Sign in to follow this  
Followers 0
amit_talkin

Nlite Disables Themes Service

29 posts in this topic

i dont know why this happens 1st time! i have used nlite many times before ( same version 1.0 RC 7 ) but it didnt do like this! this time it automatically disables themes service..i dont know why

here is my last session.ini file

[Main]Env = 1.0 RC7 - 2.0.50727.42.Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 2

Target = Windows XP Professional Sp2 - build 2180 - English (United States)

[Tasks]

Remove Components

Unattended Setup

Hotfixes and Update Packs

Patches

Tweaks

Create a Bootable ISO

Options

[Components]

;# Applications #

Briefcase

Games

Internet Games

Pinball

Screensavers

;# Drivers #

Display Adapters (old)

Tape drives

Toshiba DVD decoder card

;# Languages #

;Arabic

Arabic (Algeria)

Arabic (Bahrain)

Arabic (Egypt)

Arabic (Iraq)

Arabic (Jordan)

Arabic (Kuwait)

Arabic (Lebanon)

Arabic (Libya)

Arabic (Morocco)

Arabic (Oman)

Arabic (Qatar)

Arabic (Saudi Arabia)

Arabic (Syria)

Arabic (Tunisia)

Arabic (U.A.E.)

Arabic (Yemen)

Divehi (Maldives)

Syriac (Syria)

Urdu

;Armenian

Armenian

;Baltic

Estonian

Latvian

Lithuanian

;Central Europe

Albanian

Bosnian (Latin, Bosnia and Herzegovina)

Croatian

Croatian (Bosnia and Herzegovina)

Czech

Hungarian

Polish

Romanian

Serbian (Latin)

Serbian (Latin, Bosnia and Herzegovina)

Slovak

Slovenian

;Cyrillic

Azeri (Cyrillic)

Belarusian

Bulgarian

FYRO Macedonian

Kazakh

Kyrgyz (Kyrgyzstan)

Mongolian (Mongolia)

Russian

Serbian (Cyrillic)

Serbian (Cyrillic, Bosnia and Herzegovina)

Tatar

Ukrainian

Uzbek (Cyrillic)

;Georgian

Georgian

;Greek

Greek

;Hebrew

Hebrew

;Indic

Bengali (India)

Gujarati (India)

Hindi

Kannada (India)

Konkani

Malayalam (India)

Marathi

Punjabi (India)

Sanskrit

Tamil

Telugu (India)

;Japanese

Japanese

;Korean

Korean

;Simplified Chinese

Chinese (PRC)

Chinese (Singapore)

;Thai

Farsi

Thai

;Traditional Chinese

Chinese (Hong Kong S.A.R.)

Chinese (Macau S.A.R.)

Chinese (Taiwan)

;Turkic

Azeri (Latin)

Turkish

Uzbek (Latin)

;Vietnamese

Vietnamese

;Western Europe and United States

Afrikaans

Basque

Catalan

Danish

Dutch (Belgium)

Dutch (Netherlands)

English (Australia)

English (Belize)

English (Canada)

English (Caribbean)

English (Ireland)

English (Jamaica)

English (New Zealand)

English (Philippines)

English (South Africa)

English (Trinidad)

English (United Kingdom)

English (Zimbabwe)

Faeroese

Finnish

French (Belgium)

French (Canada)

French (France)

French (Luxembourg)

French (Monaco)

French (Switzerland)

Galician (Spain)

German (Austria)

German (Germany)

German (Liechtenstein)

German (Luxembourg)

German (Switzerland)

Icelandic

Indonesian

Italian (Italy)

Italian (Switzerland)

Malay (Brunei Darussalam)

Malay (Malaysia)

Maltese

Maori

Northern Sotho

Norwegian (Bokmal)

Norwegian (Nynorsk)

Portuguese (Brazil)

Portuguese (Portugal)

Quechua (Bolivia)

Quechua (Ecuador)

Quechua (Peru)

Sami, Inari (Finland)

Sami, Lule (Norway)

Sami, Lule (Sweden)

Sami, Northern (Finland)

Sami, Northern (Norway)

Sami, Northern (Sweden)

Sami, Skolt (Finland)

Sami, Southern (Norway)

Sami, Southern (Sweden)

Spanish (Argentina)

Spanish (Bolivia)

Spanish (Chile)

Spanish (Colombia)

Spanish (Costa Rica)

Spanish (Dominican Republic)

Spanish (Ecuador)

Spanish (El Salvador)

Spanish (Guatemala)

Spanish (Honduras)

Spanish (International Sort)

Spanish (Mexico)

Spanish (Nicaragua)

Spanish (Panama)

Spanish (Paraguay)

Spanish (Peru)

Spanish (Puerto Rico)

Spanish (Traditional Sort)

Spanish (Uruguay)

Spanish (Venezuela)

Swahili

Swedish

Swedish (Finland)

Tswana

Welsh

Xhosa

Zulu

;# Multimedia #

Movie Maker

Music Samples

Speech Support

;# Network #

MSN Explorer

;# Operating System Options #

.NET Framework

Tour

;# Services #

Beep Driver

Fax Services

;# Compatibility #

Compat01

Compat02

Compat03

Compat04

Compat06

Compat07

Compat08

Compat09

Compat10

Compat11

Compat12

[KeepFiles]

msconfig.exe

[RemoveFiles]

clock.avi

[Options]

OemBranding

GuestName = ""

AdminName = ""

ProfilesDir = "%SystemDrive%\Documents and Settings"

TargetPath = "WINDOWS"

temp_dir = %USERPROFILE%\Local Settings\Temp

SrvpEnabled

AdvTweaks

isovol = WinLite

isoatt = -allow-multidot -no-iso-translate -relaxed-filenames -allow-leading-dots -N -l -d -D -joliet-long -duplicates-once -no-emul-boot -b boot.bin -hide boot.bin -hide boot.catalog

[Patches]

TcpIp = 10000

UsbPoll = 125

DoUxTheme

DoSFC

[services]

Alerter,4

ALG,3

AppMgmt,3

ClipSrv,4

Browser,2

CryptSvc,2

DHCP,2

TrkWks,2

DNSCACHE,2

ERSvc,2

EventLog,2

HTTP,3

HTTPFilter,3

HidServ,4

CiSvc,4

IpInIp,3

IpNat,3

IpFilterDriver,3

PolicyAgent,2

Ip6Fw,3

NwlnkFlt,3

NwlnkFwd,3

Messenger,4

NDProxy,3

NetLogon,3

Netman,3

NetDDE,4

NetDDEdsdm,4

NLA,3

xmlprov,3

NtLmSsp,3

SysmonLog,3

PlugPlay,2

ProtectedStorage,2

RasAuto,3

RasMan,3

RpcLocator,3

RemoteRegistry,2

RemoteAccess,4

seclogon,2

SamSs,2

LanmanServer,2

SCardSvr,3

SENS,2

LMHosts,2

TapiSrv,3

Themes,2

UPS,3

VSS,3

AudioSrv,2

SharedAccess,2

StiSvc,3

Wmi,3

W32Time,2

LanmanWorkstation,2

[Tweaks]

Boot and Shutdown-Auto-End Tasks

Boot and Shutdown-Auto-Kill Hung Apps

Boot and Shutdown-Auto-Kill Hung Services

Boot and Shutdown-Setup Prefetch-Cache-Applaunch and Boot enabled

Desktop-Internet Explorer icon-Show

Desktop-My Computer icon-Show

Desktop-My Documents icon-Show

Desktop-My Network Places icon-Show

Desktop-Recycle Bin icon-Show

Explorer-Add 'CMD Shell' to all Drives and Folders

Explorer-Disable Beep on errors

Explorer-Disable Prefix: Shortcut to

Explorer-Disable shortcut arrow

Explorer-Disable Sticky Keys (Accessibility)

Explorer-Launch folder windows in a seperate process

Internet Explorer-Set Internet Explorer to accept 10 connects at a time

My Computer-Add Device Manager to Context Menu

Privacy-Remove Alexa Spyware

Speed-Disable Warn on low disk space

Speed-Do not cache thumbnails

Speed-Increase Foreground Process Priority

Speed-Speed-up Access to AVI Media Files

Start Menu-Disable popup on first boot

Start Menu-Do not use Personalized Menus

Start Menu-Reduce popup delay

Start Menu-Remove Set Program Access and Defaults

Taskbar-Disable Group similar Taskbar buttons

Visual Effects-Animate windows when minimizing and maximizing-Enable

Visual Effects-Show shadows under mouse pointer-Enable

Visual Effects-Show window contents while dragging-Enable

Visual Effects-Use a background image for each folder type-Enable

Visual Effects-Use drop shadows for icon labels on the desktop-Enable

Visual Effects-Use visual styles on windows and buttons-Enable

Windows Media Player-Accept Privacy Statement

[unattended]

UnattendMode = FullUnattended

ComputerType = Automatic

Resolution = 1024x768

BitsPerPel = 32 bit (True Color)

Vrefresh = 75 Hz

MaximumDataStorePercentOfDisk = 12

DataExecProt = 0

ProgFilesPath = "C:\Program Files"

And there is a command line added automatically by nlite ( which normally not added ) in "cmdlines.txt" file

my "cmdlines.txt" as below!

[COMMANDS]"codecs.cmd"

"regedit /s registry.reg

"rundll32 advpack.dll,LaunchINFSection nLite.inf,nLiteReg"

"msn.cmd"

"install.cmd"

see the "rundll32 advpack.dll,LaunchINFSection nLite.inf,nLiteReg" which doesnt exists normally in "cmdlines.txt"

NLHIVE file settings as below

HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager","ThemeActive",0x00000000,"1"
Edited by amit_talkin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try not to tick any visual tweak in the TWEAKS section and try again.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have tried it too!! but same result! also changed the version to RC8 but none of them worked!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you see themes services are disabled ?

Windows's look at first startup, do you use services.msc...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
How do you see themes services are disabled ?

Windows's look at first startup, do you use services.msc...

look at the cmdlines.txt ...after runonceex section...nlite.inf installs registry tweaks...in it..it disables themes services...( nlite.inf have all tweaks which normally not running at runonceex section..this is strange )!!

and i have tested it by installing nlited xp!

