Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Cannot find harddrive.

- - - - -

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Ice_Rich

Ice_Rich
  • Member
  • 9 posts
Hi all,

I created an nlited disk ages ago and started doing a fresh one today but ive got really stuck.

Everytime my disc boots up I get the 'harddrive cannot be found' messgae. Ive made about 10 coasters! My board uses the via (VT8237) chipset. (motherboard abit AV8)

I always point nlite drivers to:

VIA ComboRAID V5.20a package\drvdisk\i386\txtsetup.oem but no luck.

Theres a few other txtsetup files that come with the sata download but none of them seem to work!

The strange thing is, when I re-load my nlite data (to change the sata drives) there is nothing in the drivers list. All other settings (hotfixes/options/services) remain the same though.

I really cant think wat else todo.

Rich

Edited by Ice_Rich, 05 February 2006 - 10:42 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
expertti

expertti
  • Member
  • 1 posts
Maybe this helps you...

http://unattended.ms...xp/view/web/34/


Take a look File Attachment too. My board(Asus K8V) works fine with all this...


-expertti-

EDIT:
Look File again. There is another drivers now. Put then in your "viasdrivers" -folder.

I have used earlies and newest nlite and RVM_Intecrator. There is not any bug..

In my case, it looks like this >"InstallRoot"\$OEM$\$1\Drivers\VIASRAID

VIASRAID- folder include this:

viasraid.cat
viasraid.inf
viasraid.sys

And you have to make and use WINNT.SIF also. Put this file in \i386 -folder.

-expertti-

Attached File  VT8237_Chipset.zip   73.83KB   42 downloads

Edited by expertti, 06 February 2006 - 10:32 AM.


#3
Ice_Rich

Ice_Rich
  • Member
  • 9 posts
Thanks for reply, however, I would prefer to let nLite intergrate the drivers rather then me manually.

Ive tried all versions of via SATA driver now (some Ive used on previous nLite discs which have worked) and I still get the hardrive cannto be found message.

I thinking there could be a conflict with the latest nLite build?
Will try an older version.

Rich

#4
Ice_Rich

Ice_Rich
  • Member
  • 9 posts
Mabe someone can see if im doing something worng. . I point intergrate drivers to this:

\drvdisk\i386\NT4\viamraid

Im really confused here (made about 20 coasters!)

Im using the following driver:

http://www.viaarena....ds/3/IDEWin.jpg

Edited by Ice_Rich, 06 February 2006 - 07:24 AM.


#5
csjjpm

csjjpm
  • Member
  • 1 posts
same problem as me but I only made four coasters! today! Now got to get my Via/S3G igp to work next ;-)

Use the drivers from here

\VIA_RAID_V520A\VIA ComboRAID V5.20a package\drvdisk\i386\NT5

I think its something to do with either WHQL or that the oemsetup file isnt properly configured in the other archive, I tried every version till I got this to work (and it works a treat!)

#6
Ice_Rich

Ice_Rich
  • Member
  • 9 posts
Thanks for reply :)

I notice your sing NT5. Ive been using NT4 - could be the problem. I'll try it now :)

#7
Ice_Rich

Ice_Rich
  • Member
  • 9 posts
Using NT5 fixed the problem - thanks csjjpm!

#8
SuperFreak

SuperFreak
  • Member
  • 6 posts

Using NT5 fixed the problem - thanks csjjpm!

I already did it with NT5, but no luck: tried with PNP and TXT methods. Can't find the hard drive... How did you manage it, Ice Rich?

edit: I tried the latest 5.30C drivers

Edited by SuperFreak, 06 July 2006 - 05:24 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN