Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Office Shrinker [reduce source of o2k3/xp/2k]

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
678 replies to this topic

#301
beppemito

beppemito

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 422 posts

can i use in vmware a clean WINDOWS XP cd WITHOUT any Service pack...?
or MUST i use XP with sp1 or sp2?

up

please someone!!!


How to remove advertisement from MSFN

#302
keytotime

keytotime

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 400 posts
Without Sp1 or Sp2 should be fine.

#303
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts
im getting Error 1308 when trying to shrink on a clean xp...

nm

#304
saitoh183

saitoh183

    Give the sponge a big hug!

  • Member
  • PipPip
  • 158 posts
Your are suppose to get errors...check the first post

#305
Nanaki

Nanaki

    Leg-humper

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 511 posts
What teh hell? No you aren't. :)

Anyway, I found mine to be lucky. One time it works, another time it doesn't. But the best you can do is just run it again and see if it works, otherwise copy over the file manually. ;)
CDswitch - Making CD/DVD-switching fun. / VMcleaner - Cleaning your virtual memory by killing unnecessary tasks
WinampUser - Silently install multiuser functionality for Winamp / OfficeExec - Installing Office at T-12/cmdlines.txt
Dropper - Changing file properties by drag-'n-dropping (not for unattended use)

#306
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts

Your are suppose to get errors...check the first post

those are diff than mine. im re-doing the whole thing again for the 3rd time...

#307
keytotime

keytotime

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 400 posts
from your original slipstreamed copy of office copy any files to the place where it is missing. For example is missing blah form office2/pfiles copy blah to office2/pfiles.

#308
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts

from your original slipstreamed copy of office copy any files to the place where it is missing. For example is missing blah form office2/pfiles copy blah to office2/pfiles.

ok. in the unattended.mst wizrd, am i supposed to make it so it doesnt install access publisher and infopath? cause i had it not install those... maybe thats where the error is from?

#309
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts
nm

#310
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts

Hello, Can you help me please, I have 2 error when I try to shrink it:

I resume : Error 1308, can't found XLSLICER.DLL and XL5EN32.OLB

But I've this files !

I don't understand

It's on a french version with word,exel and powerpoint

Thx

i have this error too! but it shows more than just these two files. i have the ENGLISH VERSION.... help

sorry for all the repetative posts but ive been trying this for DAYS now and still cant get it to work right...

#311
Astalavista

Astalavista

    MSFN loyalist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
apparently u did not read it does not wokr for the french version

#312
beppemito

beppemito

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 422 posts
i've tried office shrinker with my italian version but for each file alert me the file is missing...

why?i've clicked IGNORE for about 100times but after that...i became CRAZY!!!!

#313
Phoenyx

Phoenyx
  • Member
  • 5 posts
SHRINK.INI converted for the Portuguese of Brazil:

[Language]lang=Português (Brasil)
dir=1046
retry=&Repetir
title=Microsoft Office
error=Erro


I wait that it is of some utility. With me, everything functioned perfectly.

beppemito, is enough to convert SHRINK.INI for its version:

[Language]
lang=Italiano
dir=1040
retry=&Altra prova ???
title=Microsoft Office
error=Errore


Bye. :hello:

#314
Swimming_Bird

Swimming_Bird

    I want the NHL Back

  • Member
  • PipPipPip
  • 378 posts
i'm terribly sorry i realize this questin has prolly been asked at least a few times but i was unable to find it using search and scanning 32 pages for this is a bit much. I was wondering if there was any way around requireing a clean install? one of the reasons i use an unattened cd is so that my computer can be back to working fully as quickly as possible with minimal effort. And doing a clean install just for the shrinker would require time which i'd rather not use on such a job.

TIA
AIM: laxcmx
MSN: roi_roy@hotmail.com
IRC: Swimming_Bird @ irc.rizon.net

#315
Astalavista

Astalavista

    MSFN loyalist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
Follow the instructions!

if there was another way it would be in the instructions

pls do not cross post to another topic regarding your issue with office shrink.

#316
Cunning1inguist

Cunning1inguist

    Vir bonus, dicendi peritus

  • Member
  • 21 posts
I have checked and rechecked several times when using CIW and office shrink, but I still seem to be having probles. When I go through CIW, it tells me that the office 2003 source should be down to 130MB, but after running the resulting mst file through office shrink, I consistently have 293MB, regardless of what I remove. I had originally selected Word, Outlook, Excel, and Powerpoint, but I tried again w/o powerpoint and the resulting files after office shrink was 293MB both times. Any idea what I need to do to resolve this?

I don't need any useless "follow the instructions" comments, because I have read the instructions thoroughly, and still something is wrong.

(edit) apparently "instructions" == "comments" who knew?

(Swimming_Bird @ Jan 29 2005, 03:21 PM)
i'm terribly sorry i realize this questin has prolly been asked at least a few times but i was unable to find it using search and scanning 32 pages for this is a bit much. I was wondering if there was any way around requireing a clean install? one of the reasons i use an unattened cd is so that my computer can be back to working fully as quickly as possible with minimal effort. And doing a clean install just for the shrinker would require time which i'd rather not use on such a job.

You could do it in a clean install of windows inside VMware, that might save you some time.

Vmware.. is tha freeware or no? also, it runs better than vpc? vpc goes sooooo slow fore me.


