Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

kTool (just another software selector)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#101
Djé

Djé

    accent artist

  • Member
  • PipPipPip
  • 359 posts
  • Joined 10-January 06
Here it is, eventually: kTool1.1aY

This is a second modification of kTool with some improvements suggested lastly, and more:
- Get rid of the annoying quote problem. NO MORE QUOTE added by kTool.

-> Now, if you want quote, you'll have to BYO (bring your own).

- As suggested by cvd_army_com a few posts above, display a description of the Item in the GUI part of the prog.

@cvd_army_com: Good shot. Here are the adaptations I made to your code above:
- use of the 1st 'Description' directive in a section instead of a new 'AppDesc' directive.
- no use of the msgbox: I find more annoying to have to click ok (or press a key) to close it.
- repair the breaking for the last item.
- spread the multiline replacement to the Install part, where 'Description' directives are used in 1st place.

- Most important:
I've adapted the 'Replace' directive introduced in the last modified version (kTool1.1aX) to be much more flexible:

-> you can now use any variable name. Just provide the name together with the value, separated by a '-->':
e.g.

Replace = %PP%-->D:\install\
or
Replace = %myVar%-->CD

The only drawback of all these is that you'll have to adapt your .ini files to match the changes:
- adapt your 'Replace' directive
- and insert quotes where needed: arround paths or argument with spaces.

Good news, tho: I made those modifications because they were needed by another prog I've just finnished and that writes those .ini files for you! Well, it also writes RunOnceEx.cmd, config.js, install.ini & xplode.xml... There it is.

Attached Files


Edited by Djé, 26 April 2006 - 12:16 PM.

Those who do not learn from History are doomed to repeatedly fail their History exams.


How to remove advertisement from MSFN

#102
austinjreid

austinjreid
  • Member
  • 5 posts
  • Joined 10-October 05
Hi, just found this and looks great for my needs!

I have a question, I want to add a line to install a driver (executable file) without switches (manually clicking through setup). The setup will want to reboot afterwards but I want ktool to continue after reboot.

Do I do this:
say "reboot later" to the setup question and then put the line

Reboot = 1

after the runwait command?

#103
Djé

Djé

    accent artist

  • Member
  • PipPipPip
  • 359 posts
  • Joined 10-January 06

The setup will want to reboot afterwards but I want ktool to continue after reboot.
Do I do this: say "reboot later" to the setup question and then put the line Reboot = 1 after the runwait command?

Yes.
Using a Reboot = 1 command will reboot right then (modulo a $RebootTimer period), after having scheduled itself to restart from where it stopped at next login (HKCU\...\RunOnce).
Those who do not learn from History are doomed to repeatedly fail their History exams.

#104
Djé

Djé

    accent artist

  • Member
  • PipPipPip
  • 359 posts
  • Joined 10-January 06
Here it is, yet another version of the forked version :P

CHANGELOG:
*kToolv1.1aY ---> 'Genuine forked' version ;)

*kToolv1.1aY.1 ---> THIS version:
- Repaired the help message (spaces missing before splitting '_'s) in Func CommandLine
- FEATURE: All 'config' options defined in the \config\config.ini can now be rededined in the 'Config' section of you installation .ini file.
-> \config\config.ini is not needed anymore to customize kTool, except for translated strings, if really necessary.
- Corrected a small bug with the default title when none is provided.
- Removed the $Logging variable and options, as it was not used anymore (use $Log).


This new version is compatible with the previous one. It has just *more* possibilities...
Which will be used in the next version of the excel Progs Lists Manager. Stay tuned!

Attached Files


Those who do not learn from History are doomed to repeatedly fail their History exams.

#105
mike_jrt

mike_jrt
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 12-June 04
Please see this post:
http://www.msfn.org/...mp;#entry543686

#106
tiwas

tiwas

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 61 posts
  • Joined 17-August 04
****, I feel like a complete newbie! Can't seem to get this thing working...

