Sign in to follow this  
Followers 0
thedogcow

How to customise the gui...

12 posts in this topic

Just wondering how to get the gui to look like the screenie on the home page (http://xplode.voidfx.com/) cos what i get brought up looks nothing like it :)

Does it use a hack of the windows setup to change the visual appearance of it then use the guiinstall option to overlay XPlode???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

It uses a custom winntbbu.dll, and gui install mode is on.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

find what?

winntbbu.dll?

If that is the question, i would say search.....

or check one of the links in my signature.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks a lot :)

but I would like only integrate the GUIInstall from xplode into the blackground

like this

XPlode1.02-dev.jpg

I've already delete the text (see the tutorial :rolleyes:)

http://www.msfn.org/board/index.php?act=ST&f=70&t=8696

here is my Xplode.xml

<XPlode>
<config>
 <hidewindow>Windows Update</hidewindow>
 <hidewindow>CMD.EXe</hidewindow>
 <show total='6' after='2' subcount='true' />
 
 <!-- turn antialiasing OFF if you're running GUIinstall mode -->
 <font face='Tahoma' antialias='False' small='8' large='12' />
 
 <!-- note the position attribute - it is listed in 'x,y' positions. -->
 <!-- 0..8 still may be used. -->
 <window width='400' position='200,64' fixmain='0' />
 <windowmode>GUIinstall</windowmode>
 <colours>
 <header fore='#FFFFFF' />
 <footer fore='#FFFFFF' />
 <progress border='#000000' back='#FFFFFF' fore='#008800' fore2='#00FF00' />
 <main fore='#FFFFFF' current='#FFFF00' description='#FFFFFF' overlay='#00000000'/>
 </colours>
 <strings>
 <!-- main XPlode string -->
 <title>Installation en cours ...</title>
 <complete>Installation terminee</complete>
 <!-- adduser plugin strings -->
 <adduser>Ajout d utilisateurs #1#</adduser>
 <addusertogroup>Ajout de l utilisateur dans le groupe #1# to group #2#</addusertogroup>
 <addgroup>Ajout de groupes #1#</addgroup>    
 <!-- file/dir ops plugin strings -->
 <copy>Copie en cours #1# (#2#/#3# - #4#)</copy>
 <move>Deplacement en cours #1# (#2#/#3# - #4#)</move>
 <delete>Suppression en cours #1# (#3#)</delete>
 </strings>
</config>
<items>
 <item display='Ajout du compte SpyderX...'>
 <adduser username='SpyderX' password='' groups='Administrateurs' fullname='' />
 </item>
 <item display='.NET Framework 1.1'>
 <execute display='Installation de .NET Framework 1.1...' program='%XPLODE%\DOTNETFW.exe' arguments='' />
 </item>
 <item display='Windows Media Player 9'>
 <execute display='Installation de Media Player 9...' program='%XPLODE%\WMP9.exe' arguments='' />
 </item>
 <item display='Movie Maker 2'>
 <execute display='Installation de Movie Maker...' program='%XPLODE%\mm20.msi' arguments='/qn' />
 </item>
 <item display='MSN Messenger 6.1'>
 <execute display='Installation de MSN Messenger 6.1...' program='%XPLODE%\MsnMsgs.msi' arguments='/QB' />
 </item>
 <item display='Microsoft Java VM'>
 <execute display='Installation de la Machine virtuelle Java...' program='%XPLODE%\MSJavx.exe' arguments='' />
 </item>
 <item display='Installation des Hotfixes'>
 <execute display='Q823182...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q823182.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q824105...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q824105.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q824141...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q824141.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q825119...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q825119.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q828026...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q828026.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q828028...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q828028.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q828035...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q828035.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='Q833407...' program='%XPLODE%\t1hotfix\Q833407.exe' arguments='/U /O /Z /Q' />
 <execute display='js56nfr...' program='%XPLODE%\t2hotfix\js56nfr.exe' arguments='/Q:A /R:N' />
 <execute display='Q330994...' program='%XPLODE%\t2hotfix\Q330994.exe' arguments='/Q:A /R:N' />
 <execute display='Q832894...' program='%XPLODE%\t2hotfix\Q832894.exe' arguments='/Q:A /R:N' />
 <execute display='MDAC...' program='%XPLODE%\MDAC\Q832483.exe' arguments='/C:"dahotfix.exe /q /n" /q' />
 <execute display='QFECheck...' program='%XPLODE%\qfcheck.exe' arguments='-u -n -o -z -q' />
 <execute display='QCHAIN...' program='%XPLODE%\qchain.exe' arguments='' />
 </item>
</items>
</XPlode>

and I add this command in the svpack.inf

[SetupHotfixesToRun]
update.exe -q -n
XPlode.exe /xml:"#XPLODE#\XPlode.xml" /log:"C:\XPlode2.log"

When the t13 intall , anything was comming and the files doesn't be installed :\

here joint the unattend.txt :D

unattend.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

is XPlode.exe and Xplode.xml in your svcpack/update folder within the I386 folder?

is the XML file saved as unicode? Was a LOG CREATED? This usually helps in solving most problems.

I believe that the whole line for Xplode.exe needs to be in quotes, but I'm not sure.

as for the integratation....

What you have should do it, assuming you get the program running to begin with.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
is XPlode.exe and Xplode.xml in your svcpack/update folder within the I386 folder?
yes it is :)
is the XML file saved as unicode?

yes !

Was a LOG CREATED?

no , the patchs and programs doesn't been installed :\

Wraith, could you send me youre winntbbu.dll ? I will test it :rolleyes:

thank you Alanoll for your helping :D

I'going to trying the xplode 1.00 because it doesn't use the transparency for the guiinstall :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

umm...his winntbbu.dll makes no difference whether or not it the program runs.

as for the log, it doesn't matter if anything was installed, the log will be created even if XPlode even starts. Do you have a log file?

have you tried the quotes thing?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

no , any xplode.log was coming and any program was installed

i will try again now with virtual pc :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
:) Heya.. Is there any place to post our customized winntbbu.dll files? or even Jpeg's of them. Im jus proud of myself and would like to share. :rolleyes:
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.