Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

$OEM$ files not getting copied

- - - - -

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
janc

janc
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 10-January 05
I have created an $OEM$ directory under FILESCD. Inside $OEM$ I have the directories $1 and $$. It is my understanding that anything inside the $1 directory will get copied to the root of the installation drive during installation and that anything inside the $$ directory gets copied to the Windows folder.

I have created the structure and added the files I want included. When I create the cd the $OEM$ directory is copied to the cd. But when I perform an installation the files inside the $OEM$ directory do not get copied to the hard drive.

What am I doing wrong?


How to remove advertisement from MSFN

#2
mdes

mdes

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 343 posts
  • Joined 07-November 03
The $OEM$ folder is NOT created in the new partition, only "Program Files" & "Windows".
Windows XP Pro French + SP2 Many Thanks to GreenMachine XPCREATE
Michel Dessaintes (nick: mdes) FlashList for genealogy, CongésRFV for Pocket PC

#3
janc

janc
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 10-January 05
Thanks for the reply. I realized after your post that I didn't phrase the question accurately. What I meant is that the files within $OEM$ are not being copied. For instance there is a $OEM$\$1\drivers directory. After installation there should be a C:\drivers directory, but it didn't get copied.

#4
mdes

mdes

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 343 posts
  • Joined 07-November 03
Very strange! Is $OEM$ at the root of your CD? (i.e. at the same level of I386)
Windows XP Pro French + SP2 Many Thanks to GreenMachine XPCREATE
Michel Dessaintes (nick: mdes) FlashList for genealogy, CongésRFV for Pocket PC

#5
janc

janc
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 10-January 05
Yes, $OEM$ seems to get copied to the CD correctly (at the CD root) . I can even install the drivers from the CD after the install. They just don't get copied to the HD.

#6
Gagorian

Gagorian

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 76 posts
  • Joined 21-December 04
Check that you have the following line in Winnt.sif

OemPreinstall=Yes


#7
mdes

mdes

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 343 posts
  • Joined 07-November 03
Don't you enter a space before $OEM$?
Sorry for this question, but there is no stupid question ;)
When there is a such problem, all questions are allowed :P
Windows XP Pro French + SP2 Many Thanks to GreenMachine XPCREATE
Michel Dessaintes (nick: mdes) FlashList for genealogy, CongésRFV for Pocket PC

#8
mdes

mdes

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 343 posts
  • Joined 07-November 03
@Gagorian: I'm sure you found the solution :)
Windows XP Pro French + SP2 Many Thanks to GreenMachine XPCREATE
Michel Dessaintes (nick: mdes) FlashList for genealogy, CongésRFV for Pocket PC

#9
janc

janc
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 10-January 05
Thanks Gagorian, that was it.

#10
GreenMachine

GreenMachine

    ineXPlicable

  • Developer
  • 3,062 posts
  • Joined 22-August 03
Jeeez, you guys are fast!

Welcome to MSFN, janc!

#11
Jeroeneke

Jeroeneke

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 138 posts
  • Joined 26-November 05
I'm kind of having the same problem,
My folders aren't copied too. OemPreinstall=Yes is inside my winnt.sif
I'm trying to install via XPlode, but it doesn't seem to work because of my folders aren't being copied.
Anybody thinks he knows the problem ?
thx in advance! :)
jeroen.

EDIT: Believe it or not, but it does work now :-S, I didn't change anything, only retried in VMWare. No need for searching anymore ;-)
thx :-)

Edited by Jeroeneke, 26 December 2005 - 05:08 PM.


#12
Lord Wolf

Lord Wolf

    Newbie

  • Member
  • 21 posts
  • Joined 24-July 06
Well this fixed my problem. I was doing everything I could think of (iso settings, double checking filenames, etc). This did it (setting the option to "Yes")

:)

#13
madensphere

madensphere
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 03-February 09
I have this exact same problem, however, I have everything set correctly, it just will not work no matter what i do, please tell me someone has the solution?!?!?!!

#14
Alintoro

Alintoro

    Newbie

  • Member
  • 16 posts
  • Joined 21-February 09
Same problem here!
I did all of the tips and advices but the result is "nothing copies from "$OEM$"
I'm using nLite and i set the OEM Preinstall to Enabled, checked the Winnt.sif the OemPreinstall set as Yes.
I made the $OEM$ folder at the root of the CD including $$ and...
$OEM$\$$\Web\Wallpaper
$OEM$\$$\system32
$OEM$\$$\Resources\Themes
I did nuhi's advice:
"After nlite is finished make folder on the ISO root directory before making ISO"
Nothing copies :(
Am i missing something!? any advices will be helpfull.

#15
Alintoro

Alintoro

    Newbie

  • Member
  • 16 posts
  • Joined 21-February 09
Any Suggestion!?

#16
absclaw

absclaw

    Newbie

  • Member
  • 26 posts
  • Joined 08-September 09
it seems no 1 replies here,too bad. I think in theory,setting OEM preinstall to yes and making the $OEM$ folder and adding the files should work for u. I've yet to test my installation and I may also encounter such a problem,so any gud reply will be extremely helpful to my friend and me as well.

#17
g-force

g-force

    Tester

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Joined 20-June 07
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
Same question, same users, but thread still active: http://www.msfn.org/...p;view=findpost

g-force @ Win-Lite.de
Make sure to always start with a fresh copy of your CD files/folders,
do all your work in one nLite session and integrate only one SP.
Please report when you have a solution, so others can benefit.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users