Now, on my CD I have a directory called install. This is how it looks:
(CD)
  --- $OEM$
  --- cmpnents
  --- DOCS
  --- DOTNETFX
  --- I386
  --- install
	  --- [cabed]  (which I later renamed to 'cabed' in case it didn't handle the brackets well)
	 --- [new]
	 --- Alcohol 120%
	 --- MessengerLive
	 --- RVM
  --- OEM

In the \install dir I have ktool.exe, win_xp.ini (didn't bother to rename it as I wanted to get it to work first) and config.ini. The ini files are appended to this post.

I've tried several ways of starting the app. The batch file I'm using is working fine - it starts ktool after detecting the CD-ROM, but starting it directly from GuiRunOnce doesn't work for some reason. The fix was to add it to another batch file which is working. I guess I'll have to figure this one out later unless someone's got any good ideas.

My problem now is that ktool starts up, but just runs through the menu doing absolutely nothing at all. And there is no logfile even though I've specified the logfile dir.

Could someone help me shed some light on this?

Cheers!

Attached Files


Edited by tiwas, 14 September 2006 - 12:00 AM.


#107
tiwas

tiwas

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 61 posts
  • Joined 17-August 04
Ok, managed it - but it's not consistent with the help file. Time to update? ;)

#108
the_doc735

the_doc735

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 96 posts
  • Joined 17-August 06

Features:
Works in GUI/Silent mode
Can work from GuiRunOnce/cmdlines.txt/Detached


...is there a full walk through tutorial on this please? (i.e. how to use kTool)

:rolleyes:

#109
KenanBalamir

KenanBalamir

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 58 posts
  • Joined 16-April 05
http://www.freewebtown.com/kenedy/kTool/kTool.doc

Is not enough ?
Türkçe Yazılım - http://www.turkceyazilim.net | Günün İpucu - http://www.gununipucu.net

#110
ronnieutd

ronnieutd
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 27-October 06

Here it is, eventually: kTool1.1aY

Hi, am I overlooking the download link for the "modded" version of kTool (kTool1.1aY) ?

Was it an attachment in this post/thread, etc? :}

Can someone point me in the right direction? Thanks!

#111
djkayos

djkayos
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 08-May 06
i need it too i have been looking for it for a while ! if anyone would suggest something better i would be very thankfull =)

#112
diginode

diginode

    Newbie

  • Member
  • 24 posts
  • Joined 05-September 06
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
pls post new working link fo ktool....
DIGINODE..... DiGiTaLy YoU

#113
Yurek3

Yurek3

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 270 posts
  • Joined 23-November 04
Attached File  KTOOL.AU3   41.95KB   142 downloads

All for You

#114
testazzo

testazzo

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 24-March 06
I added some Varables to make Setup full localizzable ...

[Config]
...
ListTitle =
RunningTitle =
GUITitle =
OverallProgress=
SoftwareInstallation =

& add a Progress Type "2" lite named
ProgressType = 3

to install INI Files or Drivers, use this script

install.cmd
------------
@echo off
FOR %%f IN (*.inf) DO rundll32 advpack.dll,LaunchINFSection %%f,DefaultInstall
------------


for silent install I use

ShelExec.exe /WAIT /ShowCmd:SW_HIDE install.cmd

& this config.ini script

....
[INIFiles]
Folder = .\INIFiles
FolderFiles = exe
FolderSwitch = ShelExec.exe /WAIT /ShowCmd:SW_HIDE install.cmd
FolderCommand = RunWait
......

Attached Files


Edited by testazzo, 11 April 2007 - 07:53 AM.


#115
testazzo

testazzo

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 24-March 06
1. Correct bug that make error in FileFolder if are more than 26 files

2. Add WindowMode to each section

3. Replace "regedit /s" with "regedit /s /i" that apply immediately the changes

4. Add a [PRE] type in FileFolder execution to execute personal program o switches before program

TO BE TESTES!!!!!

