Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

XP SP2 hang while "registering components"

- - - - -

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05
I have created an nlited install kit from a Windows XP SP2 Corporate install disc with nLite 1.0 beta 5.
When it installs, it hangs during the "registering components", I have already attempted to install this a few times, I have even re-created the nlited install kit, the result is always the same, on my real PC and on vmware virtual machines.
After a console appears and disappears a couple of times, it hangs during the phase when it says registering components, but it doesn't finish the install at all.

[PRESET REMOVED]


LATE EDIT:
All of the install kits that I generated with nLite 1.0 beta 5 install very, very slow, I have waited for a complete Windows XP SP2 Corporate install about 2,5h on my Athlon XP Barton 2500+ with 1GB of RAM.

Edited by razvannh, 06 August 2005 - 10:10 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Checking your preset...
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#3
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05

Checking your preset...

<{POST_SNAPBACK}>

There's no issue with that preset...the reason why it doesn't work is because I have integrated some hotfixes in it.
It works great without those hotfixes.

#4
d0p3y2k4

d0p3y2k4

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 55 posts
  • Joined 03-May 05
i used your preset didnt have any probs installing windows :) also integrated 34 hotfixes including KB889527 which was released on august 4th no errors here

#5
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
razvannh,Tried before seeing your meessage and it was ok.

Well why did you remove hotfixes from preset.

Can you tell me which ones cause the issue and if you turn on Reports what it reports ?
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#6
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05
WindowsXP-KB883939-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB890046-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB893066-v2-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB896358-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB896422-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB898461-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB901214-x86-ENU.exe
WindowsXP-KB903235-x86-ENU.exe
RVMUpdatePack1.2.2Lite.cab

The hotfixes weren't in the preset, they were added when I made the nlited kit.

#7
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Well that may be the cause of the problem...if I understood correctly.

Do all at once...removal and hotfixes...than nlite patches few hotfixed files.

And use direct integration.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#8
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05
It was done all at once.
This is how I did it:
1. I made an nlited install kit (and I saved the preset, it didn't contain any hotfixes)
2. I wanted to make another nlited kit, but with those hotfixes, I loaded that preset and when I got to the integrate hotfixes page I also added the hotfixes ( so, every time I create an nlited install kit with hotfixes, I manually add the hotfixes in nlite, thats' why they didn't make it into the preset).
That means that the preset was created before and it did not include any hotfixes, not that the kit was nlited once and then updated!

#9
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
I see you ment that I said all hotfixes at once ?

What I ment was do all at once, meaning make nlited install kit together with hotfixes all in one go...one processing, don't rerun nlite on same folder...this rule applies only in few situations, hotfixes are one.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#10
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05
I made 2 kits.
Both started with the original, clean, unmodified kit.
The first one had only the component removal and the rest of the preset.
The second, third, fourth, etc, time, I've started with the clean XP SP 2 kit and used the preset + updates on it.
It was done in one pass, each time, I didn't nlite one kit twice.
It's just that I didn't save those updates in the preset text file, I add them manually in nLite when I create an nlited kit.

P.S. : I made such kits with nLite 1.0b4 and earlier, there seems to be an issue with direct hotfix integration.

later edit: integrating XPize UAE together with RyanVM post sp2 update pack doesn't work in nLite 1.0b5 ( I haven't tried without RyanVM post sp2 update pack)

Edited by razvannh, 08 August 2005 - 02:03 PM.


#11
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
I'm kinda sceptic with your reports.

Especially with last statement that Xpize and rvm doesn't work...while it works for everyone else.

What to say other than sorry and please report to us if you get same or similiar issue with next version (beta6), it has multiple fixes.

Don't know exact date.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#12
razvannh

razvannh

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 04-August 05
I have integrated XPize with nLite, I had to reinstall windows, some files were corrupted and it wasn't working properly.

#13
piksi

piksi
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-February 07
Hello,

I'm having a similar problem as with the one on the topic of this thread. My Xp Pro SP2 made nlite hangs totally
to registering components. I haven't integrated any of the hotfixes or any other special programs. I've only removed components that were not marked unsafe (red).

When running under VMWARE, it hangs at the same point. At that point, VMWARE blinks the cd-access icon and occasionally also ethernet icon.

I've attached my latest nlite config to this post for reference.

Attached Files



#14
piksi

piksi
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-February 07
I tried again without any modifications, hotfixes or anything, as clean as a normal xp install can get run through nliteos, it still hangs at T-13. It seems as if nliteos is incompatible with Winxp pro sp2 (finnish) OEM. I used nliteos 1.3 RC2

#15
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,393 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
What does "get run through nliteos" exactly means? Because if it's "as clean as a normal xp install" then it's not nlite's problem right?
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users