Edited by amit_talkin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't see how nlite could have disabled your themes, check your registry.reg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

it is not due to registry.reg file!! caz at runonceex section....there is appearing a diologue box saying PERSONALIZING SETTINGS ...INTERNET...THEMES..and thats it...it desables themes.....!! this diologe box may be of nlite tweaks!

anyway...i will find a way! let me remove entries for THEMES from nlite.inf & NLHIVE.inf...lets see what happens!

Edited by amit_talkin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
there is appearing a diologue box saying PERSONALIZING SETTINGS ...INTERNET...THEMES..and thats it...it desables themes.....!! this diologe box may be of nlite tweaks!

IIRC, this is caused by a post SP2 update and it's never disabled themes for me ...

Edited by malibu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah..i think it is due to ryanvm's update pack!! but why it is disableing themes ??:(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

try doing JUST ryanpack, then nliting again after (you'll see more languages that need removing too this way)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

the same problem occur with me but i discover , it is due to windows media player 11 integration from

SVCPACK or by overwrite wmp9 by boogy pack

if any solution please report

if any one try RVM_Integrator_1.2.2, with 2.0.6 pack and boogy wmp 11 pack with no problem please report

Edited by ehabg
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have absolute the same problem! every time if i integrate my created WMP11 addon and test the install the design service is disabled and xp hangs if i want to install my audio driver.

But if i integrate the same WMP11 Addon pack AND my german Updatepack with nlite into te cd all works perfect! No problems no hang a "wonderful" design.. all great

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh..thnx for info. i was thinking that it was problem of nlite or ryanvm update pack! i was also integrating WMP11 via svcpack!

btw...what if i install WMP11 from runonceex?still it will create problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i see that my wmp 11 pack was accused of disabling theme service. so may i ask u people to post your presets? thx

i dont think is my pack cause it doesnt have anything to do with theme service.......

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried this method to integrate wmp11

integrating wmp11 runtime files (wmfdist11.exe) silently from svcpack

and integrating wmp11.exe (wmp11 files setup) by RunOnceEx and the problem is disappeared

so the problem come from files or registry in wmp11.exe

is there any solution for this

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried this method to integrate wmp11

integrating wmp11 runtime files (wmfdist11.exe) silently from svcpack

and integrating wmp11.exe (wmp11 files setup) by RunOnceEx and the problem is disappeared

so the problem come from files or registry in wmp11.exe

is there any solution for this

yes..same problem here...no matter that it is boogy's WMP addon pack or WMP11 silent installer! both of them are causing the problem! i have also tried to install it via Runonceex but same result!so there is problem in WMP11 registry! i am also looking for solution!! any help will be appreciated! :)

btw....Dino can close this topic..as this is not issue of nlite...we should start a new topic on "Unattended Windows Section"! shouldnt we??

Edited by amit_talkin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

dont know wass up but no matter what method i use i have no problem with wmp 11.....i am not saying i dont belive u guys but remember is still BETA>>>> :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
dont know wass up but no matter what method i use i have no problem with wmp 11.....i am not saying i dont belive u guys but remember is still BETA>>>> :P

let u make any other theme as default theme in winnt.sif file! ok now install your WMP11 added xp..you will see at last session ( just after runonceex ) there will a diologe box appears saying...PERSONALIZING SETTINGS...INTERNET EXPLORER....OUTLOOK EXPRESS...THEMES....and after this..your theme will became windows default even u have made another theme has default!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

did that and still no problem, amit...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

TO amit_talkin

THE SOLUTION IS

INSIDE WMP11.EXE THERE ARE 4 EXE FILES (umdf.exe,wmdbexport.exe,wmfdist11.exe,wmp11.exe)

1- INSTALL wmfdist11.exe FROM SVCPACK I.E. make addon or

put this file in SVCPACK folder decompress svcpack.in_ to svcpack.inf

put this text wmfdist11.exe /passive /n /z /o under [setupHotfixesToRun]

(i select passive to be sure it installed you can replace /passive by /Q)

2- INSTALL wmp11.exe with the 1st boot with the following commond wmp11.exe /q /norestart /z /o

by making cmd run at 1st boot from your winnt.sif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
TO amit_talkin

THE SOLUTION IS

INSIDE WMP11.EXE THERE ARE 4 EXE FILES (umdf.exe,wmdbexport.exe,wmfdist11.exe,wmp11.exe)

1- INSTALL wmfdist11.exe FROM SVCPACK I.E. make addon or

put this file in SVCPACK folder decompress svcpack.in_ to svcpack.inf

put this text wmfdist11.exe /passive /n /z /o under [setupHotfixesToRun]

(i select passive to be sure it installed you can replace /passive by /Q)

2- INSTALL wmp11.exe with the 1st boot with the following commond wmp11.exe /q /norestart /z /o

by making cmd run at 1st boot from your winnt.sif

thnx for solution m8! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

but how to fix the problem when we directly integrate the files into cd?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
but how to fix the problem when we directly integrate the files into cd?

umm...should ask to microsoft about this issue!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.