(ie. [preappend data] file.ext [parameters])


[PRE]
Folder = .\mypath
FolderFiles = msi
FolderSwitch= ALLUSERS=TRUE REBOOT=SUPRESS CHECK_WGA=0 LAUNCHPROGRAM=0 LAUNCHSCAN=0 /QB-
FolderCommand = PRE
FolderPreCommand = msiexec /i
WindowMode = Hide

This is same as MSI

[PRE]
Folder = .\mypath
FolderFiles = cmd
FolderCommand = PRE
FolderPreCommand = cmd.exe /c /K START /WAIT
WindowMode = Hide

Attached Files


Edited by testazzo, 13 April 2007 - 10:09 AM.


#116
Acatincho

Acatincho

    Newbie

  • Member
  • 23 posts
  • Joined 30-March 05
how about support for windows 2003 server?

edit: ok i managed to create a new ini file wich seems to work correclty with windows 2003 since most of reg keys wich the original ktoll modify are the same at windows 2k,nt,2000 and 2003.

I have an additional question, how can i use the "append" setting at the ini to log-on to a remote server with diff credentials? Or if it is another work arround to reeplace this: DriveMapAdd("W:", "\\servername\c$", 0, "domain\user", "pass") to do it from the ini file

Edited by Acatincho, 28 April 2007 - 05:31 PM.


#117
Wizardry

Wizardry
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 15-May 05
I have spent hours trying to use AutoIt and various .au3 scripts and have not been able to compile any of them without errors. I am using Scite Version 1.73 to compile and I always have errors. I have used Ktool for ages and would like to make a few changes to it (mostly sizing) if anyone has a working .au3 file which will work with the Scite complier. If you have such a script please post it.

Thanks,
Wiz

#118
rickytheanuj

rickytheanuj

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 264 posts
  • Joined 09-April 07
Can i use it in RunOnceEx.cmd ?
If yes then please describe how.



Actually i want to add silent installer created using AutoIT script to RunOnceEx.cmd. Is it possible.

I tried this with winamp but it didn't work.

#119
Mann

Mann

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined 02-October 03
Need help :blushing: is it possible to install selected programs on profiles without the need to click on 'start installation' button :unsure:

Edited by Mann, 06 May 2007 - 03:20 AM.


#120
rickytheanuj

rickytheanuj

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 264 posts
  • Joined 09-April 07
Anybody have uncompiled working KTool.

If yes then please post it here.

#121
testazzo

testazzo

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 24-March 06
here is the source .. good work

(added FontType in config)

Really easy to custmize

:hello:

Attached Files



#122
Lolita

Lolita

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 111 posts
  • Joined 21-August 04
Hello,
i have mui.cmd file in $OEM$ on my cd
file contains
@echo off
title mui
@echo on
@echo installing MUI
".\mui\muisetup.exe" /i 0405 /d 0405 /l /f /r /s
pause
then i have this
[Config]
Append =..

[Czech mui]
context = Installing Czech mui
runwait = mui.cmd
in my ktool config file and i'm starting ktool with ktool.cmd from cmdlines.txt. Ktool.cmd contains
cd ktool
 kTool.exe config/cmdlines_install.ini
, but mui installation never starts.

I have tried placing mui.cmd (notice pause at the end) to $oem$, cdroot, $oem$/ktool $oem$/ktool/config but it still don't start

can you help me please?

Edited by Lolita, 08 March 2008 - 05:45 AM.


#123
Devil_Code

Devil_Code
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 02-March 08

here is the source .. good work

(added FontType in config)

Really easy to custmize

:hello:

Error Missing Separetor at line 1003

#124
robotnik

robotnik

    Newbie

  • Member
  • 19 posts
  • Joined 08-September 08
This app rocks!! The only thing i would change is the option to leave the program running after the installation is done. Other than that it's perfect!

#125
arjanv

arjanv

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 72 posts
  • Joined 02-April 04
hi,

can anyone make this work for Windows Vista.
I've used this tool for windows xp and it work perfect, but now i looking for a simple installer for windows vista.

anyone can help me?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users