Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



bigmuscle

ModernFrame replacement

Recommended Posts

CKyHC    13
15 minutes ago, raiden89 said:

Alright so tried the new modernframe. Definitely works, however, startup time was affected significantly. I was greeted with a black screen until I hit Ctrl+Alt+Del and hit taskmgr. I'm sure that was coincidence but I was watching a black screen for about 2 minutes on an 850 Evo SSD.

I disabled it for now and next reboot was back to normal time.

I install new version too, but system loads as usual. I'm using OCZ Vertex SSD. Windows x64 Pro 14393.321.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bigmuscle    521

Yeah, since ModernFrame does not load at startup at all but only when explorer.exe or applicationframehost.exe is executed, and it does not even affect rendering in any way, than any black screen cannot be caused but this DLL.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
raiden89    25

Yeah I dont know what to tell ya man. Start up was fine before I loaded the ModernFrame and it was fine again after I unloaded it. Ive restarted multiple times in the past few days and the only time it took longer to start than usual is when the ModernFrame was loaded. When I use Aero Glass without the ModernFrame, then startup is also normal.

¯\_(ツ)_/¯

Is what it is. Can dispute it all you want but I know my machine that I built myself and I know when something isn't right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
raiden89    25

Eh its all good. It'll either be fixed or it won't. I don't *need* this tool in order to enjoy using my computer. It just adds a bit more customization. While MS made it inconsistent to put blur/transparency on everything else but Windows, I've gotten used to it and with OldNewExplorer removing the ribbon and giving me more color in the titlebars, I'm pretty happy.

This is just an awesome thing to have and will keep trying newer versions as they come out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
CKyHC    13
10 minutes ago, raiden89 said:

Yeah I dont know what to tell ya man. Start up was fine before I loaded the ModernFrame and it was fine again after I unloaded it. Ive restarted multiple times in the past few days and the only time it took longer to start than usual is when the ModernFrame was loaded. When I use Aero Glass without the ModernFrame, then startup is also normal.

¯\_(ツ)_/¯

Is what it is. Can dispute it all you want but I know my machine that I built myself and I know when something isn't right.

You are used ModernFrame.dll before? Or any other dll that injecting by App_InitDLLs registry tweak? Please make copy exported reg-file or screen of your

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows

registry path and paste there. We will try to help.

Edited by CKyHC

Share this post


Link to post
Share on other sites
raiden89    25

Yes I've used the ModernFrame before so I know how the AppInit DLLs work. I was using that back when AG had to be loaded that way.

Trust me, I make a living fixing peoples' computer problems. I didn't make it to a Level 2 by being a novice. ;)

AppInit_DLLs has C:\AeroGlass\ModernFrame.dll (Yes, I renamed his release version to just ModernFrame.dll) and LoadAppInit_DLLs was set to 1. It's not anymore since I've turned it off until it's fixed.

Thanks for the offer, but I know this isnt my issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
CKyHC    13
57 minutes ago, raiden89 said:

Yes I've used the ModernFrame before so I know how the AppInit DLLs work. I was using that back when AG had to be loaded that way.

Trust me, I make a living fixing peoples' computer problems. I didn't make it to a Level 2 by being a novice. ;)

AppInit_DLLs has C:\AeroGlass\ModernFrame.dll (Yes, I renamed his release version to just ModernFrame.dll) and LoadAppInit_DLLs was set to 1. It's not anymore since I've turned it off until it's fixed.

Thanks for the offer, but I know this isnt my issue.

But you're only one who has this issue. It's mean that something in your system is wrong or conflicting...

And check is "RequireSignedAppInit_DLLs"=dword:00000000 key present in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows, if so delete this key. From Anniversary Update this key not needed and it makes troubles or issuies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batka    0

How could I see, it's works or not? What does this dll?

I put the dll to c:\aeroglass dir, did the mods in registry, but after restart the system, I cann't see any difference. For example MS Edge title bar isn't transparent, MS Office title bars not transparent etc..

I read the forum often, but I cann't figure out what does modernframe.dll & UxTSB.dll exactly. Is there any description with pictures?

Thanks! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Batka said:

How could I see, it's works or not? What does this dll?

if it works the titlebar in modern apps should look like this:

53ddcc871f93e0f2fbd831d9fb006efc7e044882

Or like this, depending on the theme you have installed:

0fe1ab721819fd8055a6728455e2b7d86721ca06

Edited by carlitosoo555

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batka    0

Thanks for the pics!

Now I know what is it, but unfortunately it's not works on my system..

Here is my registry, can you see any problems?

reg.jpg

And I use UltraUXThemePatcher & OldNewExplorer, maybe these cause the problem with ModernFrame.dll?

Edited by Batka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batka    0
56 minutes ago, bigmuscle said:

You must disable SecureBoot else it won't inject.

Yes, SecureBoot is Enabled on my system, but not too safety to Disable this function.. This is the only one possibility, to activate ModernFrame.dll? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
bigmuscle    521

Currently yes. ModernFrame is only experimental hack so it requires non-standard steps. On the other side, SecureBoot does not really increase security in any way, it gives only false safety.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batka    0
2 hours ago, bigmuscle said:

Currently yes. ModernFrame is only experimental hack so it requires non-standard steps. On the other side, SecureBoot does not really increase security in any way, it gives only false safety.

OK, thanks for the answers! I thought that, SecureBoot is a good solution against unsigned keyloggers and bootviruses.

Yes, I tried: it is works with disabled SecureBoot! :)

Edited by Batka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×