It's not freeware, although I do believe there's a free trial period. It runs at least 5x as fast as virtual PC.
ASUS A8V Deluxe
Athlon64 3200
1GB Corsair XL PC3200 (dual-channel)
74GB Raptor
200GB SATA150
ATI Radeon x800 Pro 256MB
Fortron BlueStorm 500W
Evercool Gatewatch fan controller

#317
mtvento

mtvento

    MTVento test&translate

  • Member
  • 33 posts

SHRINK.INI converted for the Portuguese of Brazil:

[Language]
lang=Português (Brasil)
dir=1046
retry=&Repetir
title=Microsoft Office
error=Erro


I wait that it is of some utility. With me, everything functioned perfectly.

beppemito, is enough to convert SHRINK.INI for its version:

[Language]
lang=Italiano
dir=1040
retry=&Altra prova ??? :}
title=Microsoft Office
error=Errore


Bye. :hello:

Thats right, apart:

retry=&Altra prova ??? :} ;

shold be:

retry=&Riprova ;)

Ciao, MTVento

#318
Astalavista

Astalavista

    MSFN loyalist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
deleted... I am sorry u feel the way you do.

I hope someone can help you resolve your issue.

moving on to other things.

good luck :hello:

#319
dankbud42o

dankbud42o

    Newbie

  • Member
  • 24 posts
Wow, someone screwed up and Astalavista for once didnt report them to the moderators.... must be in a good mood today :thumbup

#320
Cunning1inguist

Cunning1inguist

    Vir bonus, dicendi peritus

  • Member
  • 21 posts
And, yes, telling me to read the instructions IS useless, because it's not offering me any information or any suggestion as to what might be causing the problem. If you don't have any information to provide, it's pointless to respond at all. I know I'm doing something wrong, thanks for stating the obvious. Unless it's hidden somewhere in the previous 32 pages, there aren't any "step-by-step" instructions.

The only thing in the first post (which is where the method should be described) is

1. Run this on a clean install of Windows.
2. Slipstream and make the MST file according to MSFN's instructions
3. download and run this program

There is no information on why running this on a clean install of windows is important. There is no information on how failing to do this will affect the results.

Repartioning your hard drive
Installing XP - And nothing else. NOTE NOTHING ELSE. That is clearly
stated on the first page of this topic. ;) i dont know how you can miss that.

(edit)
actually, this only requires that Office is not installed, not necessarily a perfectly "clean install"

Yes, I have my office source copied to a seperate directory containing the .mst file I created with the CIW, and as stated before, CIW says that the resulting installation should be about 130 MB, but after running office shrinker, the source goes from around 400MB to 293MB. I do have other things installed although I didn't have Office installed. I'll try installing windows w/o any other programs in vmware to see if it makes a difference.

The reason:
why has so many thousands been able to do it and u can't. You must
be doing something wrong.


That's not a reason, that's my question! I think I've actually put the phrase in some of my posts "what am I doing wrong?"
You seem to misinterpret every question as an attack on the proceedure.

(edit)
problems was failing to perform an administrative install point at the beginning(setup.exe /a) - a step not included in the instructions but was mentioned in the comments.
ASUS A8V Deluxe
Athlon64 3200
1GB Corsair XL PC3200 (dual-channel)
74GB Raptor
200GB SATA150
ATI Radeon x800 Pro 256MB
Fortron BlueStorm 500W
Evercool Gatewatch fan controller

#321
Astalavista

Astalavista

    MSFN loyalist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
deleted...

I am sorry... My humble apologies to you.

I hope someone else can help u good luck :thumbup . no more reply from me :hello:

****... my 36MB 7zip office Suite. :P

#322
tr4ck

tr4ck

    Newbie

  • Member
  • 26 posts
Hi,

Can someone help me. I installed XP into vmware and copied office 2003 to c:\. Whenever I run office shinker I always get a 290 something folder and it says it finished shriking in like 30 seconds. I've attached my log files.


Thanks.

Attached Files



#323
Cunning1inguist

Cunning1inguist

    Vir bonus, dicendi peritus

  • Member
  • 21 posts

Hi,

Can someone help me.  I installed XP into vmware and copied office 2003 to c:\.  Whenever I run office shinker I always get a 290 something folder and it says it finished shriking in like 30 seconds.  I've attached my log files.


Thanks.

same problem here. You mean the folder you get is 293MB, right? we're probably making the same mistake. If you ever figure it out, post it here! :thumbup

Wheee!!! It works!!! I just needed to do an admin install point
(setup.exe /a)
ASUS A8V Deluxe
Athlon64 3200
1GB Corsair XL PC3200 (dual-channel)
74GB Raptor
200GB SATA150
ATI Radeon x800 Pro 256MB
Fortron BlueStorm 500W
Evercool Gatewatch fan controller

#324
Astalavista

Astalavista

    MSFN loyalist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
@ tr4ck

check your pm...

that should fix your problem.

good luck.

#325
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Hi,

Can someone help me.  I installed XP into vmware and copied office 2003 to c:\.  Whenever I run office shinker I always get a 290 something folder and it says it finished shriking in like 30 seconds.  I've attached my log files.


Thanks.

same problem here. You mean the folder you get is 293MB, right? we're probably making the same mistake. If you ever figure it out, post it here! :thumbup

Wheee!!! It works!!! I just needed to do an admin install point
(setup.exe /a)

Don't quite get what you mean there? My source was built from an admin installation? Can you please elaborate on this?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN