Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Office 2007, Unattended Setup & Fine-tuning

- - - - -

  • Please log in to reply
327 replies to this topic

#76
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

I configured my config.xml file. Now when I launch setup, it takes about 30 seconds for Office to install However when I check in All Programs, Office isn't there. I knew it wasn't installing because the process wouldn't take 30 seconds (+)(-)

Is there something I'm doing wrong?

Apparently your setup is encountering an error & rolling back.
Change the display level to full, to find out where the error is. Also, keep the original config.xml & change one setting at a time to identify where it goes wrong.


I have an AIO Office 2k7 install.
To optimize space I would like to know the files/folders only for Office 2k7 Enterprise Edition, is it possible??? Which one are???

This would be a warez question.
In any case, reply REMOVED

Edited by Shark007, 07 February 2007 - 08:58 PM.

Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN


How to remove advertisement from MSFN

#77
Shark007

Shark007

    Repackaging Specialist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,154 posts
  • Joined 07-January 04

This would be a warez question.
In any case, ....

Please refrain from offering support for obviously warez'd software.

shark

When posting about an issue in the codec thread,
please state what Operating System you use.


#78
Annita

Annita

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • Joined 10-September 04
Sorry, but I don't know why do you think it's warez just asking for which files or folders to use in an installation.... I'm not asking for serials or nothing like that, just a bunch of names of files and folders...

#79
another user

another user
  • Member
  • 6 posts
  • Joined 30-March 05
Hi All,

I have made a unattended XPSP2 CD using nlite plus addons, DriverPacks which include a script created and compiled with AutoHotKey (script below) that installs Office2007 which in turn runs from the CD using a custom.msp which is placed in the updates folder, but when it goes through it's process at 12min all installs properly untill the big Install Now button from O2K7 comes up. Is ther a way to make the install completely silent giving no prompts thus making a true unattended install. Any help would be greatly recieved.

; <COMPILER: v1.0.46.7>
Runwait, OFFICE12\setup.exe

Regards

M

Edited by another user, 08 February 2007 - 05:43 AM.


#80
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

all installs properly untill the big Install Now button from O2K7 comes up.

You can make it take all responses from the MSP by default, by changing DisplayLevel to none.
Of course, test it atleast once manually, before starting with unattended setup.
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#81
another user

another user
  • Member
  • 6 posts
  • Joined 30-March 05

all installs properly untill the big Install Now button from O2K7 comes up.

You can make it take all responses from the MSP by default, by changing DisplayLevel to none.
Of course, test it atleast once manually, before starting with unattended setup.


Cheers prathapml will give a try.

M

#82
Annita

Annita

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • Joined 10-September 04
prathapml I used the first method on Office 2k7 Enterprise Spanish and I keep getting this screens:
Posted Image

I would like to do all the installation silently.

Thnx,

Annita

#83
Annita

Annita

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • Joined 10-September 04
I solved it using your instruction: "You can make it take all responses from the MSP by default, by changing DisplayLevel to none."

Annita

#84
HeadHunter2

HeadHunter2

    Newbie

  • Member
  • 46 posts
  • Joined 11-December 04
Its cool to read that everybody here seems to have the very expensive Enterprise Edition!!!

I don't think that you have the money to buy it!
- What Microsoft wouldn't do can be done by nLite!
- AGAINST STARFORCE! Because a Copyprotection decreases the Game Quality.
- Security? Just a marketing GAG!!!!!!!!!!

#85
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
flame bait, ignore post (headhunter2).
or if it gets out of hand, it'll get deleted anyway...

lets get back on topic.
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#86
Triel

Triel

    Newbie

  • Member
  • 45 posts
  • Joined 09-August 06
I for one hav not had any luck with the plan B. I found plan A to be very easy once I understood what the OCT wanted.

#87
mighty_falcon

mighty_falcon
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 16-February 07
I keep receiving one of those report error to microsoft messages when WPI tried to launch the setup.exe

I have an enterprise edition from MSDN. I am trying this over a vmware virtual session, has anyone else gotten the same error?

Do i need to install anything before hand maybe? .net framework?

thanks alot

#88
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag
Hmmm, need more details, maybe a screenshot, & a text-file of the exact data that it is asking u to send to MS.
But mostly, its prolly due to a corrupted DLL in System32 folder, or that MSI v3.1 is not installed?
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#89
mighty_falcon

mighty_falcon
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 16-February 07

Hmmm, need more details, maybe a screenshot, & a text-file of the exact data that it is asking u to send to MS.
But mostly, its prolly due to a corrupted DLL in System32 folder, or that MSI v3.1 is not installed?



hey thanks for the reply, it seemed i had a syntax error it works ok now

but i still do get a screen similiar to the user above (annita) I get only the install screen.

my config xml looks like this

<Configuration Product="Enterprise">

<Display Level="none" CompletionNotice="no" SuppressModal="yes" AcceptEula="yes" />

<PIDKEY Value="MYKEY" />
<USERNAME Value="NAME" />
<COMPANYNAME Value="COMPNAY" />


<OptionState Id="ACCESSFiles" State="absent" Children="force" /> //access
<OptionState Id="OUTLOOKFiles" State="absent" Children="force" /> //outlook
<OptionState Id="PubPrimary" State="absent" Children="force" /> //publisher
<OptionState Id="AceRepl" State="absent" Children="force" /> //access db Engine replication
<OptionState Id="CAGFiles" State="Local" Children="force" /> //Clip Organizer
<OptionState Id="MSSOAP3" State="absent" Children="force" /> //SOAP toolkit
<OptionState Id="OsaNonBoot" State="Local" Children="force" /> //new,open office docu lnks
<OptionState Id="ProofingTools_1036" State="absent" Children="force" /> //french
<OptionState Id="ProofingTools_3082" State="absent" Children="force" /> //spanish
<OptionState Id="WISPFiles" State="absent" Children="force" /> //handwriting
<OptionState Id="DocServicesFiles" State="absent" Children="force" /> //docu update util
<OptionState Id="HTMLSourceEditing" State="absent" Children="force" /> //script editor
<OptionState Id="DocumentImagingUtils" State="absent" Children="force" /> //scanning,ocr,indexing
<OptionState Id="OISFiles" State="absent" Children="force" /> //picture manager
<OptionState Id="OSESupp" State="absent" Children="force" /> //sharepoint support
<OptionState Id="QueryFiles" State="absent" Children="force" /> //msQuery
<OptionState Id="VisioPreviewerFiles" State="absent" Children="force" /> //visio viewer
<OptionState Id="XDOCSFiles" State="absent" Children="force" /> //infopath

<!-- These are additionals from Enterprise RTM
<OptionState Id="GrooveFiles" State="absent" Children="force" /> //groove
<OptionState Id="OneNoteFiles" State="absent" Children="force" /> //onenote
<OptionState Id="RefIEBarFiles" State="absent" Children="force" /> //research explorer bar
<OptionState Id="WebDriveFiles" State="absent" Children="force" /> //hosted webs
<OptionState Id="VBAFiles" State="absent" Children="force" /> //VB for applications
<OptionState Id="OfficeDigitalSFiles" State="absent" Children="force" /> //vba certificates
-->

</Configuration>


please advise :)

#90
mighty_falcon

mighty_falcon
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 16-February 07
got it to work with the custom.exe file attached previously

thank you!

#91
abhay

abhay
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 20-February 07
HI

I have a bundle of office 2007 professional and Enterprise edition .
i want to install Enterprise edition through unattended installation. But after creating the MSP file also and running the command
setup.exe /adminfile filename.msp

the setup asks whether to continue with professional or Enterprise edition
Attached File  office.JPG   27.23KB   60 downloads
can any body help me in this matter
thanks

Edited by abhay, 20 February 2007 - 12:54 AM.


#92
MisterX

MisterX
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 16-May 04

prathapml I used the first method on Office 2k7 Enterprise Spanish and I keep getting this screens:
Posted Image

I would like to do all the installation silently.

Thnx,

Annita



I have the same problem.
Who can help?
Thank you

MisterX

Edited by MisterX, 20 February 2007 - 02:53 PM.


#93
mighty_falcon

mighty_falcon
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 16-February 07

prathapml I used the first method on Office 2k7 Enterprise Spanish and I keep getting this screens:
Posted Image

I would like to do all the installation silently.

Thnx,

Annita



I have the same problem.
Who can help?
Thank you

MisterX



grab the setup.exe file posted earlier and rename ur config.xml to custom.xml and place it along with the setup.exe in cd root...and then just launch the setup.exe file

#94
Major

Major

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 308 posts
  • Joined 30-January 05
Hi, would anyone please explain me how can we disable some options in excel because i only see one option for EXCEL in the config.xml posted in the first post and in the program of my friend has a little of instances. Here is the pic what he wants:
Posted Image

Edited by Major, 20 February 2007 - 06:57 PM.


#95
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

I have a bundle of office 2007 professional and Enterprise edition .
i want to install Enterprise edition through unattended installation. But after creating the MSP file also and running the command
setup.exe /adminfile filename.msp

the setup asks whether to continue with professional or Enterprise edition

Just delete the folder named Pro.WW !
(and any other folders that are used ONLY by the Pro Edition)  Pls note that the *.WW folders are the product folders that setup.exe looks into.
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#96
prathapml

prathapml

    Follow the rules please :-)

  • Patrons
  • 6,791 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Hi, would anyone please explain me how can we disable some options in excel

Yes, use Option A (creating an MSP) to customize the components you want.
Posted ImageCheers !!!   Donate to MSFN and Help Keep This Site Running
||Please Read the Forum Rules||  Etiquette   || Welcome to MSFN - Forum Basics || Before posting
prathapml :: MSFN Supermod :: Private Message me if you ever have a problem while at MSFN

#97
RadiatedAnt

RadiatedAnt
  • Member
  • 6 posts
  • Joined 20-September 06
I just slipped streamed office 2007 but with a problem

im trying to delete the unused applications such as one note and i get an error message if i do. any way to delete extra application folders without getting an error message during start up of install?

#98
Major

Major

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 308 posts
  • Joined 30-January 05

Hi, would anyone please explain me how can we disable some options in excel

Yes, use Option A (creating an MSP) to customize the components you want.

@prathapml, Is there any possibility to customize the components using the option B (Config.xml) as you have suggested is the best method?
Thanks

Edited by Major, 22 February 2007 - 03:31 AM.


#99
Sgt_Strider

Sgt_Strider

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 529 posts
  • Joined 18-January 04
Hi guys, I'm just wondering if this method works if I don't have the physical Office 2007 media? Microsoft provided me with a CD-key via e-mail and a link to the Office 2007 Professional program. It's a self-extracting .exe file similar to the trial version of Microsoft Office 2007 Small Business Edition. Can I still pack this up and make an unattended install of Office 2007?

#100
DL.

DL.

    Tweaker or whatever I happen to be focused on at the moment..

  • Member
  • PipPipPip
  • 489 posts
  • Joined 05-March 05
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Hi guys, I'm just wondering if this method works if I don't have the physical Office 2007 media? Microsoft provided me with a CD-key via e-mail and a link to the Office 2007 Professional program. It's a self-extracting .exe file similar to the trial version of Microsoft Office 2007 Small Business Edition. Can I still pack this up and make an unattended install of Office 2007?

Do you get folders or an ISO-file when you run the .exe, or does it start the installation immediately?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users