I need to download Windows 8 and Windows Server 2012 Symbol Package which is 500mb? What happens if I don't have them? I installed the tool, and it works, although I only sow the popup twice, not sure why, I thought I'll see it on every start-up.

As already said many times, I will repeat for the last time and then I will make statement in FAQs. Aero Glass needs to find the exact memory location where the code needs to be injected. Normally, it automatically searches for this location, but if Windows update breaks something and the location cannot be found, you must specify the location by other way. And public symbols can be used for it. In such case, AeroGlass loads symbols from <your aero glass folder>\symbols folder and if not found, they are downloaded from Microsoft symbol server. However, free version does not support symbols servers thus you must download them manually.


Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#71
mara-

mara-

    Office Integrator Developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,181 posts
  • Joined 19-February 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

I know that, but I don't know what to download. Do I need to download the package I mentioned? From here?

 

http://msdn.microsof...e/gg463028.aspx


Edited by mara-, 02 September 2013 - 02:23 PM.


#72
bigmuscle

bigmuscle

    Aero Glass for Win8 developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,069 posts
  • Joined 18-August 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Yes, and the package depends on your Windows version.


Aero Glass for Win8.x --> http://www.glass8.eu

#73
CKyHC

CKyHC

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 141 posts
  • Joined 14-February 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

 

Big Muscle could clarify what Machine Code based on for that.  

Generating machine code is very simple procedure. It is based on your CPU vendor+model and HDD, if one of this component is changed, your machine code will change too. Other hardware change does not influence it. Yes, it could be more robust but it is not necessary for this small utility. Everyone gets at least two licenses to be used either on two computers or in case of CPU/HDD change. If only CPU is changed, I have no problem to block old license and provide a new one. However, as I already stated, don't forget that by donation you don't buy the licenses - it is only a gift for the donation (Aero Glass is not regular paid application) and to be fair to all donators, licenses count depends on amount of donation.

 

 What i must change in registry to make my Aero Glass work correctly? Please give me default registry values for normal work of Aero Glass tool.

 

Sorry, but I cannot help you in this. I don't know what registry values AGTweaker changes so I don't know defaults for them.

 

1. Thanks, that all i want to know. When i change my CPU (only CPU, my SSD i don't plan to change in nearest future), i wrote you to remake license for me.

 

2. Problem with registry solved, my mistake was...



#74
mara-

mara-

    Office Integrator Developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,181 posts
  • Joined 19-February 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Yes, and the package depends on your Windows version.

OK, thanks.

 

Cheers ;)



#75
NoelC

NoelC

    Software Engineer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,204 posts
  • Joined 08-April 13
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

How can i enable window shadows?

 

Someone implied earlier that a custom theme is required, but that's not completely true.  Aero Glass for Win 8 has the ability to load just a replacement set of graphic theme resources, WITHOUT loading an entirely separate theme.

 

What you have to do is this:

 

1.  Download or create a replacement theme resources PNG file and save it to a path on your disk without any spaces in it (e.g., C:\DWM\AGW8ThemeResources.png).

 

2.  Add the following REG_SZ string registry value to this key.  Note that you have to escape the backslashes with additional backslashes.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM]

"CustomThemeResource"="C:\\DWM\\AGW8ThemeResources.png"

 

Here's a sample theme resource file I've crafted, which works with the standard Windows 8 desktop theme:

http://Noel.ProDigit...meResources.png

 

With the above resources, loaded into the system by BigMuscle's software via the CustomThemeResource registry value, the desktop looks like this:

AeroGlassExcerpt.png

 

-Noel


Edited by Yzöwl, 03 September 2013 - 12:56 PM.
Overly large font sizes reduced.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users