Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

F.E.A.R. - No Sound

- - - - -

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#26
nitroshift

nitroshift

    Beware of programmers with screwdrivers!

  • Super Moderator
  • 2,906 posts
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
might just be a setting in the game. did you enable the eax thingy unde sound options in fear?

Please read the rules, folks!



How to remove advertisement from MSFN

#27
Jeremy

Jeremy

    Casual Poster

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,473 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

might just be a setting in the game. did you enable the eax thingy unde sound options in fear?

Dude, it's been solved now for a while. Read the post about the DLL files. Anyway, I uninstalled FEAR, didn't even like it that much.

#28
wozz

wozz

    Newbie

  • Member
  • 19 posts
I also had the same problem with Fear and Nlite. But after seeing some tips in here i will have another go.

Please see my post here.MSN

#29
cndittmar

cndittmar
  • Member
  • 1 posts
I hate to drum up such an old post but Google has this as the only thing on the internet even close to my issue.

I also suffer no sound during gameplay in F.E.A.R. Extraction Point. I'd love to check these codecs everyone talks about above but the instructions given are for very old versions of Windows. I am running Vista Ultimate edition and everything is VERY different. The sound properties is in no way laid out even close to what the instructions state and in my start menu I do not have any ACE codec control panel. I do have third party codecs installed but ACE doesn't rung a bell so it must be somewhere else i got the codecs.

In Vista, how do i MANUALLY look at installed Codecs in order to reprioritize them so that I may have sound back in F.E.A.R.?

I have already verified I have the latest sound drivers for my on-board sound and latest graphic drivers as well.

OH! And on the nLite issue -- these are original disks bought from the store. From reading here I see nLite must be some sort of issue relating to burned software or mounted ISOs. That should not be my case here as I have never utilized this nLite technology.

<<<EDIT>>> I forgot to add -- I found the info on trying a reinstall of Imaadp32.acm -- but that is impossible on Windows Vista even though I am an Admin. Even on an Admin level you cannot take control of the System 32 folder so you cannot manually write to it. Even if UAC is turned off, and verifying my account is a full admin, you will still get an "access denied" message when trying to copy the Imaadp32.acm file into the folder. This is highly frustrating as the file IS different from the one available online. The file I downloaded is 18.5 kb while the one already in the system32 folder is only 17kb. I think this may be my issue, but this cannot be the method to fix it sine that folder is protected.

Chris

Edited by cndittmar, 05 August 2008 - 01:49 PM.


#30
kreits

kreits
  • Member
  • 1 posts
  • OS:XP Home
  • Country: Country Flag
i actually have the same problem there. i have the files in my system32 folder. however i'm running XP... and i can't replace it in my case because some other program uses it as soon as i start windows

EDIT--

i replaced the files and... no difference. still no sound. good i made backups. but yeah, nothing works.

Edited by kreits, 07 August 2010 - 10:45 PM.


#31
kartel

kartel

    Cartel Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 545 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Is this fear combat?
ASUS Sabertooth 990FX (BIOS 1208) AMD Phenom II X6 1090T G.Skill F3-10666CL7-4GBXH 16GB Sapphire Radeon HD 6970 2GB GDDR5 HT Omega Claro Plus Windows 7 x64 ADSL 6Mbps APC Back UPS XS1000 CPU validated GPU validated

#32
twelfd

twelfd
  • Member
  • 4 posts
Have you tried running wmfadist.exe I think its in the game install folder, worked for me




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN