Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

dell latitude d810 audio driver / etc for windows 98SE

- - - - -

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
cov3rt

cov3rt

    Newbie

  • Member
  • 43 posts
  • Joined 24-January 15
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

so i thought i'd make a separate thread that's more appropriate for troubleshooting / experimenting. what i need is a working audio driver for the dell latitude d810 laptop with windows 98SE installed. dell lists the audio as sigmatel stac 975x ac97 and from my research, the name of the audio device could also be stac 9751? i have tried a few driver packages and none of them worked so far, i also tested a modified one from a forum that someone made for another person but neither way in device manager worked to install it them, either windows could not find a driver for the device or manually selecting it and rebooting would bring a yellow marking on the device. that being said, im still open to driver packages to test out in general because there may be a few i have not tried. 

 

the hardware id of the audio is listed below -

 

Hardware ID: VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_01861028&REV_03

 

also not absoluted needed but i also have not found a working driver for the pci card which i believe is a modem, 

i did try two drivers that were detected but when installing, device manager would crash and give an illegal operation error in which i had to remove the device in safe mode, the id is below - 

 

Hardware ID: VEN_8086&DEV_266D&SUBSYS_542314F1&REV_03




How to remove advertisement from MSFN

#2
MrMateczko

MrMateczko

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 60 posts
  • Joined 29-June 13
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Try there audio drivers:

https://www.sendspace.com/file/7k7wx3



#3
cov3rt

cov3rt

    Newbie

  • Member
  • 43 posts
  • Joined 24-January 15
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Try there audio drivers:

https://www.sendspace.com/file/7k7wx3

thank you very much, the link to that driver you gave me was accepted and the audio is now working :)






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users