Sign in to follow this  
Followers 0
Brando569

Problem Installing Programs

22 posts in this topic

(i would of added this to my last post but sometimes the board wont let me edit my posts for some odd reason :wacko: )

it seems like the shortcuts dont work at all for me

my code:

<item>
 <execute display="Trillian v3.1 Pro">
   <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\trillianv3.1.exe</program>
   <arguments>/S</arguments>
   <hide>true</hide>
   <fileio-shortcut display="Adding Tp Quicklaunch">
   <link>#Appdata#\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\trillian.lnk</link>
   <target>#programfiles#\trillian\trillian.exe</target>
   <workdir>#programfiles#\trillian</workdir>
   </fileio-shortcut>
 </execute>
</item>

working code i found from here:

<item>
 <fileio-shortcut display="Adding Desktop Shortcut" desc="Adds shortcut to Nero Express" configs="Testing">
 <link>#ALLUSERSPROFILE#\Desktop\Nero Express.lnk</link>
 <target>#SYSTEMDRIVE#\Program Files\Ahead\Nero\nero.exe</target>
 <arguments> /w</arguments>
 <description>The easiest and quickest way to burn all your audio, data, and video discs, and much more.</description>
 <workdir>#ProgramFiles#\Ahead\Nero\</workdir>
 </fileio-shortcut>  
</item>

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can't nest items like that.

Your fileio-shortcut is within and execute tage, but the example is within an item tag. The way XPlode4 works requires them all to be at the same level.

I've had plans to change this functionality, but due to time contraints from other projects, this has been on the backburner for some time.

For the moment, you'll need to move the shortcut outside the execute tag.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok that fixes the shortcut problems :) now do you have any idea whats wrong with the logitech Group? I tried making a Mozilla Group too but it gives me the same error...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

.... you can't nest items?

the <items> block needs to be in <XPlode4>, so:

<XPlode4>

+ <items>

etc.

<item> blocks need to be inside <items>, so:

<XPlode4>

+ <items>

+ + <item>

You see why yours isn't working?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

but mine IS inside the <items> tag:

<XPlode4>
<config>
 <tokens>
 <token username="Bran" password="123" />
 </tokens>
 <!--Add custom environment variables-->
 <environment>
 <!-- strings for the original display plugin -->
 <display.title>XPlode Installation</display.title>
 <display.complete>Done</display.complete>
 
 <!-- strings for the acctmgmt plugin, #1# is replaced by the username/groupname-->
 <acctmgmt.adduser>Adding user: #1#</acctmgmt.adduser>
 <acctmgmt.deluser>Deleting user: #1#</acctmgmt.deluser>
 <acctmgmt.addgroup>Adding group: #1#</acctmgmt.addgroup>
 <acctmgmt.delgroup>Deleting group: #1#</acctmgmt.delgroup>
 
 <!-- strings for the adduser plugin, #1# is replaced by the program -->
 <execute.string>Executing: #1#</execute.string>
 
 <!-- strings for the misc plugin -->
 <misc.netstart>Starting #1#</misc.netstart>
 <misc.netstop>Stopping #1#</misc.netstop>
 
 <!-- strings for the registry plugin -->
 <registry.read>Reading from registry</registry.read>
 <registry.write>Writing to registry</registry.write>
 </environment>
 
 <display plugin='#XPLODE#\XPlodeOriginalInstall.x4d'>
 <show total='6' after='4' subcount='true' />
 <font face='Verdana' antialias='true' small='8' large='13' />
 <!-- note the position attribute - it is listed in 'x,y' positions. 0..8 still may be used. -->
 <window width='420' height='200' position='4' />
 <windowmode border='true' ontop='true' />
 <colours>
   <!-- the text colour and position for the header text -->
   <header x='4' y='4' fore='#FFFFFF' image='%xplode%\images\head.gif'/>
   <!-- the text colour and position for the footer. width tells XPlode how wide the footer is (including progress) -->
   <footer x='4' y='180' width='410' fore='#FFFFFF' image='%xplode%\images\foot.gif'/>
   <!-- standard progress bar colours -->
   <progress border='#000000' back='#FFFFFF' fore='#008800' />
   <!-- text colours, position and width for the items listing -->
   <main x='16' y='40' width='388' fore='#FFFFFF' current='#FFFF00' description='#FFFF80' overlay='#FFFFFF44' image='%xplode%\images\main.gif'/>
 </colours>
 </display>
</config>

<items>
    <item display="Installing Programs">
      <item display="Logitech Programs">
   <execute display="iTouch">
   <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\keyboard\setup.exe</program>
   <arguments>/s</arguments>
   <hide>true</hide>
   </execute>
   <execute display="MouseWare">
   <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\mouse\setup.exe</program>
   <arguments>/s</arguments>
   <hide>true</hide>
   </execute>
   <execute display="QuickCam">
   <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\quickcam\appinst\setup.exe</program>
   <arguments>/S /V/qn /noreboot</arguments>
   <hide>true</hide>
   </execute>
 </item>
 </item>
</items>
</XPlode4>

and the shortcut still wont work for me...
<item>
   <execute display="Trillian v3.1 Pro">
   <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\trillianv3.1.exe</program>
   <arguments>/S</arguments>
   <hide>true</hide>    
   </execute>
   <fileio-shortcut display="Adding Trillian To Quicklaunch">
   <link>#Appdata#\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\trillian.lnk</link>
   <target>#programfiles#\trillian\trillian.exe</target>
   <workdir>#programfiles#\trillian</workdir>
   </fileio-shortcut>
 </item>

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

     Executing tag: 'XPlode4(0).items(0).item(2).item(0)'
        Error during execution: Command 'item' not found.
     Executing tag: 'XPlode4(0).items(0).item(2).item(1)'
        Error during execution: Command 'item' not found.

That says you have an item inside an item inside an items tag.

Your XML says you have an item inside an item inside an items tag.

I say you have an item inside an item inside an items tag.

I also say that it can't be that way.

<XPlode4>

<config>

...

</config>

<items>

    <item display="Installing Programs">

      <item display="Logitech Programs">

    <execute display="iTouch">

    <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\keyboard\setup.exe</program>

    <arguments>/s</arguments>

    <hide>true</hide>

    </execute>

    <execute display="MouseWare">

    <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\mouse\setup.exe</program>

    <arguments>/s</arguments>

    <hide>true</hide>

    </execute>

    <execute display="QuickCam">

    <program>#SYSTEMDRIVE#\Install\Apps\logitech\quickcam\appinst\setup.exe</program>

    <arguments>/S /V/qn /noreboot</arguments>

    <hide>true</hide>

    </execute>

  </item>

  </item>

</items>

</XPlode4>

As for shortcuts.... can we have a logfile snippet of just that section?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

so im guessing the nesting can only go three deep :( so i guess i can say good bye to the idea of the program groups that i have.....

EDIT

i just noticed the shortcut thing does work :) as of right now i have no problems... but im sure ill be back posting about something else since this doesnt go nearly as smooth as batch file coding..... :}

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.