Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

ehshell.exe

- - - - -

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
scibott

scibott
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 15-April 05
I am currently receiving this error message while attempting to run Media Center:
-
ehshell.exe - Common Language Runtime Debugging Services

Application has generated an exception that could not be handled.

Process id=0xe98 (3736), Thread id=0xe9c (3740).

Click OK to terminate the application.
Click Cancel to debug the application.
-
Here is the debugger error, which I know what it's problem is.
-
ehshell.exe - No debugger found.

Registered JIT debugger is not available. An attempt to launch a JIT debugger with the following command resulted in an error code of 0x2 (2). Please check computer settings.

cordbg.exe !a 0xe98

Click on Retry to have the process wait while attaching a debugger manually.
Click on Cancel to abort the JIT debug request.
-
Now in the first dialog each time I run Media Center new Prcess and Thread ids are reported. I have my speculations as to why that is as it being run as a new process since the computer has been runing. However this does not answer why a new thread id is reported. My question is this, has anyone encountered this before, and how do I repair it.

Edited by scibott, 10 January 2006 - 05:53 PM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
flupke

flupke

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • Joined 24-May 05
I also had this error. It was after I installed Update Rollup 2 for Media Center. Something went wrong I guess. Unintalled it, reinstalled, followed by the little update fix and everything worked fine.

#3
scibott

scibott
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 15-April 05
Which update fix would that have been, KB908250, KB873369, KB888316, or one of the standard Windows XP updates?

#4
flupke

flupke

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • Joined 24-May 05
It is an update for the Media Center Update Rollup 2. After you installed the big update, there is another small update fix available. I don't know the KB number. But I don't know if it has something to do with it. I geuss it was just me who did something wrong or messed to much in the ehome folder.

#5
Innocent Devil

Innocent Devil

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 633 posts
  • Joined 04-February 05
the message migtht due 2 improper working of .NET framework
for MCE without rollup2 .net framwork 1.0.3705 is sufficient
for rollup2 1.1.4322 required
install proper ver.of .net and try
"The level of security that Vista is trying to achieve to protect video and audio is more extreme than anything the US government has ever considered necessary for protecting its most sensitive classified data."

Read Full Article @ [A Cost Analysis of Windows Vista Content Protection]

Don't be lame [Linux is NOT Windows]

#6
zedox

zedox

    XPize Darkside Author

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 708 posts
  • Joined 25-August 05
@ scibott

Did you use nLite to create an unattended installation of Media Center?


Download XPize Darkside 2.1 here!

Posted Image


#7
tbs

tbs

    Newbie

  • Member
  • 32 posts
  • Joined 05-November 04
Just been seeing something similar to this myself on an unattended install.

Could be the Dot Net, or media player update issue, or something else!!

Anyway found This site to be quite useful. The Archives for Jan & Feb also contain some good stuff for media center.

Good Luck & please post back a solution if you sort it, would be useful info. My issue was the media player update as is now sorted.

#8
bionicman

bionicman

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 51 posts
  • Joined 20-December 04
You musn't use any of the compacted versions of .netFramework like the Hotfix addon or the version in Autopatcher. They are not full complete versions. Download & install the full redist package & service pack etc. & it will all work.

#9
Jay_Stealth

Jay_Stealth

    Digital Hearted Pimp

  • Member
  • PipPipPip
  • 323 posts
  • Joined 12-September 01
fixed here >> http://www.msfn.org/...showtopic=70093 <<

Edited by Jay_Stealth, 16 March 2006 - 06:07 AM.

Posted Image

#10
razormoon

razormoon

    Little boots...!

  • Member
  • PipPip
  • 216 posts
  • Joined 17-February 06
I've run into this error myself. The cause was ffdshow or something or other installed with KLite Mega. I've since did a minimal install of KLITE and no more errors. So it could be a codec. or not.
Zero in 2012

#11
bionicman

bionicman

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 51 posts
  • Joined 20-December 04
Apert from the obvious the worst thing you can do to your PC is use Codec Packs. They conflict & cause untold damage to your installation. Keep it simple! Keep it sweet! Keep it smilng!

#12
Headkutter

Headkutter
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 20-April 06
Hello,

im a newbie and im not so great when it comes to pc's i have a similar problem to that of the person starting this topic except my codes are different. When i push the green button on my remote control mine says.

EHShell.exe - Strong name validation failed.
Strong name validation failed for assembly C:\windows\ehome\EHShell.exe

The file may have been tampered with or it was partially signed but not fully signed with the correct private key.

OK.

After pressing on OK another box comes up with

EHShell.exe Common Language Runtime Debugging Services.

Application has generated an exception that could not be handled

Process id=0x62c (1580), Thread id=0x58(3416)

Click OK to terminate application
Click Cancel to debug

So i click cancel to debug it when ANOTHER message appears saying

EHShell.exe - No debugger found
Registered JIT debugger is not available. An attempt to launch with the following command resulted in an error code of 0x2(2)
Please check computer settings.

Cordbg.exe !a0x62c

Click on Retry to have the process wait while attatching a debugger manually
Click on Cancel to abort the JIT debug request

Ive tried clicking on both but nothing seems to happen.

Im really confused the last time i used it and it was working properly i was setting it up to watch tv on and im not 100% sure if i exited the media centre properly. i tried to download Update Rollup1 for windows xp media centre but couldnt find rollup 2...... any ideas if this would help.

As i said im pretty crap with pcs so if any advice is given in the most simplest of terms i would be SOOOOOOO greatful.

Thanx

#13
tracynguyen94

tracynguyen94
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 19-August 08

Hello,

im a newbie and im not so great when it comes to pc's i have a similar problem to that of the person starting this topic except my codes are different. When i push the green button on my remote control mine says.

EHShell.exe - Strong name validation failed.
Strong name validation failed for assembly C:\windows\ehome\EHShell.exe

The file may have been tampered with or it was partially signed but not fully signed with the correct private key.

OK.

After pressing on OK another box comes up with

EHShell.exe Common Language Runtime Debugging Services.

Application has generated an exception that could not be handled

Process id=0x62c (1580), Thread id=0x58(3416)

Click OK to terminate application
Click Cancel to debug

So i click cancel to debug it when ANOTHER message appears saying

EHShell.exe - No debugger found
Registered JIT debugger is not available. An attempt to launch with the following command resulted in an error code of 0x2(2)
Please check computer settings.

Cordbg.exe !a0x62c

Click on Retry to have the process wait while attatching a debugger manually
Click on Cancel to abort the JIT debug request

Ive tried clicking on both but nothing seems to happen.

Im really confused the last time i used it and it was working properly i was setting it up to watch tv on and im not 100% sure if i exited the media centre properly. i tried to download Update Rollup1 for windows xp media centre but couldnt find rollup 2...... any ideas if this would help.

As i said im pretty crap with pcs so if any advice is given in the most simplest of terms i would be SOOOOOOO greatful.

Thanx

The same things happen to me 2 but i just have a different number :|




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users