Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Shell Folders and User Shell Folders reset not working


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
bookie32

bookie32

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 535 posts
  • Joined 20-November 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Hi guys :thumbup

 

OK! got a Little problem and would like to rectify it without creating a new user. I created a .Wim file incase of emergencies....lol

 

I didn't realise that the .Wim file was created after I had moved my user profile to Another drive....

 

This drive isn't working properly and I have backed up the files from it for safe keeping.

 

After reinstalling I was faced with the error for wrong driver for my user....

 

I have tried resetting "Shell folders" and "user folders" but am missing some of my folders. I have checked the registry settings and Everything looks OK - just not getting my folders back to normal.

 

Are there other regestry settings that affect the default user folders?

 

bookie32




How to remove advertisement from MSFN

#2
bookie32

bookie32

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 535 posts
  • Joined 20-November 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Hi again!

OK! Solved it...

I created the folders that were missing with their standard attributes and then Went into the registry:

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders

 

and changed the names of the folders to the Swedish version and then restarted the computer.

 

After logging in again I changed the names of the folders themselves to the Swedish names and they automatically became the right ones again.

 

Before rebooting I changed back the registry settings again to the standard settings.

 

All is right with the World again.

 

bookie32


Edited by bookie32, 20 May 2014 - 10:38 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users