Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

adding regtweaks through HIVEDEF.INF

- - - - -

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
bmn

bmn

    Unattended Friend

  • Member
  • PipPipPip
  • 398 posts
  • Joined 05-October 04
hi
actaully i was searching for a method for adding regtweaks for all useraccounts.
EX:- visual settings
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ListviewWatermark"=dword:00000000
"ListviewShadow"=dword:00000001
"ListviewAlphaSelect"=dword:00000000

i tried cmd lines.txt,runonceEX.cmd but non of them worked.(these r working only for current account.when i create another account,iam not able to get those settings).during search i found this method.ie HIVEDEF.INF
so i converted above regfiles to inf format.

HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewShadow",0x00010001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewWatermark",0x00010001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewAlphaSelect",0x00010001,0

but it also failed.so what iam doing wrong?
help me pls
thanks


How to remove advertisement from MSFN

#2
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
You have to apply the regtweaks to HKCU itself, that part you are doing right.
The other part is, you need to apply it at T-13 (via cmdlines.txt) - if this part is not working for you, then maybe there's some error in the way it was done....

That way, you get the tweaks applied to the default user (which is the base for all users created after first boot). Therefore all users will have it applied.

Its working fine for me. Basically you do this:
create a file called "cmdlines.txt" directly in the $OEM$ folder. (note: no spaces in filename).
That cmdlines.txt file gets parsed as if it was a batch file, at T-13, automatically by windows setup. Have the paths written correctly. Here's my cmdlines.txt, for a sample:
[Commands]
"regedit /S mytweaks.reg"
(where the file "mytweaks.reg" is also placed in the same directory - $OEM$)

Do try it and tell us how it goes :thumbup
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#3
bmn

bmn

    Unattended Friend

  • Member
  • PipPipPip
  • 398 posts
  • Joined 05-October 04
firstly thanks prathapml for ur reply.
yes.iam using cmdlines.txt
my other regtweaks r applied through this cmdlines.even that ListviewShadow=1 key is also working but only for the account to whcih autologin is enabled(using oobinfo) for installing appz(wpi).
but when i create another account(manually through control pannel) that regkey failed.

**what abt ths HIVEDEF.INF
can i use this for regkeys.

#4
bmn

bmn

    Unattended Friend

  • Member
  • PipPipPip
  • 398 posts
  • Joined 05-October 04
is my inf format is correct.
i think iam doing some thing wrong at the format conversion.imean 0x00010001 or 0x00000001 etc.

#5
bmn

bmn

    Unattended Friend

  • Member
  • PipPipPip
  • 398 posts
  • Joined 05-October 04
:whistle:
waiting for replies

#6
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
Nothing to say, as far as my end is concerned. :)
Because I had the same requirement as you described, and the solution i posted, is the one that works perfectly... If its not working, it might be user-error.

As for the INFs, there's a number of reasons as to why editing the ones in i386 is NOT the way to go.
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#7
Dixem

Dixem
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 24-September 05

hi
actaully i was searching for a method for adding regtweaks for all useraccounts.
EX:- visual settings
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ListviewWatermark"=dword:00000000
"ListviewShadow"=dword:00000001
"ListviewAlphaSelect"=dword:00000000

i tried cmd lines.txt,runonceEX.cmd but non of them worked.(these r working only for current account.when i create another account,iam not able to get those settings).during search i found this method.ie HIVEDEF.INF
so i converted above regfiles to inf format.

HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewShadow",0x00010001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewWatermark",0x00010001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewAlphaSelect",0x00010001,0

but it also failed.so what iam doing wrong?
help me pls
thanks

<{POST_SNAPBACK}>


To get what you want, add to HIVEDEF.INF:

HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewShadow",0x00010003,0x00000001
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewWatermark",0x00010003,0x00000000
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced","ListviewAlphaSelect",0x00010003,0x00000000

#8
Stalkie

Stalkie

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 53 posts
  • Joined 19-November 03
I'm not sure about the hive-files, but I can tell you this.....

Some of the reg-settings are set by XP on the first login. That means after runonceex (or what it's called) is done. An example of this would be the SmallIcons for Explorer.

What I did, was that I created a .cmd to run after the reboot after runonceex to set all those settings.

Don't know if it helps.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users